Comença a la Universitat d'Alacant el seminari El Declivi dels Drets Humans 70 Anys de la Declaració de les Nacions Unides


  11-12-2018 | UA   |  Visitas:103
Actualitat

UA

La Universitat d’Alacant ha acollit aquest dilluns la inauguració del seminari El Declivi dels Drets Humans 70 Anys de la Declaració de les Nacions Unides, en el qual experts en aquesta matèria, activistes i periodistes debatran sobre l’estat actual de la qüestió des de les perspectives socials, econòmiques, jurídiques i periodístiques.
La inauguració del seminari, presidida pel vicerector de Qualitat i Innovació Educativa, Francisco Torres, ha tingut aquest dilluns, 10 de desembre, efemèride de la signatura de la declaració del 1948, i ha tingut la presència de la coordinadora, María Teresa Morales.
La conferència inaugural ha tractar sobre «El siglo XX, el siglo corto», a càrrec de la directora de l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere de la Universitat d’Alacant, Mónica Moreno. Durant la seua intervenció, la professora de la Universitat d’Alacant ha destacat que la signatura de la declaració i d’altres acords internacionals és «un avanç» i que sense aquests «això és el caos».
A partir de la signatura d’aquests tractats, ha assegurat, «es pot exigir» el compliment dels drets, però ha advertit que «amb la signatura no n’hi ha prou», sinó que cal continuar treballant-hi perquè «l’aplicació d’aquests no és automàtica». En aquest sentit, Mónica Moreno ha ressaltat que els Drets Humans «no han existit sempre, tenen història i són el fruit de l’esforç de moltes persones» però que el seu avanç i desenvolupament «no és lineal i pot retrocedir».
Per aquest motiu, ha insistit que cal «reflexionar-hi amb una mirada crítica i compromesa» que permeta continuar incidint en aquests i avançant-hi.
Durant tota la setmana se citaran en aquesta trobada algunes personalitats fonamentals en aquest camp, com el president de la Fundació Cultura de Paz i exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, la presidenta d’Amnistia Internacional, Arancha Vicario Laguna, la professora de la Universitat Lliure de Brussel·les i activista, Ane Morella, qui avui es trobava entre el públic de la inauguració.
A més, també participaran l’exsecretari general de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, Enrique Santiago, les directores de Público, Ana Marró de Vera, i de La Marea, Magda Bandera, i el subdirector d’eldiario.es, Gumersindo Lafuente, entre d’altres.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Exposición 'Alicante y su tren' en el MUA

Un sistema d'intel·ligència artificial guiarà als alumnes en el procés de matriculació en la Universitat d'Alacant

Les Aules de Teatre i Dansa de la UA porten les seues estrenes anuals al Teatre Arniches

La UA i el Museu Comercial d'Alacant exposen "Quaranta visions i versions d'Alacant i província"

Francisco Poveda presenta el seu llibre 'Un atractivo refugio' en la Seu Ciutat d'Alacant

Els premis extraordinaris "Capitania General de València" reconeixen els millors expedients acadèmics de tres alumnes de la Universitat d'Alacant

Una apassionada per la innovació i la creativitat, així és l'estudiant de Magisteri que representarà la UA en l'Imagine Silicon Valley 2019

Resultats globals per centres i per universitat UA: Estadístiques PAU Juny de 2019

Los Cursos de Verano Rafael Altamira de la UA imparten 10 cursos en su tercera semana


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.