Investigadors i estudiants envaeixen de cincia i tecnologia el campus de la Universitat dAlacant


  06-09-2019 | UA   |  Visitas:118
Actualitat

UA
La Nit Europea de la Investigaci 2019 duplica la seua oferta amb ms de 35 accions que tindran lloc el prxim divendres 27 de setembre del 2019

Alacant. Dijous, 5 de setembre de 2019

Cincies, Arts i Humanitats, Enginyeria i Arquitectura, Cincies Socials i Jurdiques, i Cincies de la Salut sn totes les rees de coneixement que enguany estaran presents en la Nit Europea de la Investigaci el prxim 27 de setembre del 2019, a partir de les 17 hores, al campus de la Universitat dAlacant.

Per segon any consecutiu, aquest esdeveniment dedicat a la cincia i la tecnologia obert a tota la societat alacantina duplica la seua oferta amb ms de 35 accions grcies a la collaboraci de ms de 90 investigadors i un centenar destudiants de tots els centres de la UA. Una aposta per acostar la cincia a la societat, especialment al pblic infantil i juvenil, per a fomentar vocacions cientfiques i tecnolgiques, ha detallat la vicerectora dInvestigaci i Transferncia de Coneixement de la UA, Amparo Navarro, durant la presentaci de la Nit 2019 que ha tingut lloc avui a la Seu Universitria Ciutat dAlacant del carrer Sant Ferran.

En aquest sentit, el rector de la Universitat dAlacant, Manuel Palomar, ha volgut agrair lesfor i lobstinaci que des de fa mesos investigadores, investigadors, alumnat i personal de la UA estaven fent des de totes les Facultats, Escola Politcnica Superior, Departaments i diferents Serveis perqu aquest esdeveniment permeta, tant al pblic infantil com ladult, convertir-se en cientfics per un dia. Som conscients que la cincia ha deixir dels laboratoris i mostrar-se a la societat, ha insistit Palomar.

Modalitats de participaci

El programa previst per a la Nit Europea de la Investigaci 2019 compta amb dues modalitats de participaci des de les 17 fins a les 21 hores. La primera, amb activitats de lliure accs per a pblic infantil i familiar, tindr ms de 25 estands dexperiments, demostracions i activitats de totes les rees de coneixement situats a la zona central del campus, entre laulari II i la Torre de Control. Sota la supervisi de cientfiques, cientfics i estudiants de la UA, en cada parada les persones participants descobriran la gran importncia que t la cincia i els beneficis que ha reportat a la societat. Com funciona un pulm artificial, entrar en una bombolla de sab, jocs matemtics, karate contra la pressi atmosfrica, un viatge pel sistema solar, com es fa un papir, acostar-se a la cultura islmica i gitana sn noms una petita mostra de totes les sorpreses que podran trobar-se en aquesta fira de la cincia i la tecnologia.

Daltra banda, shan programat activitats amb inscripci prvia per a pblic juvenil i adult (a partir de 12 anys) com tallers de Criminologia, Astronomia, Robtica i Herbari en la Facultat de Dret; un itinerari a peu que descobrir els secrets geolgics del campus, Geologia per a tots i totes, amb eixida des de la Facultat Cincies II; i una ruta patrimonial i cultural pels espais ms representatius de la UA amb eixida des de lescultura Dibuixant lespai (La M).

Espectacles

Simultniament, en diferents espais del campus es podr gaudir de quatre espectacles cientfics i tecnolgics. En les porxades de la Biblioteca General es faran batalles de robots en femen; els membres de lAssociaci Universitria dAstronomia Astroingeo oferiran llanaments de coets daigua; en el Rac dels Poetes hi haur Els Sons de les Pedres, exposici de litfons oberta a lexperimentaci sonora per part del pblic que comptar amb concert en directe; i lamfiteatre de laulari II es convertir en un observatori amb el maneig remot dun telescopi i la presa dimatges dun camp astronmic per a la detecci dasteroides.

A ms, com a tancament de la Nit Europea de la Investigaci 2019, es podr participar en una observaci astronmica amb telescopis des de les 22 hores entre els edificis de la Torre de Control i el Rectorat de la m dAstroingeo.

Durant lesdeveniment, estudiants i professorat dels departaments Sociologia I i II faran una enquesta entre els assistents per a valorar linters que desperta la Nit i tot el que hi t relaci.

Finalment, fora del campus universitari, el Museu de la Biodiversitat dIbi es convertir per una vesprada i una nit en un espai on descobrir-ne els racons i les colleccions ms especials.

Tots els detalls de les activitats, tallers i terminis dinscripci podran consultar-se en la web de la Unitat de Cultura Cientfica i de la Innovaci (UCC+i) de la Universitat dAlacant: https://divulga.ua.es/

UA Divulga

La Nit Europea de la Investigaci s un dels projectes de divulgaci principals de la cincia organitzat des de UA Divulga, Unitat de Cultura Cientfica i de la Innovaci (UCC+i) de la Universitat dAlacant. Creada lany 2018, naix per a potenciar la difusi del treball cientfic i activitats de divulgaci desenvolupades per la comunitat universitria.

Dependent del Vicerectorat dInvestigaci i Transferncia de Coneixement i la Unitat de Comunicaci de la Universitat dAlacant, UA Divulga compta amb laval de la Fundaci Espanyola de la Cincia i la Tecnologia (FECYT), dependent del Ministeri de Cincia, Innovaci i Universitats. Aix implica el reconeixement i el suport per part de la FECYT a la intensa labor de divulgaci i comunicaci de la cincia que es fa des de fa anys en la Universitat de Alacant.

Antecedents

Des de lany 2005, la Uni Europea promou la celebraci de la Nit Europea de la Investigaci European Researchers Night, en el marc de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitz 2020, per a acostar la figura de les investigadores i els investigadors a la ciutadania mitjanant activitats divulgatives.

Ledici de 2019 compta amb la participaci de ms de 370 ciutats de 30 pasos europeus amb lobjectiu dacostar la cincia i les persones que investiguen al pblic en general, demostrar duna forma prctica i ldica la relaci entre investigaci i vida quotidiana i divulgar els estudis cientfics i tecnolgics entre els joves.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universitat d'Alacant renova el nom i la imatge corporativa dels seus equips esportius

El rector reivindica la defensa de la universidad pblica y de las personas en la celebracin de Santo Toms de Aquino

Juan Miguel Gmez, entrenador de taekwondo de la UA, guardonat amb el Premi Nacional al Tcnic de Poomsae de la Federaci

La Jornada Merc Rodoreda homenajea a una de las escritoras catalanas contemporneas ms influyentes

Inaugurat el Mes Cultural de l'Escola Politcnica Superior en la Universitat d'Alacant

Linvestigador Carlos Hernndez obri ledici 2020 de lAula de la Cincia i la Tecnologia de la Seu Ciutat dAlacant

La Universitat d'Alacant acull tallers sobre intelligncia estratgica per a organitzacions innovadores

La Universitat d'Alacant i la Foguera Sneca-Autobusos promocionaran la cultura alacantina entre els estudiants estrangers

Parlem amb Carles Cortes a la Jornada Merc Rodoreda sobre les noves Aules de la UA a Ibi i Tibi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.