"La casa de fang", de la Beuth Hochschule fr Technik Berlin, obt l'XI Premi a l'Edificaci Saludable de la Ctedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant


  07-07-2017 | UA   |  Visitas:571
Educaci

UA

El projecte titulat La casa de fang, obra dels estudiants David Petsch i Anton Schmidtke, de la Beuth Hochschule fr Technik Berlin, va obtenir ahir el primer premi de lXI Edici dels Premis a l'Edificaci Saludable que cada any lliura la Ctedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant. La decisi del jurat, que es va fer pblica durant la cerimnia de lliurament dels guardons celebrada al MUA, destaca un treball equilibrat en les tres rees en les quals es basa: concepte i anlisi, validaci i proposta de disseny. Entre altres aspectes, se n'ha valorat per unanimitat l'originalitat del plantejament i la materialitzaci de la idea, aix com el disseny plantejat, en una nica planta, que consideren adequat tant a l'entorn com a la seua climatologia. El jurat, compost per Robert Demel, Andre de Ruiter, Carlos Marcos Alba, Huda Salman i Palmira Gmez, ha incidit en l's d'espais flexibles i amb una adequada i rica relaci entre l'interior i l'exterior. L'habitatge es resol amb una envolupant de fusta que a linterior allotja uns murs d'argila, tipus tapial, que garanteixen un alt grau de confort, conclouen. El premi est dotat amb mil euros i un diploma acreditatiu.

Aix mateix, es va considerar concedir dues mencions honorfiques dotades amb 500 als treballs titulats Wind of changes i Home from home, realitzats per estudiants de la Universitat d'Alacant i la Robert Gordon University of Aberdeen, Esccia. De la proposta de la Universitat d'Alacant, Wind of changes, realitzada per Agustn F. Morazzoni, Cristian Francs Garca i Juan Ignacio Abat, s'ha valorat la rotunditat de la proposta, la qualitat espacial dels exteriors de l'habitatge i la vinculaci a l'emplaament, les vistes i l'entorn. Pel que fa a la de la universitat d'Aberdeen, els autors de la qual han sigut Mairi Kennedy, Grant Donaldson, Jonathan Strachan i Cameron Wood, el jurat nha destacat el desenvolupament del projecte i la seua validaci amb les eines informtiques disponibles, aix com la varietat d'espais de qualitat en l'exterior de l'habitatge.

Finalment, el jurat ha acordat, a ms, lliurar una distinci especial al projecte Sun shell, realitzat pels estudiants Daniel Bukowski i Alon Shofman, de la Beuth Hochschule fr Technik Berlin. D'aquesta proposta s'ha destacat la qualitat i la radicalitat formal adaptada a l'anlisi climtica i a l's de la tecnologia.


Ms collaborativa i interuniversitria

El lliurament dels premis de la Ctedra Marjal de la Universitat d'Alacant va comptar amb les intervencions del vicerector de Campus i Tecnologies, Rafael Muoz, el president de la Fundaci Marjal, Francisco Gmez, la regidora d'Ocupaci de l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado, i el director de la Ctedra, Antonio Galiano. Durant el transcurs de la cerimnia, Francisco Gmez va remarcar que faran un pas ms en la internacionalitzaci i l's de les noves tecnologies, amb l'objectiu de propiciar la creaci de grups interuniversitaris. En aquest sentit, Galiano va anunciar l's de plataformes de comunicaci i collaboraci de l'entorn BIM Building Information Modelling que permetran realitzar projectes de forma collaborativa i no presencial de manera constant.

Al llarg del curs han participat en el projecte formatiu de la Ctedra Marjal Healty un total de 32 equips de treball compostos per uns 120 estudiants de diferents nacionalitats. Daquests, vuit van ser seleccionats com a finalistes per a poder optar a aquests premis que ja arriben a lonzena edici.

L'acte va comptar, entre altres personalitats, amb la presncia de la vicerectora de Responsabilitat Social, Igualtat i Poltiques Inclusives, Mara Jos Rodrguez, la subsecretria general, Dolores Lozano, el gerent, Rafael Pla, i el deg de l'Escola Politcnica d'Amsterdam, Gerard Kuiper. El lliurament de premis va culminar amb una espectacular i original actuaci del grup Subcielo que va consistir en una performance de msica i dansa que, amb el ttol de Clula, es va realitzar en vertical i amb arnesos sobre les parets de l'edifici central del Cub situat al complex arquitectnic del Museu de la Universitat d'Alacant.

L'exposici amb els treballs seleccionats es podr visitar a la Sala Cool del Cub fins a final del mes de juliol

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universitat d'Alacant atorgar el premi IgUAltat 2020 a Mara Teresa Fernndez de la Vega a proposta del Consell Social

La UA presenta la nova programaci cultural marcada per la producci prpia i el seu carcter formatiu

Ahir, la Universitat d'Alacant va presentar el llibre commemoratiu "20 anys MUA"

La UA promou l's del vehicle compartit en els desplaaments a la universitat

El equipo universitario de la triple disciplina atltica fue presentado el viernes en la Villa Universitaria

Costa Blanca apuesta en FITUR por reforzar el turismo idiomtico como estrategia de desestacionalizacin

La Seu Ciutat d'Alacant dedica un cicle a Gastronomia, Vi i Cinema

La Universitat d'Alacant suma dos nous Segells Internacionals de Qualitat i ja t aquest reconeixement en nou titulacions

La Universitat d'Alacant posa en marxa InteractUA, la nova plataforma de promoci artstica per a l'alumnat de la UA


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.