Labsncia de sanci davant del no compliment de la Llei dIgualtat, a anlisi en la XIV Trobada de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional en la UA


  13-07-2017 | UA   |  Visitas:775
Educaci

UA

La inexistncia de sanci per al cas de no compliment de la Llei dIgualtat (2007), que ara fa els deu anys de vigncia, s una de les qestions que cal replantejar. Concepcin Torres, secretria de la Red Feminista de Derecho Constitucional (RFDC) i professora de Dret Constitucional de la Universitat dAlacant, aclareix que la inexistncia de sanci per al cas de no compliment de la Llei dIgualtat s un dels punts que sestudiaran en la XIV Trobada de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional, Deu anys de la Llei dIgualtat: on estem?, que est tenint lloc des dahir dia 12 i fins al 14 de juliol a la Seu Universitria de Biar de la Universitat dAlacant. Determinar si s necessari fer algun tipus de modificaci, perqu la llei no estableix cap sanci al no compliment daquesta i, normalment, les lleis s que ho fan. Torres, que opta per demandar que siga una norma de compliment obligatori, afirma que la voluntarietat cau en sac foradat.

Per a analitzar els deu anys de vigncia de la Llei, arran de les ltimes propostes normatives, cal veure si la Llei dIgualtat ha sigut efectiva en totes les administracions pbliques i en el sector privat, si sha aplicat el que determina pel que fa al tema de lassetjament sexual, analitzar qu s el que sha aconseguit i en quin punt estem a lhora de replantejar legislacions, entre molts altres aspectes, sn els objectius de la XIV Trobada de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional. A la trobada assisteixen professores de Dret Constitucional de tot lmbit nacional que integren aquesta associaci.

El passat mes de mar la Llei Orgnica 3/2007, de 22 de mar, dIgualtat Efectiva de Dones i Homes, va fer el des aniversari. Deu anys de la Llei dIgualtat que obliga a revisar larticulat daquesta i a confrontar-lo amb la realitat social actual per a determinar en qu sha avanat, quins han sigut (i sn) els obstacles i les resistncies i cap on han danar encaminats els nous desenvolupaments normatius, reformes i/o propostes de millora.

La igualtat entre dones i homes, que est considerada com un principi jurdic universal reconegut en diversos textos internacionals sobre drets humans, a ms dun principi fonamental a la Uni Europea, deixa de complir-se ats que la realitat ms immediata mostra laugment dels casos de violncia de gnere, la discriminaci salarial, la major desocupaci femenina, lencara poca presncia de dones en llocs de responsabilitat poltica, social, cultural i econmica, la falta de coresponsabilitat, les dificultats de conciliaci entre vida personal, laboral i familiar, els intents de regulaci sobre els cossos de les dones, s a dir: prostituci, ventres de lloguer, interrupci voluntria de lembars, etc.

Mentre assumptes com la baixa per maternitat sha considerat en determinats mbits com una absncia laboral, les juristes volen respondre qestions com saber com sest interpretant i quines sn les respostes que sestan donant en els tribunals a laplicaci daquesta Llei.

Hi participen, entre altres investigadores duniversitats nacionals, les expertes de la UA Mar Esquembre Cerd, Nieves Montesinos Snchez, Nilda Garay, Mara Concepcin Torres Daz, Concepcin Collado Mateo, Mara ngeles Moraga Garca.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universidad de Alicante y Telefnica convierten el corazn de Alicante en el referente del emprendimiento tecnolgico

Deu obres seleccionades en la convocatria del mateix nom formen aquesta exposici collectiva virtual

El Centro Gasterra UA-Dnia presenta el Corpus del Patrimoni Culinari de la Comunitat Valenciana

Aconsegueixen augmentar la vida til de mscares, guants d'un sol s i la seguretat de superfcies cermiques, plstiques i paviments mitjanant desinfecci amb radiaci ultraviolada

Una investigadora de la Universitat d'Alacant identifica les primeres novelles de l'antiga Grcia

La Universitat d'Alacant estrenar noves installacions al Campus d'Alcoi el prxim curs

La Universitat d'Alacant cobreix el 97,2% de les places de nou ingrs desprs de la preinscripci

El professor de la Universitat d'Alacant, Joan Borja, guanya el Premi Valncia d'Assaig

La UA llana el III curs sobre intelligncia estratgica per a millorar la gesti de la informaci i el coneixement en organitzacions innovadores


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.