L´Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 17/04/19: La Setmana Santa i la pluja arriben de la mà


  17-04-2019 | TV INTERCOMARCAL   |  Visitas:90
L´Oratge

TV INTERCOMARCAL

Just quan ens agradaria estar ficant roba lleugereta a la maleta per anar-nos de vacances de Setmana Santa arribarà la pluja obligant-nos a ficar roba més d’abric, xubasquer i paraigües. I la inestabilitat no ens deixarà fins dilluns de Pasqua.

Un bon episodi de pluges el que tenim per davant, i com no podem fer res per evitar-lo el millor que podem fer es desitjar que no faça mal, que ploga amb coneixement…i disfrutar de la pluja!

Notarem hui els primers simptomes de canvi en vore com el cel cada volta està més núvol. Podria escapar-se alguna gota però no serà fins demà dijous quan la pluja es generalitze.Vents de llevant en superfície i fred en altura (DANA o gota freda) ens garanteixen uns dies de molt de treball per tal de tractar d’informar-vos el millor que puguem (no cal dir que contem amb la vostra participació).

Demà dijous la inestabilitat i la pluja arribaran des de l’interior i acabaran afectant tota la Comunitat encara que a migdia podran obrir-se clars al sud en bufar durant unes hores el vent de llebeig (sud-oest), però a poqueta nit tornarà a tancar-se el cel i a ploure amb gana.Es tracta de situacions meteorològiques que evolucionen come els dóna la gana. Haurem de seguir per tant el recorregut que faça el fred en altura per tractar de intuir on plourà més, però ja sabeu que les zones més afectades sempre són les comarques del sud de València i del nord d’Alacant per qüestions orogràfiques.

Els mapes donen dos moments de màxima intensitat de la pluja divendres: fins a migdia i la segona part de la vesprada. Precipitacions generals, persistents i localment en forma de tempesta que podrien deixar acumulats de més de 100 litres a última hora.

L’embossament d’aire fred es desplaçarà dissabte al sud, a la zona de l’Estret, i serà al sud de València i a la provincia d’Alacant on plourà amb més gana (localment podria fer-ho de forma torrencial). Al nord també plourà però tot indica que les pluges seran més dèbil.

Diumenge serà una continuïtat de l’oratge de dissabte amb el llevant incidint sobre la Comunitat Valenciana, amb molt de recorregut sobre la mar i topetant-se amb la massa d’aire fred de les capes altes que diumenge tornarà a pujar cap a les nostres latituds.Dilluns de Pasqua encara quedarà inestabilitat suficient a les capes altes com per donar ruixats de vesprada en punts de muntanya i precipitacions a les zones costaneres de València i del nord d’Alacant durant bona part del matí.Dimarts tornarem al treball amb més sol i temperatures més altes però no descartem que de vesprada puguen creixer nuvolades en punts de muntanya i que acabe quallant alguna tronada.

Dimecres, tot i el pas de núvols no s’espera que pluga.

Passeu molt bon dia…i mantingueu-se informats de l’oratge que les pròximes hores i dies es presenten molt animats…pot ser massa.MIG DÍA
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en TV INTERCOMARCAL

Programa "Actitudes Positivas" con Mª Ángeles Sánchez, dietista y docente

L´Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 23/04/2019: Punt final a un senyor temporal

LA JUGADA- Martes 7 de mayo de 219

L´ Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 02/05/2019: "Les tronades ‘descansen’ hui"

Actualidad de la comarca del Alto Vinalopó 17/05/19

Programa de La Jugada del día 14 de mayo de 2019

L´Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 22/04/2019: Cinc dies de pluja

L´Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 13/05/2019: "Pocs canvis i poques perspectives de canvi"

L´Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 30/04/2019: Tronades a l’interior esta vesprada


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.