L'Associaci Espanyola de Cientfics premia el catedrtic de l`rea de Qumica Analtica de la Universitat d'Alacant Jos Luis Todol


  24-07-2018 | UA   |  Visitas:345
Actualitat

UA

Linvestigador amplia el reconeixement als seus collaboradors ms propers i espera que aquest premi aprofite per a donar major visibilitat i obrir portes a futurs projectesAlacant. 24 de juliol de 2018

LAssociaci Espanyola de Cientfics (AEC) atorga al professor Jos Luis Todol, de la Universitat dAlacant, la Placa dHonor AEC-2018 per les seues contribucions fonamentals a lanlisi espectroscpica i al desenvolupament dinstrumentaci cientfica i les aplicacions daquesta en diferents camps, com lanlisi i el control de lquids derivats del petroli i biocombustibles, lanlisi daliments i aiges residuals, la desinfecci daliments i aplicacions biomdiques en anlisi avanada de mostres clniques. Todol s catedrtic de lrea de Qumica Analtica de la UA i dirigeix el Grup dInvestigaci dAnlisi Qumica Aplicada. A ms, forma part de lAdvisory Board de les revistes Spectrochimica Acta, Part B (Elsevier) i Journal of Analytical Atomic Spectrometry (RSC).

LAEC, fundada lany 1971, concedeix anualment i des de fa ja vint anys aquestes Plaques dHonor AEC a cientfics i professionals de la cincia, com tamb a empreses, associacions i institucions que shan destacat per la seua feina a favor de la I+D+i al nostre pas. Aquestes Plaques es lliuren durant el Sopar Anual de lAEC, que t lloc a Madrid durant la segona meitat del mes de novembre. La decisi ha sigut aprovada durant la sessi del Consell Rector de lAEC que va tenir lloc el passat 5 de juny de 2018.

Jos Todol assistir convidat al Sopar Anual de lAEC, el dijous 22 de novembre de 2018 a Madrid, esdeveniment en qu se li lliurar aquesta distinci. Linvestigador far un breu discurs a la persona que faa la presentaci prvia dels mrits que justifiquen la concessi del guard.

Linvestigador ha declarat que aquest premi suposa en primer lloc, un reconeixement inesperat que no hauria sigut possible sense el treball i la dedicaci dels meus collaboradors ms propers, als quals agrasc la confiana que han depositat en mi per a ampliar la seua formaci. En segon lloc, esperem que el guard concedit per lAEC done al nostre grup dinvestigaci una visibilitat major que puga obrir les portes a futures collaboracions i projectes amb institucions tant pbliques com privades. En tercer lloc, hauria de contribuir a evidenciar la intensa i variada activitat investigadora que es fa en la mateixa Universitat dAlacant. Finalment, evidentment, aquest reconeixement ens anima a continuar dedicant una gran part del nostre temps a la investigaci cientfica en els camps en qu treballem els ltims anys.

Todol reconeix que s molt prompte per a indicar quins seran els eixos principals del discurs del dia 22 de novembre, per s que magradaria mostrar-me agrat tant amb lAEC com amb el professor Manuel Jordn, membre de la comissi rectora de la mateixa associaci, pel seu suport inestimable.Currculum cientfic

Lany 1985 inicia els estudis corresponents a la Llicenciatura de Qumica que va finalitzar el 1990. Lhistorial dactivitats i mrits obtinguts t linici lany 1991 amb la defensa de la tesi de llicenciatura, per a posteriorment defensar la tesi doctoral al febrer de lany 1994. Desprs de la realitzaci del servei militar, al desembre daquell mateix any aconsegueix un contracte de professor ajudant de Facultat. El 1997 fa una estada postdoctoral de 12 mesos de durada al Laboratoire des Sciences Analytiques (Universitat Claude-Bernad, Li, Frana) sota la supervisi del professor Jean Michel Mermet. Desprs docupar una plaa de professor titular inter el 1999, al juny del 2000 pren possessi duna plaa de professor titular duniversitat. Finalment, labril del 2012 obt una plaa de catedrtic duniversitat, lloc que ocupa fins a lactualitat al Departament de Qumica Analtica, Nutrici i Bromatologia de la Facultat de Cincies de la UA.

Ha actuat com a coautor en ms de 100 articles, el 90% daquests publicats en revistes internacionals situades en el primer quartil, 33 captols en llibres i dos llibres, un daquests publicat en lEditorial Elsevier. Les seues publicacions han rebut un total de 3.300 cites que donen lloc a un ndex h de 32 (Google Citations). Lany 2002 la revista Journal of Analytical Atomic Spectrometry va publicar un nmero especial sota la denominaci "Young Analytical Scientists" al qual va ser convidat com a participant amb un article dinvestigaci. En aquesta mateixa revista va actuar com a editor convidat dun nmero publicat lany 2009. Ha actuat com a censor de ms de 150 articles dinvestigaci per a les revistes de ms rellevncia en el camp de la Qumica Analtica. Enguany ha sigut nomenat outstanding referee per la revista Journal of Analytical Atomic Spectrometry (RSC).

