Comença a la Universitat d'Alacant el seminari El Declivi dels Drets Humans 70 Anys de la Declaració de les Nacions Unides


Comparte esta noticia en:

11-12-2018 | UA   |  Visitas:60

La Universitat d’Alacant ha acollit aquest dilluns la inauguració del seminari El Declivi dels Drets Humans 70 Anys de la Declaració de les Nacions Unides, en el qual experts en aquesta matèria, activistes i periodistes debatran sobre l’estat actual de la qüestió des de les perspectives socials, econòmiques, jurídiques i periodístiques.
La inauguració del seminari, presidida pel vicerector de Qualitat i Innovació Educativa, Francisco Torres, ha tingut aquest dilluns, 10 de desembre, efemèride de la signatura de la declaració del 1948, i ha tingut la presència de la coordinadora, María Teresa Morales.
La conferència inaugural ha tractar sobre «El siglo XX, el siglo corto», a càrrec de la directora de l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere de la Universitat d’Alacant, Mónica Moreno. Durant la seua intervenció, la professora de la Universitat d’Alacant ha destacat que la signatura de la declaració i d’altres acords internacionals és «un avanç» i que sense aquests «això és el caos».
A partir de la signatura d’aquests tractats, ha assegurat, «es pot exigir» el compliment dels drets, però ha advertit que «amb la signatura no n’hi ha prou», sinó que cal continuar treballant-hi perquè «l’aplicació d’aquests no és automàtica». En aquest sentit, Mónica Moreno ha ressaltat que els Drets Humans «no han existit sempre, tenen història i són el fruit de l’esforç de moltes persones» però que el seu avanç i desenvolupament «no és lineal i pot retrocedir».
Per aquest motiu, ha insistit que cal «reflexionar-hi amb una mirada crítica i compromesa» que permeta continuar incidint en aquests i avançant-hi.
Durant tota la setmana se citaran en aquesta trobada algunes personalitats fonamentals en aquest camp, com el president de la Fundació Cultura de Paz i exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, la presidenta d’Amnistia Internacional, Arancha Vicario Laguna, la professora de la Universitat Lliure de Brussel·les i activista, Ane Morella, qui avui es trobava entre el públic de la inauguració.
A més, també participaran l’exsecretari general de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, Enrique Santiago, les directores de Público, Ana Marró de Vera, i de La Marea, Magda Bandera, i el subdirector d’eldiario.es, Gumersindo Lafuente, entre d’altres.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El Consejo Social aprueba por unanimidad los presupuestos de la Universidad de Alicante para 2019

La Universidad de Alicante y la Diputación de Alicante celebran la Jornada de presentación del Pacto Provincial del Agua en la Sede Ciudad de Alicante

La Cervantes virtual va fer el seu Patronat semestral a la Ciutat Grup Santander

El Consell Espanyol de Turisme incorpora una professora de la Universitat d'Alacant

La UA reforça llaços amb la Universitat de Tsinghua, considerada com una de les millors institucions acadèmiques a Xina i Àsia

L'EBT de la UA Nouss Intelligence obté un préstec participatiu de 200.000 euros d'Enisa, Empresa Nacional d'Innovació

La UA oferta nuevos cursos de valenciano en sus sedes de Elda, Torrevieja y Villena

Alejandro Palomas, premi Nadal 2018, imparteix un taller d'escriptura a la Seu Ciutat d'Alacant

La UA es la más transparente de la Comunidad Valenciana y la sexta a nivel nacional, según el informe Dyntra


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.