Conclouen les activitats científiques i acadèmiques per l’efemèride cultural Any Joan Andrés22-01-2018   |  Visitas:71

Alacant. Dilluns, 22 de gener de 2018

L’efemèride cultural denominada Any Joan Andrés, desenvolupada mitjançant publicacions i activitats científiques o acadèmiques, va començar al gener de 2017 i ha conclòs aquest gener de 2018. Les investigacions i reconeixements van començar amb una gran exposició bibliogràfica establida en la Biblioteca Històrica de la Complutense en col·laboració amb AECID (durant el semestre gener-juny 2017), preparada per l’Institut Joan Andrés i el Grup d’Investigació Humanisme-Europa de la Universitat d’Alacant. De manera simultània i successiva a aquesta exposició han tingut lloc, a més de sis seminaris a Madrid, Murcia i Alacant, tres congressos internacionals. Les publicacions han consistit en l’edició de dotze volums, preferentment edicions d’obres de Joan Andrés, algunes inèdites, i l’obra fonamental del matemàtic i musicòleg universalista valencià Antoni Eximeno Del origen y reglas de la música.

Dels tres congressos internacionals, el primer es va celebrar a la Universitat Complutense de Madrid i va tractar sobre els grans temes i problemes que suscita l’obra de Joan Andrés i l’Escola Universalista Espanyola del segle XVIII en general. El segon va tenir lloc a l’Accademia de Mantua i es va ocupar de les relacions italianes de Joan Andrés. El tercer, que s’ha celebrat fa menys d’una setmana, el 18 de gener de 2018, a la Biblioteca Nacional de Nàpols, s’ha aplicat a la reflexió sobre l’obra d’Andrés i el concepte de Biblioteca Universal, i ha tingut per objectiu clausurar l’Any Joan Andrés”, just en el lloc en què el creador de la Història Universal de la Literatura va exercir l’última època de la seua tasca intel·lectual.

Joan Andrés i l’Escola Universalista Espanyola constitueixen no solament la fonamentació de la comparatística moderna, segons explica el professor del Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la Universitat d’Alacant Pedro Aullón de Haro, sinó, a més, l’original convergència de moderna ciència empírica i metodologia comparatista de tradició humanística. «Tot això significa, per fi, tant l’emergència d’una gran escola intel·lectual i científica intercontinentalista, com el consegüent reconeixement d’una il·lustració hispànica fins ara no reconeguda. Això pressuposa la necessitat de reescriure la història del pensament modern per a una època de Globalització a la qual l’Escola Universalista ofereix el seu sentit i contingut millor fundats», assenyala Aullón de Haro.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

César Bona participa en las VII Jornadas de Sociología de la Educación de la Universidad de Alicante

Las legumbres toman el campus de la Universidad de Alicante en el Día de la Nutrición

Nace la Cátedra Germán Bernácer con la vocación de contribuir al desarrollo económico y social del territorio

La Universidad de Alicante estrena Aula Universitaria en Castalla

La Universitat d'Alacant lliura la recaptació del concert solidari de l'OFUA a Proyecto Hombre

La Universitat d'Alacant planteja un canvi en la metodologia docent basat en la robòtica educativa

La persona i el maltractament animal protagonitzen la divuitena edició de la Mostra d'Humor Social de la UA

La UA presenta la XVII edición de los Cursos de Verano Rafael Altamira

El Aula de Teatro Contemporáneo de la UA presenta "En defensa (un concierto de despedida)"


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en