Actualment forma part de lAdvisory Board de les revistes Spectrochimica Acta, Part B (Elsevier) i Journal of Analytical Atomic Spectrometry (RSC) i dirigeix el Grup dInvestigaci dAnlisi Qumica Aplicada.

Quant a la participaci en congressos, ha contribut amb ms de 250 comunicacions. Entre aquestes cal destacar 35 ponncies convidades en congressos tant de parla anglesa com francesa que han tingut lloc en pasos com els EUA, Canad, Brasil, Frana, Alemanya o Holanda, entre daltres. En quatre ocasions les seues contribucions han sigut premiades com els millors psters presentats. Aix mateix, la participaci en congressos sha materialitzat en la impartici d11 Short Courses i en lactuaci com a moderador (chairman) o com a membre de comit cientfic o organitzador. Aquest passat mes de juny del 2018 ha participat com a conferenciant a Toronto (Canad), dins del Congrs 62nd International Conference on Analytical Sciences and Spectroscopy (62nd ICASS). Recentment, ha rebut tres invitacions per a contribuir a lescriptura de tres captols de llibre que seran publicats en editorials com Elsevier, Wiley i de Gruiter.

Todol ha participat com a investigador i IP en un total de 57 projectes dI+D finanats en convocatries pbliques. Daquests, ha actuat com a investigador principal en dos de transferncia de resultats dinvestigaci (PETRI) i en altres dos del Pla Nacional de Promoci del Coneixement. Aix mateix, ha participat en un total de 53 contractes duna rellevncia especial amb empreses nacionals i internacionals i/o administracions. Ha dirigit i codirigit un total de nou tesis doctorals i, actualment, es troba codirigint-ne tres ms.

Els projectes dinvestigaci han girat al voltant de dues grans tcniques analtiques: duna banda, lEspectroscopia dICP-AES (o lespectrometria de masses amb font de ionitzaci de plasma, ICP-MS) i per una altra la cromatografia de lquids dalta resoluci (HPLC). Fruit de la investigaci en camps com lalimentaci, anlisi daiges i determinaci de metalls, shan obtingut tres patents nacionals. La primera es relaciona amb un dispositiu instrumental per a equips danlisis. Una altra daquestes est relacionada amb un nou prototip per a la determinaci del balan inic en aiges minerals mentre que en la tercera es proposa un dispositiu de desinfecci daliments mitjanant llum ultraviolada.

Les lnies dinvestigaci actuals corresponen a desenvolupament dinstrumentaci cientfica, anlisi de control de lquids derivats del petroli i biocombustibles; anlisi daliments i aiges residuals; desinfecci daliments; anlisi de mostres clniques i anlisis de catalitzadors i polmers. Des de fa sis anys, les investigacions de carcter bsic shan fet ntegrament amb la subvenci directa per part dempreses privades tant de carcter nacional com multinacionals. Aix mateix, els resultats i els dispositius resultants de les investigacions fetes han sigut utilitzats i implementats per centres i grups dinvestigaci internacionals. Entre els centres internacionals amb qu sha collaborat es poden citar l IFP Energies Nouvelles, Commissariat pour lEnergie Atomique, Total R&D Feluy, IRMM Joint Research Center, Universitat de Gant o la Universitat de Gnova.

El cientfic ha participat com a avaluador de projectes dI+D de lInstitut de la Petita i Mitjana Empresa de Valncia (IMPIVA-IVACE), de lAVAP i dorganismes internacionals com FWO (Flandes, Blgica), QNRF (Qatar) o Mitacs (Canad).

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universitat d'Alacant i la Generalitat s'alien per a estudiar l's de les tecnologies com a motor d'inclusi social

El Programa d'Acci Tutorial de la Universitat d'Alacant es refora per a assessorar l'alumnat

Puesta de largo de los Premios Nuevas Ideas Empresariales de Fundeun en su XXVI Edicin

La UA llana la seua oferta de Tallers Culturals per al primer quadrimestre del curs

La revista Zephyrus publica el primer article cientfic sobre el mausoleu de Iunia Rufina i la inscripci amb lletres de bronze trobades a Baelo Claudia (Cadis) per la UA

El Congrs Nacional Inundacions arranca dijous a Oriola amb la direcci cientfica de la Universitat d'Alacant

La UA presenta la nova collecci bibliogrfica "Territori UA"

La UA inaugura l'exposici 'Arquitectura i paisatge: mirades al Territori' a l'Estaci Cientfica Font Roja Natura

La Universitat d'Alacant imparteix 27 cursos de formaci en competncies digitals per al professorat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.