L'Oratge amb Jordi Payà de la Comunitat Valenciana, mig dia 06/07/17 "Gota freda d’estiu?"

06-07-2017   |  Visitas:857

Ahir ens preguntava Carles en un mail si el que teniem davant era una situació de gota freda. La resposta és NO, si entenem per gota freda una barreja de factors meteorològics i geogràfics que en esta ocasió no es donen tots a l’hora com per poder parlar de gota freda i de pluges torrencials.

Ara bé, tampoc podem deixar de comentar que estem davant d’una D.A.N.A (Depressió Aïllada en Nivells Alts). Dit en altres pareules: un embossament d’aire fred en les capes altes de l’atmosfera creuarà la Península d’oest a est fent que cada volta l’oratge siga més inestable i insegur. Al seu pas deixarà ruixats i tronades que localment descarregaran amb intensitat forta o molt forta al centre i al nord peninsular, però de moment, i tot i que haurem de seguir de prop la seua evolució sembla que la Comunitat Valenciana no serà la més afectada.

Hui tindrem més núvols i acabaran baixant les temperatures. Els mapes donen més pluja fins a migdia al nord i al sud, on podria quallar alguna tronada en punts de muntanya. A migdia escamparà un poc i de vesprada sembla que la inestabilitat queddaria restringida a l’interior.


La bossa d’aire fred avançarà lentament fent que divendres torne a estar marcat per on oratge molt incert. Sempre hem d’esperar més pluja i més signes d’inestabilitat al nord i per l’interior, tant de matí com de vesprada. Però estes situacions són imprevisibles i no descarte que puguen acabar tocant punts de la costa.

Dissabte la bosseta d’aire fred eixirà al Mediterrani pel nord-est de la Península. Encara deixarà núvols, ruixats i alguna tronada a la mitad nord de la Comunitat Valenciana, mentre que al centre i al sud cada volta vorem més el sol. De fet diumenge i dilluns tindem oratge estable i un notable ascens de les temperatures.


Com he dit al l’inici del post per parlar d’una gota freda hauriem de tindre una borrasca en superfície, al sud-est de la Península, que impulsara vents de llevant cap a nosaltres, i afavorira la formació de nuclis de tempesta. Només podem referir-nos a un embossament d’aire fred en altura (DANA) que farà augmentar de forma notable la inestabilitat.L’Oratge amb Jordi Payà de la Comunitat Valenciana, Migdia, 06/07/2017 from Intercomarcal TV on Vimeo.


L'Oratge amb Jordi Payà de la Comunitat Valenciana - NIT - 06-07-17 from Intercomarcal TV on Vimeo.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en TV INTERCOMARCAL

Programa "La Escalera" con la pintora eldense Carmen Castaño

Hoy conocemos la indumentaria tradicional de Biar que nos muestra Sagueta Nova

LA JUGADA- martes 27 de marzo de 2018

Programa “Què et contes” con la escritora Cristina Macià.

L´Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 12/04/2018: Continuem amb una primavera hivernal

Programa “Què et contes” con el Poeta, Ramón Prieto.

Reportajes de la celebración del Domingo de Ramos en Elda, Petrer, Alicante, San Vicente, Salinas, Aspe y Monforte del Cid

Antonio Soto (Lizarte) se impone en el GP Primavera de Ontur

Programa "Día a día" del día 12 de abril de 2018: Un Santa Faz de Record

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en