Es gradua a la UA la primera promoció d'estudiants amb discapacitat intel·lectual del curs d'Especialista en Competències Laborals


Comparte esta noticia en:

04-07-2018 | UA   |  Visitas:164

Un total de 14 alumnes amb discapacitat intel·lectual s’han graduat per la Universitat d’Alacant en un curs d’Especialista en Competències Laborals i Personals en Entorns d’Ocupació amb Suport, que s’ha impartit en el campus de Sant Vicent del Raspeig, Finançat per la Fundació ONCE en col·laboració amb el Fondo Social Europeu, FSE, el programa perseguia millorar la inserció laboral dels joves d’aquest col·lectiu, un objectiu que, segons la vicerectora de Responsabilitat Social, Igualtat i Inclusió de la Universitat d’Alacant, María José Rodríguez Jaume, s’ha complit amb escreix. El programa ha acabat amb la contractació de tres estudiants i altres cinc en procés de selecció.

Aquest curs d’Especialista Universitari és un dels 15 programes posats en marxa amb el suport del Fons Social Europeu i la Fundació ONCE per a millorar la formació i l’accés a l’ocupació dels joves amb discapacitat intel·lectual que, segons dades de la Fundació, “representen un 40% de tota la joventut amb discapacitat i que tenen més dificultats a l’hora de trobar treball”.

L’acte de graduació va tenir lloc ahir de vesprada en la sala de graus Alfredo Orts, de l’edifici d’Òptica i va comptar amb la participació del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, la secretària general de la Fundació ONCE, Teresa Palahí i la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez.

El ‘Curs d’Especialista en Competències Laborals i Professionals en Entorns d’Ocupació amb Suport’ ha oferit continguts dirigits a millorar les habilitats d’autonomia i desenvolupament de l’alumnat, com també formació sociolaboral amb mòduls de comunicació en l’empresa o d’assessorament i orientació professional, entre d’altres. Pensat també perquè els joves amb discapacitat puguen viure l’ambient universitari, el programa ha tingut, així mateix, un mòdul de pràctiques en el qual han col·laborat empreses com Decatlhon Alacant, l’Hotel Meliá d’Alacant i Sprinter que han sigut, a més, les que han contractat a alguns dels estudiants. Els estudiants d’aquesta promoció procedeixen en la majoria de la Unió Provincial d’Associacions Pro minusvàlids Psíquics d’Alacant (UPAPSA).

El rector, Manuel Palomar, va destacar en la seua intervenció que “es tracta d’un gran pas per a incentivar la formació i l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat a través d’un curs universitari pioner que hem posat en marxa a la Universitat d’Alacant gràcies a la Fundació ONCE i als Fons Socials Europeus. El resultat, sens dubte, ha sigut esplèndid i l’alumnat ha adquirit unes competències sociolaborals que els serà d’una gran utilitat per a la integració en la societat”.

L’acte es va fer aquest dimarts en la sala de graus “Alfredo Orts” d’Òptica juntament amb la clausura dels màsters universitaris d’Emergències i Catàstrofes, de Nutrició i Alimentació i d’Envelliment Actiu i Salut.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El Consejo Social aprueba por unanimidad los presupuestos de la Universidad de Alicante para 2019

La Universidad de Alicante y la Diputación de Alicante celebran la Jornada de presentación del Pacto Provincial del Agua en la Sede Ciudad de Alicante

La Cervantes virtual va fer el seu Patronat semestral a la Ciutat Grup Santander

El Consell Espanyol de Turisme incorpora una professora de la Universitat d'Alacant

La UA reforça llaços amb la Universitat de Tsinghua, considerada com una de les millors institucions acadèmiques a Xina i Àsia

L'EBT de la UA Nouss Intelligence obté un préstec participatiu de 200.000 euros d'Enisa, Empresa Nacional d'Innovació

La UA oferta nuevos cursos de valenciano en sus sedes de Elda, Torrevieja y Villena

Alejandro Palomas, premi Nadal 2018, imparteix un taller d'escriptura a la Seu Ciutat d'Alacant

La UA es la más transparente de la Comunidad Valenciana y la sexta a nivel nacional, según el informe Dyntra


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.