Un bust d´Azorin s´instal.larà a la plaça de l´Ajuntament de Monòver per homenatjar a l´escriptor07-06-2017   |  Visitas:312


Un dels compromisos per a la commemoració d'aquest any Azorín era instal•lar un bust de l'il•lustre escriptor monover a la plaça de l'ajuntament, el qual serà inaugurat dijous que ve 8 de juny.

NP – 06/06/2017.- Dijous que ve 8 de juny quan es compleixen, exactament 144 anys del naixement d'Azorín, es procedirà a la inauguració d'un bust en homenatge a l'escriptor que es col•locarà a la Plaça de la Sala. L'emplaçament escollit és un dels petits eixamples que condueix, precisament, al carrer Azorín. En paraules de l'alcalde Natxo Vidal "pensem que aquest espai li dóna visibilitat, el situa just enfront del consistori i es troba al pas del carrer que porta el seu nom, carrer en la qual, a un altre moment, es trobava la casa natal de l'escriptor hui, tristament, derrocada".

El bust que serà inaugurat va ser realitzat per l'artista monover Benjamín Mustieles en 1973. L'escultor va dur a terme aquesta obra per commemorar el centenari del naixement d'Azorín, "no només va modelar aquest bust, en realitat va fer diverses rèpliques més que es troben exposades a Yecla i a Alacant, ambdues en diferents places públiques. En el nostre cas, aquest bust es trobava en el despatx de l'alcaldia i quan consideràrem la idea de situar-lo a la plaça, ho consultàrem prèviament amb el director de la Casa Museu a qui li va semblar una idea excepcional, ja que ens equipararà a la resta de ciutats esmentades que també el tenen exposat en espais públics i realment li donarà el realç que mereix i el lloc que li correspon" segons ha explicat Vidal.

D'altra banda, el primer edil no ha deixat passar l'ocasió per agrair "a la coneguda empresa de marbres Levantina el detall que ha tingut amb nosaltres en regalar-nos la pedra sobre la qual es col•locarà el bust i, d'altra banda, a l'empresa monovera Logasa que ha dut a terme els treballs perquè així puga ser". Les tasques es conclouran per celebrar la inauguració que donarà inici a les vuit de la vesprada i per la qual s'han previst diferents activitats des de la regidoria de cultura.

Com explica la regidora de l'àrea, Júlia Tortosa "després de la inauguració del bust, a les vuit i mitja de la vesprada, tindrà lloc un concert d'orgue a l'Església acompanyat de dolçaines a càrrec del Grup Ternari. Prèviament, a les sis de la vesprada, a la biblioteca municipal es duran a terme tallers per als més menuts i es farà la presentació oficial de la titella d'Azorín. I d'altra banda, l'endemà, el divendres 9 de juny, a les vuit de la vesprada s'exposarà en el Kursaal Fleta una mostra fotogràfica sobre el trasllat de les restes mortals de l'escriptor de Madrid a Monòver".

Finalment, també està previst que aquest mateix dijous al matí arribe en visita oficial a Monòver el Consell Valencià de Cultura. Els membres del mateix seran rebuts primer a l'Ajuntament i després a la Casa Museu. La recepció conclourà en el cementiri amb la visita a la tomba d'Azorín.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Monòver

Visitamos la Asociación de Estudios Monoveros en el Programa “Cerca de ti”


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en