El campus de la UA es reivindica a través del paisatgisme


  07-02-2019 | UA   |  Visitas:63
Actualitat

UA

El vicerectorat de Campus i Tecnologia de la Universitat d'Alacant ha reivindicat el valor del paisatgisme al campus de la UA a través d'una jornada que sota l'epígraf "Campus Universitat d'Alacant: paisatge, urbanisme i arquitectura. Un cas d'èxit" ha reunit a professionals dels diferents àmbits involucrats que han exposat la importància de la integració de la natura i el desenvolupament urbà i més en concret en el cas del campus universitari.

Elia Gutiérrez, directora del Secretariat de Desenvolupament del Campus i responsable de la jornada, ha explicat que "els jornades han consistit en fer una reflexió sobre el significat i abast del paisatge per escales, començant per la Comunitat Valenciana, de la mà de la directora general d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Rosa Pardo, seguint per els relacions entre natura i ciutat amb el professor José Luis Oyón i sobre els relacions arquitectura i natura amb el professor Francisco de Gracia i en l'última part el professor Carlos Barberà ha tracta d'obrir connotacions suggrents al terme paisatge dónes de la Universitat d'Alacant". Per la vesprada la jornada s'ha centrat estrictament en el campus on s'han explicat els seus espais i la presència protagonista de la vegetació amb un responsable al que li devem la realitat actual del nostre campus com és José Luis Romeu"

L'objectiu de la jornada era el d'aglutinar a la gent que no només entén que ens hem de sentir molt orgullosos del nostre campus, de la vegetació i de la seua guareix sinó que també sap que és molt important "conèixer-el, posar-li nom, ser capaç de definir-l'i donar-l'a conèixer que ens permeta fer un camí paral·lel a de l'arquitectura del campus, que està reconeguda a totes parts i publicada, quelcom que tenim pendent en l'àmbit del paisatgisme i com que tenim el convenciment que som un areferència en la matèria, és tracta de convertir eixa convicció en referències com aquesta jornada i després publicar el resultats", ha assegurat Elia Gutiérrez.

La jornada ha servit també per a presentar en públic la "Senda paisatgista" de la Universitat d'Alacant. Una eina que permet a tota la comunitat universitària i als visitants conèixer tots els espais del campus i els diferents espècies vegetals que hi conviuen. La senda compta amb quatre itineraris amb els seus corresponents díptics que arrepleguen tota la informació paisatgística del campus.

La jornada ha finalitzat amb un acte simbòlic, la plantació d'un arbre, una alzina (quercus ilex).


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El catedràtic de la UA, Juan José Díez, serà nomenat doctor honoris causa per la Pontifícia Universitat Catòlica de Perú.

La UA se convierte en la primera universidad en implementar la tecnología Navilens para facilitar la movilidad de personas con discapacidad

La Universitat d'Alacant presenta a Islàndia el pla formatiu per al disseny de rutes actives saludables per persones grans

La UA impartirà el pròxim curs el títol d'Expert en Subtitulació

La Universitat d'Alacant mantindrà el nom de Baena Tocón en el seu repositori


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.