Improvivencia, Álex Clavero i Juego Libre per a celebrar el Dia de la Ràdio a la Universitat d'Alacant

13-02-2018   |  Visitas:91

El Paranimf acollirà la Gala Ràdio UA que enguany celebra la cinquena edició

Alacant. Dimarts, 13 de febrer de 2018
Dijous que ve, 15 de febrer, Ràdio UA celebra, per cinquè any consecutiu, el Dia Mundial de la Ràdio, amb una gala plena de música, actuacions i monòlegs en la qual s’anunciarà el programa guanyador de la graella de Ràdio UA.

La gala començarà a les 18 hores, amb entrada per invitació, i tindrà les actuacions musicals de Juego Libre, guanyadors d'Alacant Rock, que comptaran amb la col·laboració d'Iván Serrano, cantautor de Pura Mandanga i Jonko, la improvisació del grup teatral Improvivencia i els monòlegs carregats d'humor d'Alex Clavero, col·laborador habitual d’El pirata y su banda i El Hormiguero.

Els programes que participaran en el concurs en la categoria Premi Estudiants són Zona EPS, Sin Morderse la Lengua, Folk UA, La Hora CEUA, La Voz Docente i Física en la Ondas; i en la categoria Premi Alumni (professors, antics alumnes, personal): Uateke, Creativiak, El Setrill, Plataforma Life!, Onda Educación, Innovadores de Acción.

Després de vuit anys de trajectòria com a Ràdio EPS i cinc celebrant aquesta Gala del Dia de la Ràdio, enguany és la primera vegada que es presenta com a Ràdio UA, un projecte que involucra diversos òrgans de la Universitat d'Alacant i que compta amb l'empara d'un consell assessor propi del qual formen part el Rectorat, facultats, la Unitat de Comunicació, el Consell d'Alumnes, col·laboradors especialistes i el coordinador de la ràdio, Carlos Guillem. Actualment, Ràdio UA compta amb uns 32 programes quinzenals, que s'alternen per setmanes.

Improvivencia

Companyia d'improvisació teatral amb seu a Alacant que naix el maig de 2012. Representen espectacles en què expliquen històries úniques i irrepetibles. No hi ha guió, tot és fruit de la creativitat espontània. La pedagogia és un pilar fonamental de la companyia en què apliquen els valors de la improvisació en l'àmbit personal i professional.

Juego Libre

El gener de 2013, els alacantins Yaike i El Chico Erro decideixen unir-se musicalment per a crear Juego Libre. Els convenç la fusió de la poesia rapejada (Yaike) juntament amb la veu reggae i el cant melòdic (El Chico Erre), dues formes diferents de fer rap sempre sobre ritmes, beats o instrumentals. Juego Libre no és solament una manera d'educar mitjançant la música, també és una explosió d'alegria i positivitat. A més, aquest grup musical pretén impulsar la idea de ser «lliures», viure, compartir i aconseguir metes superant les barreres gràcies a la resistència i la connexió social. I al mateix temps pretén difondre la idea de «jugar», de no oblidar que la vida és un recorregut en el qual no pot faltar la diversió, la bogeria i la màgia de tornar-se a sentir com un xiquet quan juga lliurement.

Iván Serrano

Actor, músic i joglar. Després d'acabar la llicenciatura en Art Dramàtic i coquetejar amb figures del panorama musical i interpretatiu va crear la banda Pura Mandanga, amb les seues cançons més llatines i mestisses. Després de més de deu anys pels escenaris, carrers i festivals, realitzant-se com a actor, clown, titellaire i cantant, ell es considera llicenciat com a pallasso de la vida. Perquè fer que el món somriga en els temps que corren és una faena molt seriosa. Iván converteix les cançons en monòlegs, juga amb la tragicomèdia humana.

Alex Clavero

(Valladolid, 1981) Guionista, actor i monologuista dispara bales d'humor per a, com ell diu, «alegrar aquest món ple de penúries». Amb un to planer i proper, tracta els temes quotidians que afecten l'ésser humà intentant fer crítica social. Treballador social, sociòleg i monitor de temps lliure, Clavero se sentia plenament satisfet amb la seua professió, que no ha deixat totalment aparcada. Però la seua carrera va fer un gir quan, pel Nadal de 2001, va guanyar el certamen de monòlegs a Valladolid i es va forjar el còmic. El 2006 va començar a formar part de l'elenc de nous còmics del programa Central de Cómicos de Paramount Comedy. També ha col·laborat en el programa El Hormiguero, ha sigut finalista d’El Club de la Comedia i és col·laborador en la ràdio, Lo mejor que te puede pasar, en Melodia FM.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La represión franquista abandona la clandestinidad en la Universidad de Alicante

La segunda fase de excavación del Proyecto Domus de la Universidad de Alicante materializa la ciudad evanescente: La Alcudia visigoda

La EBT de la UA Applynano Solutions presenta el proyecto MASTRO en el Congreso Internacional Imaginenano

El poema inédito de Benedetti "Miedo y coraje" podrá escucharse musicalizado por primera vez en el Paraninfo de la UA

La UA fa la primera visita institucional a Austràlia i Nova Zelanda

Las mujeres representan el 54% del alumnado de las universidades públicas valencianas y el 56% del equipo docente e investigador más joven

Mig centenar d'estudiants participen en el VIII Joc de Simulació Empresarial de la UA

José Duato, Premio Nacional de Investigación y Premio Rey Jaime I de Nuevas Tecnologías, será el protagonista de una nueva sesión del Aula de la Ciencia y la Tecnología de la UA

Una investigació de la UA analitza el rol de les emocions en l'acceptació de polítiques públiques

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en