La Nit dels Fatxos d'Onil declarada Ben Inmaterial de Rellevància Local


  07-04-2021 | Onil   |  Visitas:102
Festes

Onil

La Comissió Tècnica per a l'Estudi i Inventari del Patrimoni Immaterial de la Generalitat Valenciana ha decidit aprovar que es procedisca a la incoació de declaració de Ben Immaterial de Rellevància Local als Fatxos d'Onil. Una ofrena amb clara procedència preromana que forma part de la història i tradició del municipi.

En les últimes dècades el concepte de Patrimoni Cultural s'ha vist ampliat més enllà de monuments i museus, perquè els senyals d'identitat d'una comunitat transcendixen sempre la materialitat. El Patrimoni Cultural Immaterial és un patrimoni viu, mantingut per la mateixa comunitat que ho crea i ho transmet.

En la Comunitat Valenciana, la Llei 4/1998 d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià estableix que "formen part del patrimoni cultural valencià, en qualitat de béns immaterials del patrimoni etnològic, les creacions, coneixements i pràctiques de la cultura tradicional valenciana. Així mateix, formen part d'aquest patrimoni com a béns immaterials les expressions de les tradicions del poble valencià en les seues manifestacions, musicals, artístiques, gastronòmiques o d'oci, i especialment aquelles que han sigut objecte de transmissió oral".

Des de l'inici de l'expedient en 2016, juntament amb l'aprovació en sessió plenària de 9 de maig de 2019, de la sol·licitud a Conselleria de Cultura de la declaració de Ben Immaterial, molts han sigut els documents inclosos en l'expedient, com l'enregistrament d'un documental, fotografies, entrevistes, articles de premsa, o col•laboracions en simposis, trobades o cavalcades en altres poblacions, així com els informes d'adhesió i suport al projecte de tots els Centres educatius de la localitat, el Grup Folklòric D'Onil o el Centre Excursionista Colivenc entre altres, moltíssimes gràcies a tots ells i a tots els que han participat en la redacció d'aquest expedient.

Moltes gràcies GVA Cultura i Esport per la declaració.

Amb aquest important pas la nostra ancestral tradició queda protegida, obligant a present i futur a cuidar i preservar uns dels millors llegats històrics del poble Onil.

#Onil #onilescultura #onilespatrimoni #fatxosdonil #fatxos #BIRL

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Onil


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.