El Dia de la Sociologia a la Universitat d'Alacant aposta per la sociologia compromesa: gènere i participació


  10-04-2019 | UA   |  Visitas:133
Educació

UA


La sociòloga de gènere Rosa Cobo pronunciarà la conferència inaugural


Alacant. 10 d’abril de 2019

Vols saber per què les persones es mobilitzen de vegades, com ha succeït ja els dos últims 8 de Març o l’històric 15M?; t’interessa trobar la resposta a preguntes com quin és el paper de la dona en el món laboral, què és la masculinitat o la feminitat, o com ens afecten els processos globals? La sociologia pot donar-te’n la resposta.

Per a fer conèixer què estudia la sociologia se celebra el dijous 11 d’abril de 2019 el Dia de la Sociologia a la Universitat d’Alacant en la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la UA. Amb entrada lliure i fins a completar l’aforament, l’activitat està organitzada per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, en col·laboració amb els Departaments de Sociologia I i Sociologia II.

Sota el lema «Sociologia compromesa: gènere i participació», serà la professora titular de Sociologia del Gènere de la Universitat de la Corunya, Rosa Cobo, qui impartirà la conferència inaugural «Prostitución y capitalismo neoliberal».

Rosa Cobo és la fundadora i la primera directora del Seminari Interdisciplinari d’Estudis Feministes de la Universitat de la Corunya entre els anys 2000-2003; ha dirigit el màster sobre Gènere i Polítiques d’Igualtat de la Universitat de la Corunya des de l’any 2005 fins al 2008; ha sigut membre de l’Equip Assessor de la Unitat de Dones i Ciència (UMYC) Ministeri d’Educació i Ciència, secretària general de Política Científica i Tecnològica, el juny de 2006, i assessora del Ministeri d’Igualtat durant l’any 2008. La seua línia d’investigació principal és la teoria feminista i la sociologia del gènere.

María José Rodríguez Jaume, vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la UA i sociòloga, inaugurarà abans, a les 9.00 hores, el Dia de la Sociologia, per delegació del rector i en representació de la UA.

A partir de les 11.30 hores, la taula redona sobre «Participació social i experiències professionals» reunirà Lluís Benlloch i Calvo, de la Cooperativa La Dula; José Miguel Carrasco Gimeno, d’APLICA, Cooperativa d’investigació Social en Salut i Benestar; Ismael Ocampo Bernasconi, consultor independent de Mèxic, i Nicole Bosa, de Quartiersmanagement a la ciutat de Berlin, Gestió de Projectes Socials, dins del programa del land de Berlín Soziale Stadt.

Dues conferències sobre canvi social i relacions de parella, i sobre xarxes de dones en ocupacions masculines, «Social change in couple relationships», impartida per Fiona McQueen, d’Edinburgh Napier University, al Regne Unit, i «Women-only networks in male-dominated occupations: Women brewers, trust, collaboration and resilience», a càrrec d’Angieszka Rydzik, de la University of Lincoln, al Regne Unit, se succeiran a les 16.00 hores. Prosseguirà un debat, previ a la clausura de la jornada.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Exposición 'Alicante y su tren' en el MUA

Un sistema d'intel·ligència artificial guiarà als alumnes en el procés de matriculació en la Universitat d'Alacant

Les Aules de Teatre i Dansa de la UA porten les seues estrenes anuals al Teatre Arniches

La UA i el Museu Comercial d'Alacant exposen "Quaranta visions i versions d'Alacant i província"

Els premis extraordinaris "Capitania General de València" reconeixen els millors expedients acadèmics de tres alumnes de la Universitat d'Alacant

Francisco Poveda presenta el seu llibre 'Un atractivo refugio' en la Seu Ciutat d'Alacant

Una apassionada per la innovació i la creativitat, així és l'estudiant de Magisteri que representarà la UA en l'Imagine Silicon Valley 2019

Resultats globals per centres i per universitat UA: Estadístiques PAU Juny de 2019

Los Cursos de Verano Rafael Altamira de la UA imparten 10 cursos en su tercera semana


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.