Agricultura ecològica i turisme oleícola, iniciatives per a la conservació del paisatge rural, a exposició en les Jornades de Desenvolupament Sostenible de la Universitat d'Alacant
ActualitatUA
Cent vint inscrits assistiran de manera presencial i en línia des de països d’Amèrica Llatina
Alacant. 16 de desembre de 2020
Experiències noves com el turisme oleícola, a la qual acompanyarà un tast d'oli ecològic, es viuran demà dijous 17 i divendres 18 en la Universitat d'Alacant. Les jornades tècniques de desenvolupament local sostenible “Experiències innovadores des de la cura del paisatge”, organitzades pel màster oficial de Desenvolupament Local i Innovació i el Departament de Geografia Humana de la UA, que sumen fins avui cent vint inscrits i destaca una elevada xifra d'inscripcions des d'Amèrica Llatina procedents de països com l'Equador, Cuba, Mèxic o Panamà. Per a complir amb la normativa de seguretat davant la COVID-19, l'assistència es limita a vint participants a l'aula de la UA i la resta via en línia. Al llarg d'aquestes dues jornades es presentaran projectes i investigacions innovadores relacionades amb la cura i la conservació del paisatge rural. Des de mirades multidisciplinàries, amb la participació de professors i investigadors de la UA, professionals i emprenedors en l'àmbit de l'agroecologia demostraran la capacitat transformadora d'experiències que aposten pel desenvolupament local sostenible.
Les jornades proposen una revisió crítica i actualitzada de conceptes com ara sostenibilitat , desenvolupament rural, turisme experiencial o pasturatge extensiu, i ho faran des de l’enfocament teòric, amb les ponències del professorat de la Universitat de Granada, Francisco Toro i Aida Pinos, com també els docents de la UA, Antonio Martínez, Cristina Romera i Xavier Amat, i especialment des del punt de vista aplicat.
José Manuel Bisetto presentarà els projectes Agricologia i EcoEscoles. Aquesta és una xarxa de més de vuitanta centres educatius valencians que aposten per l'alimentació ecològica i de proximitat. Per la seua part, Ana Azorín explicarà els passos seguits en la creació d’Essències d’Alacant, projecte que tracta d'impulsar el turisme experiencial entre pobles en el desenvolupament dels quals s'han involucrat docents i estudiants de la UA. Finalment, Luís M. Martínez presentarà Octobris, una iniciativa familiar arrelada als valors del paisatge de l'olivar a la Canyada amb l'elaboració d'olis ecològics premium que seran degustats pels assistents a les jornades. Com a tancament, Pedro Rico presentarà el seu nou llibre Petrer, plantas medicinales de nuestro entorno, un compendi de les plantes i els seus usos tradicionals en aquest municipi alacantí.
L'activitat es realitzarà a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, encara que les ponències de Francisco Toro, José M. Bisetto i Aida Pinos seran en línia.
Les jornades podran ser seguides de manera presencial per un màxim de vint persones, i virtualment a través de la plataforma Vértice UA.
La inscripció és gratuïta i està oberta fins a dimecres 16 de desembre.
Coordinen els professors Xavier Amat Montesinos i Antonio Martínez Puche.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]
Comentarios a la noticia: