Experts reflexionen a la UA sobre el concepte de gènere i la resignificació d'aquest en contextos com la formació, la comunicació o la responsabilitat social


  09-09-2019 | UA   |  Visitas:472
Actualitat

UA

Laa Universitat d’Alacant en col·laboració amb la Universitat Latina de Costa Rica i la Universitat Complutense de Madrid, organitzen, entre el pròxim dimecres i dijous, 11 i 12 de setembre, una reunió internacional en el marc d’UNITWIN, amb la finalitat de reflexionar sobre el concepte de gènere, la resignificació d’aquest en diversos contextos i la relació que té amb els conceptes de Responsabilitat Social (RS), Responsabilitat Pública (RP), Responsabilitat Social Universitària (RSU), Responsabilitat Social Empresarial (RSE), Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i en general, Responsabilitat Social Organitzacional (RSO). Tot això des d’una perspectiva multidisciplinària i inclusiva i, per tant, posicional, relacional, crítica i temporal, per això es tractarà l’ahir, l’avui i el demà, ja que els processos de resignificació inclouen necessàriament la referència temporal per a comprendre d’on venim, on estem i enfocar quins canvis volem per al futur per a construir col·laborativament el camí cap a aquest.

La reunió internacional UniTwin, sota el títol, «Resignificació en l’àmbit de gènere; una aposta per la informació, comunicació i educació responsable» tindrà la presència de l’ambaixadora de Costa Rica a Espanya i exvicepresidenta del país centreamericà, Ana Helena Chacón, qui, a més d’en la inauguració, participarà també en una de les taules conversatòries sobre polítiques públiques i marc normatiu. En l’acte inaugural estaran també, la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, el degà de la Facultat de Ciències Econòmiques, Raúl Ruiz, la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social, Irene Bajo, la directora del IUEG, Helena Establier, el director del Campus Iberoamericà, José Cabezuelo o la regidora d’Igualtat a l’Ajuntament d’Alacant, María Conejero.

La reunió internacional d’Unitwin que acull la Universitat d’Alacant aquesta setmana té més de 150 persones inscrites procedents de Costa Rica, Brasil, Regne Unit i Espanya i té un programa en què s’alternen les conferències amb les taules redones (taules conversatòries) en les quals es tractaran qüestions com el concepte de gènere; polítiques públiques i marc normatiu; el rol de la informació i comunicació sobre la dona i en processos de resignificació de gènere; l’enfocament de gènere en la professió de la comunicació; la responsabilitat social universitària o el desenvolupament de la dona científica entre altres a través de la participació d’experts de diferents àmbits.

La trobada també comptarà amb la presentació dels treballs que fa l’alumnat de les universitats de Costa Rica i d’Espanya en l’àmbit de la innovació docent, com també del projecte Coeducart.

Gala

La trobada es clausurarà la nit del dijous amb la celebració d’una gala solidària en la terminal de creuers del port d’Alacant amb un espectacle musical a càrrec de Laboramusic i una desfilada de caftans del món.

Programa UnitWin UNESCO

El Programa UNITWIN i de Càtedres UNESCO es va posar en marxa l’any 1992. Aquest programa reuneix més de 700 institucions en 116 països, fomenta la cooperació i els vincles interuniversitaris a escala mundial amb l’objectiu de reforçar les capacitats institucionals mitjançant l’intercanvi de coneixements i la col·laboració. El programa dóna suport a la implementació de les Càtedres UNESCO i de xarxes UNITWIN en les qüestions prioritàries vinculades amb les esferes de competència de la UNESCO, és a dir, l’educació, les ciències naturals i socials, la cultura i la comunicació.

Mitjançant aquesta xarxa, els centres d’educació superior i els institucions de l’àmbit de la investigació a tot el món poden mancomunar els recursos, tant humans com materials, amb l’objectiu de fer front als desafiaments apressants i de contribuir al desenvolupament de les seues societats. En molts casos, les xarxes i càtedres es constitueixen com a centres de reflexió i «creadors» de ponts entre els cercles acadèmics, la societat civil, les comunitats locals, els investigadors i els responsables polítics. També han demostrat la seua utilitat en l’adopció de decisions en matèria de polítiques ja que permeten introduir nous programes d’ensenyament, el sorgiment de noves idees mitjançant la investigació i contribueixen a l’enriquiment dels programes universitaris que hi ha, alhora que fomenten la diversitat cultural. En els àmbits en què es manca d’experiències, les càtedres i les xarxes s’han convertit en pols d’excel·lència i innovació en els plans regionals i subregionals. Això ha contribuït també a reforçar la col·laboració Nord-Sud-Sud.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Carlos Navarro, nou entrenador de l'equip de Futbol Sala Femení de la Universitat d'Alacant

La Universitat d’Alacant presenta als seus esportistes federats per a la temporada 2019-2020

La UA acull les IX Jornades Científiques en Ciències de la Terra

Hoy en "Tu opinión nos importa", los estudiantes de la UA, ¿qué es lo que estudian y por qué?

Investigadors de la Universitat d'Alacant desenvolupen una aplicació per a la salut per a persones amb TEA i discapacitat intel·lectual

La Universitat d'Alacant llança una nova versió de la seua aplicació per a mòbil més còmoda, intuïtiva i actual

Concursos, música i degustacions entre les activitats de la Benvinguda als Estudiants en la Universitat d’Alacant

Experts en terrorisme analitzen en la Universitat d'Alacant com afrontar aquesta amenaça

El Consejo Superior de Deportes (CSD) otorga financiación a un proyecto de la UA sobre investigación en el balonmano de élite


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.