Deu obres seleccionades en la convocatria del mateix nom formen aquesta exposici collectiva virtual


  03-08-2020 | UA   |  Visitas:1299
Actualitat

UA

El Museu de la Universitat dAlacant (MUA) inaugura avui lexposici virtual Vides transformades, integrada per deu obres que han sigut seleccionades entre les presentades a la convocatria internacional del mateix nom. El jurat ha triat les creacions de deu artistes: Carlos Balsalobre; Ernesto Cartagena; Miguel Hache; Aarn Izquierdo; Erika Landfords; Elena Martnez; Juan F. Navarro; Luisa Pastor; Rosa Ripoll i Ins Schaikowki.


Els organitzadors detallen que el grup dartistes seleccionat en aquesta convocatria comparteix les seues vivncies i ens fa partcips de la manera que tenen dafrontar, creativament i conceptual, aquest temps de mudana: la soledat i reclusi, la translaci de relacions i hbits al mn virtual, la transformaci dels nostres paisatges fsics i emocionals o el carcter vulnerable i efmer de lexistncia.


El MUA, fidel al comproms que t amb la realitat social, va llanar al juny aquesta convocatria internacional amb lobjectiu de convertir-se en un espai de reflexi sobre el canvi de paradigma vital que ha provocat laparici del COVID-19, i tractar aquesta reflexi a partir de temes com la vida, la mort, la malaltia, el mn presencial, el mn virtual, la vulnerabilitat, el confinament, la prohibici, el distanciament social, la solidaritat, el poder, la soledat, el temps, la globalitzaci, lespai pblic, lespai privat, la sanitat, lensenyament, la comunicaci o la dialctica seguretat/llibertat, entre d'altres. Els museus contemporanis han de concebres com a centres de producci i divulgaci de coneixement per, encara ms important, com a espais on es propicia la creaci de sentit crtic en connexi amb el que esdev. Aquest temps de pandmia ha demostrat, com afirmava Louise Bourgeios, que lart s garantia de salut mental; quan la vida fa mal, lart ens rescata, ens ajuda a sobreviure en situacions complexes, ens aporta consol i refugi, ens connecta amb la realitat, ens ajuda a entendre millor el mn i a nosaltres mateixos; en definitiva, suposa un comproms amb la veritat i amb els altres.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universitat d'Alacant i la Generalitat s'alien per a estudiar l's de les tecnologies com a motor d'inclusi social

El Programa d'Acci Tutorial de la Universitat d'Alacant es refora per a assessorar l'alumnat

La UA llana la seua oferta de Tallers Culturals per al primer quadrimestre del curs

El Congrs Nacional Inundacions arranca dijous a Oriola amb la direcci cientfica de la Universitat d'Alacant

Puesta de largo de los Premios Nuevas Ideas Empresariales de Fundeun en su XXVI Edicin

La UA presenta la nova collecci bibliogrfica "Territori UA"

La revista Zephyrus publica el primer article cientfic sobre el mausoleu de Iunia Rufina i la inscripci amb lletres de bronze trobades a Baelo Claudia (Cadis) per la UA

La UA inaugura l'exposici 'Arquitectura i paisatge: mirades al Territori' a l'Estaci Cientfica Font Roja Natura

La Universitat d'Alacant imparteix 27 cursos de formaci en competncies digitals per al professorat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.