Dos professors de la Universitat d'Alacant creen 'UNIVERSITY of Universities', la nova manera de fer docència internacional


  16-09-2020 | UA   |  Visitas:241
Educació

UA


Aquest primer trimestre el grup internacional de Projectes Arquitectònics comença amb sis universitats participants i dos-cents estudiants

Trenta noves universitats s’han oferit, fins ara, per a participar en els tallers internacionals del segon semestre


Alacant. 16 de setembre del 2020

Guanyar en qualitat d’ensenyament i intercanvi de coneixement fent docència internacional en línia és possible. Aquest és el resultat de tancar a casa estudiants i professors d’Arquitectura de la Universitat d’Alacant.

De la combinació de confinament i docència ha nascut un nou producte enfocat a l’ensenyament superior. Es tracta del projecte de docència internacional desenvolupat pels professors de l’assignatura de Projectes Arquitectònics de la UA, Javier Sánchez Merina i Joaquín Alvado. La iniciativa acaba de posar-se en marxa amb el nom d’UNIVERSITY of Universities.

Com relata Javier, «tot va sorgir a final del curs passat, quan estàvem fent classes confinats. Per a la correcció final, vaig demanar als meus estudiants ERASMUS, de vint nacionalitats diferents, que em donaren el contacte del seu professor favorit, per a convidar-lo a la correcció». Tots els professors convidats van acceptar. «Imagina’t, va ser emocionant tenir en Zoom tant professors com alumnes. I és que tots els docents van acceptar-hi la invitació», comenta entusiasmat el professor d’Arquitectura. L’endemà, tornava a contactar amb ells per a agrair-los l’esforç, «oferir-los quatre hores de la meua vida a cadascun, i a més proposar-los una futura col·laboració», afig. Aquesta col·laboració consisteix en un canvi de classes; cada dues setmanes un professor d’una escola internacional és l’encarregat és dirigir un taller. «Hem aconseguit involucrar sis universitats, la qual cosa completa el trimestre del curs», concreta Sánchez Merina. La programació inclou José A. Carrillo Andrada, de l’American University in Dubai (Unió dels Emirats Àrabs); Miguel Luengo Angulo, de l’European University in Madrid; Maria Luna Nobile, d’Umeå University (Suècia); Marie Kraft, procedent de Malmö University (Suècia); Maria Hadjisoterio, Yiorgos Hadjichristou i Markella Menikou, d’University of Nicòsia (Xipre); Andreea Calma, procedent d’Ió Mincu UAU Bucharest (Romania); Mike Devereux i Thom Gorst, d’UWE Bristol (Regne Unit); i finalitzen els tallers del trimestre els professors de la UA, Joaquín Alvado Bañón i Javier Sánchez Merina.

Per a la posada en marxa la UA s’ha bolcat amb el projecte, i els ha oferit tot el necessari, fins i tot la plataforma MOODLE de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE).

Amb el projecte ja en marxa el professor va començar a rebre correus de més universitats estrangeres interessades a participar-hi. Per aquesta raó està preparant ara el segon semestre, del qual confessa «ja són trenta universitats involucrades en UNIVERSITY of Universities, incloent-hi una branca per a Àsia/Oceania i una altra a Amèrica».

Aquesta és una proposta que, en lloc de tractar de repetir les classes presencials en línia, «amb tota la frustració que això suposa, en aprofitar les possibilitats d’aquesta nova situació hem guanyat en qualitat d’ensenyament», afirma.

Però la iniciativa no es queda ací. Els professors de Projectes Arquitectònics sol·licitaran una beca d’investigació ERASMUS que servisca per a completar el programa existent d’intercanvi d’estudiants.

La llista de participants per al segon semestre de l’assignatura, de febrer a juny del 2021, suma un total de 30 universitats. Inclou Antonio Esposito, de la Bologna University (Itàlia); Szabolcs Portschy, de Budapest University of Technology (Hongria); Sofia Aleixo, d’Evora University (Portugal); Maria Luna Nobile, d’Umea University (Suècia); Marie Kraft, de Malmö University (Suècia); Ozan Avci, de Mef University Istambul (Turquia); Valerio Morabit, de Regio Calabria (Itàlia); Marcin Kolakowski, de la University of Lincoln (Regne Unit); Sinan Mihelcic, de la University of Ljubljana (Eslovènia); Mike Devereux i Thom Gorst, tots dos de la UWE Bristol (UK); Maurici Morales Beltrán, de Yasar University Izmir (TURKEY); Jerzy Latka, de Wroclaw University (Polònia); Agustina Martire, Queens University Belfast (Regne Unit); Senta Connert, de l’Academy of Art -Therapy - Munic (Alemanya); de la Porto University – Sculpture - (Portugal), Samuel Silva i Fernando Pereira; Gunndís Ýr Finnbogadóttir, de Reykiavik University of Arts (Islàndia); Mick Wilson, University of Gothenburg (Suècia); Elo Mika, d’University of the Arts Hèlsinki (Finlàndia); i Alvado i Sánchez Merina per la UA.

«Ara com ara», assenyala Sánchez Merina, «ja que el llistat d’universitats interessades a col·laborar creix diàriament». A més, els professors manifesten l’entusiasme que tenen amb l’acollida d’aquesta proposta, ja que estan rebent correus «de col·legues en universitats asiàtiques i americanes que també volen participar-hi, per la qual cosa estem coordinant una branca UOU Àsia/Oceania, i una altra per a Amèrica», confessa Joaquín Alvado.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universitat d'Alacant i la Generalitat s'alien per a estudiar l'ús de les tecnologies com a motor d'inclusió social

El Programa d'Acció Tutorial de la Universitat d'Alacant es reforça per a assessorar l'alumnat

La UA llança la seua oferta de Tallers Culturals per al primer quadrimestre del curs

El Congrés Nacional Inundacions arranca dijous a Oriola amb la direcció científica de la Universitat d'Alacant

Puesta de largo de los Premios Nuevas Ideas Empresariales de Fundeun en su XXVI Edición

La UA presenta la nova col·lecció bibliogràfica "Territori UA"

La revista Zephyrus publica el primer article científic sobre el mausoleu de Iunia Rufina i la inscripció amb lletres de bronze trobades a Baelo Claudia (Cadis) per la UA

La UA inaugura l'exposició 'Arquitectura i paisatge: mirades al Territori' a l'Estació Científica Font Roja Natura

La Universitat d'Alacant imparteix 27 cursos de formació en competències digitals per al professorat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.