La Seu Universitària de Petrer aprofundirà en les migracions i els drets humans en un curs d'estiu del 16 al 18 de juliol


  13-06-2018 | Petrer   |  Visitas:204
Educaci

Petrer


El mes de juliol la seu acollirà també l’exposició “Dones en la transició”Alacant. Dimarts, 12 de juny de 2018

L’Ajuntament de Petrer i la Seu Universitària de la UA en aquesta localitat han presentat avui al matí en roda de premsa la programació prevista per al pròxim mes de juliol, que inclou dues activitats de gran interès: El curs d’estiu de la UA Migracions i Drets Humans: Experiències i Reptes Pendents, i l’exposició «Dones en la transició».

L’acte ha comptat amb les intervencions de Fernando Portillo, regidor de l’Ajuntament de Petrer, Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, i Pedro Payá, coordinador acadèmic de la seu de Petrer.

El programa de Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA inclou aquest any una oferta de quaranta-sis cursos marcats per un estret vincle amb el món professional i de caràcter eminentment pràctic. La seu de Petrer acollirà un dels cursos d’estiu, del 16 al 18 de juliol, que versarà sobre Migracions i Drets Humans: Experiències i Reptes Pendents, sota la direcció de Pedro Payá, professor d’Història Contemporània de la UA, i Carmen Pérez González, professora de Dret Internacional Públic de la Universitat Carlos III de Madrid. Segons ha detallat Pedro Payá, el contingut del curs pretén, d’una banda, identificar els complexos reptes que els moviments migratoris plantegen en l’actualitat i, d’una altra, contribuir al debat universitari i social sobre la millor manera d’enfrontar-los. Aquesta proposta comptarà amb acadèmics, membres d’organitzacions de la societat civil que coneixen de primera mà el treball amb migrants i representants de l’administració. El curs tractarà qüestions d’actualitat i que són de gran interès com ara, quines obligacions tenen els estats davant dels fenòmens migratoris?, què (no) hem après sobre la gestió europea de la crisi dels refugiats?, quins són els drets dels estrangers a Espanya?, quin és el tractament de la immigració per part dels mitjans de comunicació o en el discurs polític?, o quin és el paper de les organitzacions socials?
Eva Valero ha destacat en la seua intervenció la importància d’aquest curs, més encara arran dels últims esdeveniments relatius als immigrants de l’Aquarius, que seran rebuts al port de València. Valero ha agraït a Pedro Payá l’organització d’aquest curs sobre migracions i drets humans que «avui adquireix una rotunda actualitat; un dia en què el mot humanitari s’escriu amb majúscules en aquest país, líder de la recuperació de la fibra ètica davant la profunda problemàtica de la immigració i els seus enormes reptes». La directora de Seus Universitàries ha afegit que «si la senya d’aquesta seu és la humanística, avui fem amb aquest curs un desplaçament semàntic cap a l’humanitarisme, sobre el qual reflexionaran prestigiosos acadèmics de diferents universitats i àrees de coneixement i representants de la societat civil i de les administracions. Així, la seu lidera avui, amb aquesta amplificació de la humanística cap a l’humanitarisme, la gran reflexió que necessitem sobre la humanitat, amb majúscules».

D’altra banda, durant el mes de juliol es podrà visitar a la seu l’exposició «Dones en la transició», una mostra que pretén difondre les experiències, iniciatives i actuacions de les dones durant la transició de la dictadura franquista al règim democràtic actual, posant en relleu la seua participació i protagonisme en la consolidació de la democràcia actual. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el 5 de juliol a les 20 hores al Forn Cultural (plaça de Francisco López Pina s/n, Petrer) amb la presència de la professora Mónica Moreno Seco, directora de l’Institut d’Estudis de Gènere i una de les comissàries de l’exposició. La mostra estarà oberta al públic fins al 29 de juliol.


EXPOSICIÓ “Dones de la transició”

L’exposició «Dones de la transició» és el resultat del projecte d’investigació «Fent història: gènere i transició a Espanya» i constitueix una bona mostra del treball de la Universitat d’Alacant per a contribuir a difondre les experiències, iniciatives i actuacions de les dones durant la transició de la dictadura franquista al règim democràtic, posant en relleu la seua participació i protagonisme en la consolidació de la democràcia actual i de la Constitució. Comissariada per les professores de la UA Mar Esquembre i Mónica Moreno, és un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent del projecte d’investigació que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu de la Democràcia, el Museu de la Universitat d’Alacant, el Centre d’Estudis sobre la Dona i el Taller d’Imatge de la Fundació General de la Universitat d’Alacant.

«Dones de la transició» pretén contribuir a envigorir una memòria col·lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents. I és que, recuperar les experiències de les dones que van viure la transició espanyola permet integrar, a través de les veus oblidades, altres perspectives que condueixen a un millor coneixement del nostre passat immediat i de la nostra realitat actual.

Por otro lado, durante el mes de julio, podrá visitarse en la sede la exposición "Mujeres en la Transición", una muestra que pretende difundir las experiencias, iniciativas y actuaciones de las mujeres durante la transición de la dictadura franquista al régimen democrático actual, poniendo de relieve su participación y protagonismo en la consolidación de la democracia actual. La inauguración de la exposición tendrá lugar el 5 de julio a las 20 horas en el Horno Cultural (Plaza Francisco López Pina s/n –Petrer) con la presencia de la profesora Mónica Moreno Seco, directora del Instituto de Estudios de Género y una de las comisarias de la exposición. La muestra permanecerá abierta al público hasta el 29 de julio.EXPOSICIÓN: Mujeres de la Transición

La exposición “Mujeres de la Transición” es fruto del proyecto de investigación «Haciendo Historia: Género y Transición en España” y constituye una buena muestra del trabajo de la Universidad de Alicante para contribuir a difundir las experiencias, iniciativas y actuaciones de las mujeres durante la transición de la dictadura franquista al régimen democrático, poniendo de relieve su participación y protagonismo en la consolidación de la democracia actual, y de la Constitución. Comisariada por las profesoras de la UA Mar Esquembre y Mónica Moreno, es uno de los primeros resultados de carácter divulgativo y docente del proyecto de investigación que ha contado con la colaboración del Archivo de la Democracia, el Museo de la Universidad de Alicante, el Centro de Estudios sobre la Mujer y el Taller de Imagen de la Fundación General de la Universidad de Alicante.

Mujeres de la Transición, pretende contribuir a fortalecer una memoria colectiva cívica y democrática en la que las mujeres no estén ausentes. Y es que, recuperar las experiencias de las mujeres que vivieron la Transición española permite integrar, a través de las voces olvidadas, otras perspectivas que conducen a un mejor conocimiento de nuestro pasado inmediato y de nuestra realidad actual.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Petrer

Este pasado sábado se celebró un evento de zumba a beneficio del CAI COCEMFE Alicante de Petrer

Petrer va celebrar el passat dissabte el XXV Concert de música festera i homenatges

El Grupo Abril organiza el VIII Encuentro Fiesta Solidaria por Etiopía

El Pleno del Ayuntamiento de Petrer aprueba el "Pasodoble Petrel" como himno de la villa

El sábado 2 de noviembre se realiza un evento de zumba a beneficio del CAI COCEMFE Alicante de Petrer

El Grupo Abril organiza el VIII Encuentro Fiesta Solidaria por Etiopía

AcMAVI celebra el festival “Bailando con la vida” con motivo del Día Internacional del Cáncer de Mama

Cena homenaje organizada por la Asociación Sense Barreres de Petrer

Este sábado, 2 de noviembre, Petrer celebra su V Patatada


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.