Petrer fomenta el valencià en bars i restaurants


  12-12-2019 | Petrer   |  Visitas:1987
Actualitat

Petrer


Normalització Lingüística reparteix 180.000 torcaboques de paper reciclat amb missatges en valencià en més de 45 bars i restaurants

NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA Petrer. 11 de desembre de 2019

La regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Petrer ha llançat una campanya de normalització i visibilitat del valencià en bars i restaurants del municipi amb l'objectiu de “donar visibilitat al valencià al llarg de tot l'any”, tal com ha precisat la regidora de l'àrea, Sabina Sendra.

L'edil ha puntualitzat que “fins ara concentràvem els esforços en la Setmana de la llengua, però a partir d'ara volem que en tots els períodes de l'any estiga visible el valencià com una llengua més de Petrer”, la qual cosa ha portat a la regidoria a organitzar diferents campanyes de promoció de l'ús de la llengua.

Per a això, la regidoria ha començat a distribuir per més de 45 bars i restaurants del municipi 180.000 torcaboques amb missatges en valencià relacionats amb el menjar.

«A la taula i al llit, al primer crit!», «De categoria!», «Açò és mel de romer!», «Com més sucre, més dolç!» són les frases fetes i dites incloses en els torcaboques que, a més, segons ha precisat la regidora, són 100% de paper reciclat.

Per part seua, José Diego Vicente, tècnic de Normalització Lingüística, ha convidat a aquells bars o restaurants que no reben torcaboques a posar-se en contacte directament amb la regidoria per a demanar-les, ja que “es tracta d'una nova iniciativa que volem veure si funciona i, si és així, volem continuar amb ella”.

Vicente ha remarcat que amb aquesta iniciativa es pretén normalitzar l'ús del valencià en la vida quotidiana, fomentar l'ús de paper reciclat en aquests elements tan utilitzats i, a més, permetre als establiments de restauració estalviar en aquest concepte, ja que el material repartit és gratuït.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Petrer

Suspendidos los conciertos programados durante las Fiestas Patronales

Petrer acondiciona un solar municipal como parking para 50 vehículos en la avenida de Madrid

Petrer desinfectará por nebulización los colegios y espacios públicos para frenar al virus

Exposición de pintura "Fiestas de Moros y Cristianos"

El Forn Cultural acoge la exposición "Punto y seguimos. La vida puede más"

Casi 4.000 espectadores en los 30 espectáculos de artistas locales durante este verano en el programa “Art al Carrer”

Sense Barreres inicia el nuevo curso y prepara su calendario solidario 2021

El Taller Municipal de teatro celebra su Muestra de fin de curso

Petrer lanza un plan arqueológico para hallar nuevos vestigios de su pasado histórico, además se han presentado las 'Jornadas de puertas abiertas de Patrimonio"


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.