Monòver rendirà un homenatge a la figura de Pepe Payá el pròxim 18 de maig, “Dia Internacional dels Museus”


  23-02-2021 | Monòver   |  Visitas:160
Actualitat

Monòver

A més a més, es contempla la possibilitat de donar el nom de Pepe Payá a un espai públic, com a referent cultural de la localitat.

El pròxim 18 de maig es commemorarà el Dia Internacional dels Museus i, aprofitant aquesta fita cultural, l’Ajuntament de Monòver té previst dedicar aquesta data a homenatjar la figura del monover Pepe Payá, recentment desaparegut.

Pepe Payá fou un gran azorinià i director de la Casa Museu Azorín de Monòver durant quatre dècades. A més a més, va organitzar conferències, Congresos Internacionals, xerrades i centenars d’activitats relacionades amb l’il•lustre escriptor monover, José Martínez Ruiz, Azorín.

Per tant, des de les Regidories de Cultura i Patrimoni s’ha dut a càrrec aquesta iniciativa, “la qual encara està per ultimar, organitzar la programació, així com el format que s’adoptarà”, segons ha explicat Júlia Tortosa, regidora de Cultura.

En este sentit, “hem contactat amb la seua família i està d’acord en aquest merescut homenatge”, assegura Tortosa. Però això no serà tot, i és que també “es contempla la possibilitat de donar el nom de Pepe Payá a un espai públic monover”, anuncia la regidora de l’àrea.

I és que Pepe Payá és un referent cultural a la localitat i “responsable d’ubicar el nom de Monòver al mapa a partir de la divulgació de la vida i l’obra d’Azorín”, destaca. Així, “és aquest un homenatge necessari”.

Pel que fa al tipus d’esdeveniment que s’organitzarà per al Dia Internacional dels Museus, “ens agradaria que l’homenatge es fera de manera presencial, però contemplarem totes les possibilitats. En cas que la realitat sociosanitària no ens permeta fer-ho així, doncs es durà a terme de manera virtual”. No obstant això, “més endavant s’anunciarà la programació, així com les activitats relacionades”, explica Júlia Tortosa.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Monòver

Ana Marhuenda, portavoz del PP, asegura que el Presupuesto 2021 es el "Presupuesto fantasma"

Coneixem el Pressupost 2021, i els pagaments de les primeres 22 ajudes del Pla Parèntesi amb un import de 52.600 euros

Especial Semana Santa 2021. "Una Semana Santa diferente"

Hablamos con Guillermo Rico, portavoz de Veïns de Monòver

El domingo 14 de febrero, al finalizar la Eucaristía de las 12:00 horas, se presentó la XV edición de la publicación anual Cruz de Guía.

Monòver atorga altres 22 Ajudes Parèntesi amb un import de més de 51.100 euros

La Regidoria de Patrimoni crea un mapa interactiu per a donar a conèixer les mostres de pedra seca localitzades al terme municipal

Monòver col•labora amb el CEFIRE d’Elda en les III Jornades ‘COEDUCA Canviem la Mirada’

La Policia Local “ubica” els camps de Monòver per a “millorar l’atenció dels ciutadans” en cas d’emergència


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.