Programa especial Festes d'hivern 2021 amb entrevistes i reportatges


  17-01-2021 | Tibi   |  Visitas:237
Festes

Tibi

Tibi és un poble xicotet i tranquil de cases blanques enclavat entre el Maigmó, "el balcó d'Alacant", i la Penya Roja. La seua situació geogràfica el fa molt interessant per al turisme de muntanya. El poble mereix un recorregut a peu pels seus tranquils carrers i el seu assossegat ambient. Pujant fins a la Plaça podrem comprovar la fisonomia de les seues cases i els seus carrers. Quan arribem a la Torreta, se’ns obri una bella vista panoràmica del Castell. En la part alta del poble estan els parcs i jardins com el de l'Albereda, el de l'Era del Teular, la Glorieta i el Passeig de la Santa on trobarem l’ermita dedicada a Santa Maria Magdalena Patrona de la localitat. I si caminem un poquet més l’Ull de la font i paratge meravellós que dóna mostra de la qualitat de les aigües de Tibi. I encara que val la pena una visita en qualsevol època de l'any, als dies de festa trobarem els moments àlgids, ja siga amb l’enramada per Setmana Santa i Pasqua, la celebració de les Festes Majors en honor a la patrona la Magdalena i com no, les famoses festes d’hivern amb els Regnats Moro i Cristià.

Hui coneixerem les peculiaritats d’aquestes festes d’origen ancestral, emparentades amb altres festes d’hivern de pobles veïns. La gent a Tibi sempre es mostra amable i hospitalària, especialment en aquestos dies assenyalats, on la bonhomia es posa de manifest i cada tiber i tibera mostren amb orgull les senyes que els defineixen com a poble.

Caminarem pels seus carrers per a descobrir el ric patrimoni monumental, etnogràfic, natural i gastronòmic. Gaudirem del meravellós paisatge de Tibi presidit pel Maigmó i com no, pel seu campanar. De segur que ens esperem grates sorpreses que ens faran gaudir de la localitat i de la festivitat.

Amb aquest reportatge volem mantenir viu l’esperit de les festes, recordar-les i fer que el calor de la festa arribe fins a cada casa, amb un missatge d’esperança.


Alcalde José Luis Candela Galiano

Cronista Oficial Tibi Lolita Puig

Forn Tradicional de llenya i Subhastador Antonio Garrigós

-Reinat Moro i Cristià, Dolçainers i Adita Directora Grup de Danses de Tibi


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Tibi

El soroll de l’aigua torna a l’ull de la font

Tibi intensifica les mesures de desinfecció

Coneixem l'actualitat sanitaria i local de Tibi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.