El despreniment d’una roca de 9 tones obliga a desallotjar 7 habitatges a Onil


  05-02-2020 | Onil   |  Visitas:342
Actualitat

Onil

La #BorrascaGloria ens ha generat molts problemes i seguim amb consequències ara més greus.

La vida de veïns del C/València s'ha vist trastocada per culpa d'una gran roca, de 8-9 tones de pes, que amenaça diverses cases.

Hi ha hagut un despreniment d'una roca en la serra per culpa de les filtracions d'aigua que ha quedat tremendament perillosa.

El dissabte es van desallotjar set habitatges ja que hi havia perillositat, preservant sempre la integritat dels habitants.

Es van fer treballs provisionals per part de bombers per a subjectar-la el dissabte a la nit, a partir d'ací s'han realitzat els requieriments al propietari per a l'execució d'una intervenció d'urgència (24 hores) que anul·lara la previsible caiguda de la roca. Hui hem començat l'execució subsidiària d'URGÈNCIA des de l´Ajuntament, mitjançant una empresa especialitzada, dels complexos treballs per a eliminar el perill de desprediment i poder permetre a les famílies tornar als seus habitatges al més prompte possible. A la zona no poden accedir màquines.

Per a demà s'esperen pluges i per tant es compliquen les actuacions.

Estem molt preocupats i treballant des del dissabte intensament: Bombers, Guardía civil, Policia Local, Tècnics, responsables municipals per a solucionar el problema provocat, en aquest entorn argilenc, per les humitats derivades del temporal Gloria.

La principal prioritat de l'Ajuntament -una vegada detectat el problema i acordades les mesures per a la seua solució- és avançar el màxim possible la volta a casa de les famílies desallotjades.

Solicitarem estudis per a estimar el potencial perill que sobre els habitatges circumdants a la serra es deriva, així com per a preveure l'evolució futura d'aquests mateixos despreniments i apuntar possibles solucions per a evitar-les i evitar desgràcies materials i personals.

La borrasca Gloria que ha assotat Espanya ha provocat infinitat de danys i desperfectes, sobretot en la costa mediterrània. Són infinitat les imatges impactants que ha deixat el fenomen meteorològic especialment en la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Balears.

Font Pàgina Facebook Humi Guill

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Onil

Tu opinión nos importa: ¿Qué le parecen los cambios radicales de temperatura que sufrimos?

'Tu opinión nos importa': Què opina sobre la problemàtica de l'agricultura?

Comunicado por el COVID-19

Coneixem l'Associació de Veïns del Centre Històric d'Onil

Primer cas de Covid-19 confirmat en la residència de majors d'Onil

Prop de tu amb l'AAVV Centre Històric d'Onil

Comunicado de la alcadesa de Onil, Humi Guill, en relación a la elaboración de masarillas no sanitarias en Onil


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.