Dos teros de les proves d'avaluaci de la convocatria C2 en la Universitat d'Alacant seran online


  27-01-2021 | UA   |  Visitas:409
Educaci

UA

La rectora llana un missatge tranquillitzador davant l'escassa presencialitat i anuncia un refor de les mesures de prevenci al campus i de la capacitat dels servidors per a les proves online.

La Universitat d'Alacant noms desenvolupar de manera presencial un ter de les proves previstes per a la convocatria C2, corresponent al primer semestre del curs, la qual cosa suposa que ms de 90.000 persones realitzaran proves de manera telemtica. S'han comptabilitzat entorn de 1100 grups d'exmens dels quals, el 64% es realitzar de manera telemtica.

Front l'escassa incidncia de la presencialitat, la rectora, Amparo Navarro, fa una crida a la tranquillitat i a la calma. Tot el procediment d'exmens es dur a terme amb totes les garanties sanitries i avaluadores sense faltar al comproms aconseguit el passat 7 de gener entre les cinc universitats pbliques valencianes i les conselleries d'Innovaci, Universitats, Cincia i Societat Digital i Sanitat i Salut Universal, de seguir els protocols i plans de contingncia previstos en cada universitat, informa Navarro.

El vicerector d'Estudis, Qualitat i Llenges, Francisco Torres explica que els criteris d'avaluaci emprats sn els que es contemplen en les guies docents, per la qual cosa l'alumnat els coneix amb anterioritat a la seua matrcula, a ms, assegura, ja es va fer una previsi d'avaluaci davant un escenari afectat per la Covid-19, per a anticipar-se a una situaci com l'actual.


Per a organitzar la convocatria es va habilitar un formulari d'obligat compliment en el qual els coordinadors i coordinadores de les assignatures han informat sobre modalitat triada a fi d'organitzar les proves i garantir el correcte desenvolupament de les mateixes tant de manera presencial com virtual, explica la rectora.

Les xifres que es desprenen desprs de l'anlisi dels formularis rebuts revelen pics mnims d'assistncia de 16 persones, enfront del mxim d'entorn de les 3.500 diries en un campus preparat per a albergar a 30.000 estudiants.

No obstant aix, i malgrat que la Universitat d'Alacant disposa d'un complet i exhaustiu protocol de prevenci amb la senyalitzaci dels accessos, el control d'aforaments i l'escalonament dels horaris, la rectora ha anunciat que el vicerectorat d'Infraestructures i Sostenibilitat ha posat en marxa una srie de mesures encara ms conservadores com a aforaments i distncies, per a reforar la prevenci.

En aquest sentit, el nou vicerector amb competncies en Prevenci, Salvador Ivorra, explica que, entre altres mesures, es reforar el servei de seguretat de la UA durant el perode de realitzaci dels exmens en els aularis de manera que puguen fer costat a evitar aglomeracions a l'entorn dels edificis i es guarden les distncies de seguretat . A ms, s'ha seleccionat un conjunt de persones perqu puguen actuar com a auxiliars COVID per a fer costat al professorat en la distribuci de l'alumnat a les aules i garantir les distncies tant a l'interior dels aularis com en les prpies aules, aix com per a informar sobre qualsevol tipus de dubte, controlar l's de mscares i hidrogels i extremar les precaucions per a evitar les clssiques reunions prvies i posteriors als exmens, assegura. D'altra banda, el Servei de Prevenci de la UA ha desenvolupat una srie de recomanacions preventives mnimes per a la realitzaci d'exmens presencials en la UA durant la pandmia de COVID-19 que es far arribar a tota la comunitat acadmica.

Per part seua, des del vicerectorat de Transformaci Digital que dirigeix Rafael Molina, s'est treballant a detectar els possibles pics de connexi per a afinar en la designaci d'horaris en les proves a distncia.

Procediment consensuat

El passat 8 de gener, la Comissi d'Adaptaci Curricular, Avaluaci Contnua Alternativa i Convocatries d'Avaluaci, (integrada pels degans de les Facultats, el director de l'Escola Politcnica Superior, el president del Consell d'Estudiants, la presidenta de la Junta PDI, la presidenta del Comit d'Empresa, la delegada de Protecci de Dades i diversos vicerectors) va fer pbliques les Indicacions i Informaci d'inters sobre la modalitat d'examen en la convocatria C2 on ja s'advertia de la necessitat d'emplenar el formulari amb la mena de prova d'avaluaci triat pels diferents coordinadors segons el recollit en la guia docent.

L'objectiu del formulari ha sigut doble, d'una banda que el Servei d'Informtica detecte possibles coincidncies que puguen comprometre l'estabilitat dels servidors de la UA i, per una altra, establir les necessitats requerides perqu les proves presencials es puguen celebrar amb garanties de distncies i aforaments.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Hablamos con Antonio Martnez, miembro del grupo de trabajo de la Asociacin Espaola de Geografa

Para no dejar a nadie atrs. Vivir, convivir y sobrevivir, juntos, en la pandemia

Abierta la matrcula para los Talleres de Lenguas y Culturas de la UA

Dos assajos del catedrtic de la UA Josep Bernabeu parteixen de la sindmia per a explicar causes i conseqncies de la COVID-19

Investigadores de la UA publiquen un article sobre un nou material 2D amb una mplia resposta fotoelctrica

Las universidades pblicas valencianas acuerdan con la Generalitat la mnima presencialidad en el inicio de la docencia del segundo semestre

La virloga Margarita del Val, protagonista de la taula redona 'Cincia en femen' de la UA

Dona i cincia. Parlem amb M. ngels Francs, professora i investigadora de Filologia Catalana a la Universitat dAlacant

La Universitat d'Alacant elabora una metodologia per a avaluar danys provocats per masclets en construccions


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.