Estudiants del grau en Enginyeria Multimèdia de la UA participaran en el festival internacional de videjocs Brains Eden 2017 de Cambridge

26-05-2017   |  Visitas:224

Tretze videojocs, aplicacions i serveis s’exposaran el dilluns i dimecres en l'EPSAlacant. 26 de maig de 2017

El grup Paradox Studios, de quart del grau en Enginyeria Multimèdia de la Universitat d'Alacant, participarà en festival internacional de videojocs Brains Eden 2017, que tindrà lloc del 30 de juny al 3 de juliol pròxims a Cambridge. L'elecció ha sigut per consens entre el professorat de l'itinerari de Creació i Entreteniment Digital de quart del grau en Enginyeria Multimèdia. Paradox Studios ha desenvolupat Last Bullet. És un joc de trets multijugador en primera persona basat en les mecàniques del clàssic Quake 3. Els acompanyarà el professor Francisco Gallego, del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial.

Brains Eden 2017 és el festival internacional de videojocs per a estudiants que se celebra com tots els anys a l'Anglia Ruskin University, (Cambridge, Gran Bretanya). Hi participen equips d'universitats de la Gran Bretanya i Europa.

L'any passat ja va resultar guanyador el videojoc desenvolupat pel grup d'estudiants de quart de Multimèdia de la UA, LTS Games.

Aquest videojoc, com la resta de projectes de videojocs i aplicacions i serveis s'exposaran el dilluns 29 i el dimecres 31 en la Universitat d'Alacant, dins de la quarta edició de presentació de projectes elaborats pels alumnes de quart de Multimèdia de la UA.

A partir de les 11.00 hores, a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior es presentaran els tretze projectes. El dilluns començarà l'exposició dels videojocs; en són set, als quals se sumaran, en la sessió del dimecres, els altres sis projectes que es dediquen a aplicacions i serveis.

Carlos Villagra, professor del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la UA, indica que aquests són la materialització del treball de l'alumnat en cadascun dels dos itineraris formatius impartits, és a dir, videojocs i gestió de continguts. En particular, gestió de continguts inclou desenvolupament de webs, app, mòbil, domòtica, etc. Són assignatures impartides sobre la base de la metodologia d'Aprenentatge Basat en Projectes (ABP), de manera que no hi ha exàmens i totes les assignatures s'avaluen sobre la base d'un projecte final.

El professor afirma que «tots són bons treballs, però alguns són realment espectaculars».

Al principi del curs, els estudiants escullen la temàtica del seu projecte, i s'uneixen per grups d'entre quatre i sis persones. Fruit d'aquests treballs conjunts són videojocs com els que s'exposaran: Last Bullet, Boom it!, Lab21, Last Bear Standing, Vesper, Iki, i Spaceship1414. Last Bullet, desenvolupat pel grup Paradox Studios, és un joc de trets multijugador en primera persona basat en les mecàniques del clàssic Quake 3. Aquest videojoc és el que viatjarà al juny pròxim a Cambridge.

Un altre dels videojocs destacats és Boom it!, desenvolupat pel grup Xplosion Studios, és un videojoc de tipus estratègic laberíntic que té com a model el clàssic Bomberman; o el projecte Lab21, desenvolupat pel grup Dire Wolf Games, és un joc d'acció/ciència ficció que es desenvolupa en un laboratori secret subterrani, amb un model de mecàniques basat en el joc Alien Swarm.

Les aplicacions i serveis programats per al dimecres són Truequealo, Appay, KeyBand, E-Share, Alpha School i Compila,

Destaquen Truequealo desenvolupat pel grup The Xarxa Chicken, que és una plataforma web/mòbil que permet l'intercanvi, mitjançant l'economia de la barata, de productes i serveis entre usuaris, millorant el ventall d'aplicacions actuals; Appay, desenvolupat pel grup Appay, és una plataforma web/mòbil per a tendes o grans superfícies que facilitarà les compres als usuaris, ja que no necessitaran fer cues en les caixes per a pagar, que permetrà unes compres més ràpides; i KeyBand, desenvolupat pel grup 11th, és un sistema enfocat a serveis hotelers, creuers o altres de similars que facilita la capacitat de gestionar i monitoritzar l'activitat dels seus clients durant les seues vacances mitjançant l'ús de polseres NFC.

Aquesta és la quarta promoció del grau en Enginyeria Multimèdia per la UA, que eixirà al mercat laboral quan acabe aquest curs 2016/2017. Les perspectives d'ocupació són prometedores, ja que, com indicava el professor Villagra, de les dues primeres promocions, que tenien cinquanta estudiants, la primera, i uns seixanta, la segona, van eixir professionals que estan treballant en empreses de videojocs a ciutats com Manchester (Regne Unit).

Les sessions de presentació es retransmetran en directe per videostreaming i es podran veure en l'enllaç http://si.ua.es/videostreaming/politecnica.html

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Estudiants del Grau de Publicitat i Relacions Públiques de la UA participen en el First Dates de la creativitat

La represión franquista abandona la clandestinidad en la Universidad de Alicante

La segunda fase de excavación del Proyecto Domus de la Universidad de Alicante materializa la ciudad evanescente: La Alcudia visigoda

La EBT de la UA Applynano Solutions presenta el proyecto MASTRO en el Congreso Internacional Imaginenano

El poema inédito de Benedetti "Miedo y coraje" podrá escucharse musicalizado por primera vez en el Paraninfo de la UA

La UA fa la primera visita institucional a Austràlia i Nova Zelanda

Las mujeres representan el 54% del alumnado de las universidades públicas valencianas y el 56% del equipo docente e investigador más joven

Mig centenar d'estudiants participen en el VIII Joc de Simulació Empresarial de la UA

José Duato, Premio Nacional de Investigación y Premio Rey Jaime I de Nuevas Tecnologías, será el protagonista de una nueva sesión del Aula de la Ciencia y la Tecnología de la UA

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en