El Museu de la Biodiversitat de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Ibi inauguren l'exposició 'Els insectes mouen el món'


  21-05-2019 | UA   |  Visitas:84
Educació

UA

No som conscients de la gravetat de l’«apocalipsi dels insectes», com així ho anomenen ja els científics, però les conseqüències de la desaparició d’aquests poden afectar el planeta completament, perquè la vida a la Terra no podria desenvolupar-se i l’espècie humana desapareixeria en un breu lapse de temps.

Els insectes sumen més del 70 per cent de les espècies conegudes i intervenen en tot el procés dels ecosistemes. Són el grup d’éssers vius més divers de la Terra, amb més d’un milió d’espècies descrites i, no obstant això, són un dels grups més amenaçats actualment. Per aquest motiu científics i mitjans de comunicació han començat a parlar d’«apocalipsi dels insectes». Un article científic recent publicat al febrer en la revista científica Biological Conservation ha fet saltar les alarmes sobre el declivi d’aquest grup d’éssers vius, primer en la cadena tròfica.

L’alerta sobre el greu perill que suposa la seua desaparició està justificada si es té en compte que els insectes són els descomponedors principals de la naturalesa ja que duen a terme el reciclatge de restes d’origen animal i vegetal, són els responsables del control biològic de plagues, són d’una gran ajuda als agricultors; i també, són els mantenidors de la diversitat vegetal, atès el paper imprescindible que tenen com a pol·linitzadors de les plantes.

Malgrat la seua extraordinària diversitat de formes i colors, de la seua presència en tots els racons de la terra i que són imprescindibles per al bon funcionament dels ecosistemes, continuen sent molt desconeguts per a amplis sectors de la societat.

Per a conscienciar del perill que pot suposar-ne la desaparició el Museu de la Biodiversitat ha organitzat l’exposició «Els Insectes mouen el món» que s’inaugurarà el dimecres 22 de maig a les 12.00 hores. Hi intervindran Juan Mora Pastor, director del Secretariat d’Investigació del Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement de la Universitat d’Alacant; el director del Centre Iberoamericà de la Biodiversitat (CIBIO) de la UA, José Luis Casas Martínez; el catedràtic Josep Bernábeu Mestre, director acadèmic de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic i del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (Gasterra); els acompanyaran l’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, i el tinent d’alcalde de Turisme i Museus, Ramón Barea.

La mostra, en la qual es podran veure des de diferents tipus de nius de vespa, o exemplars de la vespa invasora que menja abelles, l’anomenada vespa asiàtica o Vespa velutina, està organitzada pel Museu de la Biodiversitat, l’Institut CIBIO (Centre Iberoamericà de la Biodiversitat), la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Ibi i té el patrocini de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de l’Associació espanyola d’Entomologia (AeE) i la Càtedra Unesco «Reserves de la Biosfera i Ambient Urbà».

El Museu de la Biodiversitat està situat en la Glorieta de Nicolás Paya, d’Ibi (Alacant).

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Exposición 'Alicante y su tren' en el MUA

Les Aules de Teatre i Dansa de la UA porten les seues estrenes anuals al Teatre Arniches

Un sistema d'intel·ligència artificial guiarà als alumnes en el procés de matriculació en la Universitat d'Alacant

La UA i el Museu Comercial d'Alacant exposen "Quaranta visions i versions d'Alacant i província"

Francisco Poveda presenta el seu llibre 'Un atractivo refugio' en la Seu Ciutat d'Alacant

Els premis extraordinaris "Capitania General de València" reconeixen els millors expedients acadèmics de tres alumnes de la Universitat d'Alacant

Una apassionada per la innovació i la creativitat, així és l'estudiant de Magisteri que representarà la UA en l'Imagine Silicon Valley 2019

Resultats globals per centres i per universitat UA: Estadístiques PAU Juny de 2019

Los Cursos de Verano Rafael Altamira de la UA imparten 10 cursos en su tercera semana


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.