L'ANECA designa Rosabel Roig Vila (UA) com a presidenta de la Comissi d'Acreditaci d'Ensenyaments No Presencials i Hbrids


  12-12-2020 | UA   |  Visitas:700
Educaci

UA

La catedrtica de la Universitat dAlacant i directora de lInstitut de Cincies de lEducaci dirigir la comissi encarregada davaluar els Segells Internacionals de Qualitat.

LAgncia Nacional dAvaluaci de la Qualitat i Acreditaci (ANECA) ha triat la catedrtica de la Universitat dAlacant, Rosabel Roig Vila, per a presidir la Comissi dAcreditaci del Segell de Qualitat Internacional dEnsenyaments No Presencials i Hbrids. Una comissi internacional de nova creaci que t com a funci principal lavaluaci de ttols de grau i msters amb la finalitat dadjudicar-los, si escau, el corresponent Segell Internacional de Qualitat.

Lelecci de Roig Vila per a dirigir la nova comissi creada per lANECA denota una clara aposta de lANECA per la pedagogia, la didctica i la innovaci docent, qestions en les quals la catedrtica de la Universitat dAlacant s una especialista de prestigi reconegut, no sols pel seu doctorat en Pedagogia, sin per la dilatada experincia acadmica investigadora i el treball al capdavant de lInstitut de Cincies de lEducaci (ICE) de la Universitat dAlacant, del qual ha fet un referent en innovaci educativa.

Roig Vila ha destacat que est orgullosa que un nomenament com aquest recaiga en un membre de la Universitat dAlacant. Aquesta Comissi est vinculada a la feina acadmica al voltant del compliment duna srie de criteris de qualitat acordats per agncies internacionals de certificaci de la qualitat en educaci superior, que es basen en estndards internacionals reconeguts per ocupadors dEuropa. Es tracta, en definitiva, de contribuir des de la Universitat dAlacant, a lexcellncia docent nacional i internacional. De fet, aquesta Comissi avaluar ttols nacionals i internacionals, especialment de lmbit iberoameric.

La catedrtica de la Universitat dAlacant presidir una comissi que integren altres 12 acadmics procedents duniversitats de diferents pasos i la composici dels quals s la segent:

Presidenta: Rosabel Roig Vila. Universitat dAlacant.

Vocals acadmics:

- David Carabantes Alarcn. Universitat Complutense de Madrid

- Mara Jos Gutirrez. Universitat del Pas Basc

Vocals academicoprofessionals:

- Julio Navili Marco. Universitat Nacional a Distncia.

- Begoa Cristina Pelayo Garca-Bustelo. Universitat dOviedo

Vocals internacionals acadmics:

- scar Loureda. Universitat de Heildelberg (Alemanya)

- Luis Meneses Lern. Universitat dArtois (Frana)

- Carlos Enrique Montenegro Marn. Universitat Districtual Francisco Jos de Caldas (Colmbia)

- Irene Villares Ojea. The Open University (Regne Unit)

Vocal internacional academicoprofessional:

- David Ren Thierry Garca. Comits Interinstitucionals per a lAvaluaci de lEducaci Superior (CIEES. Mxic) - Universitat Nacional Autnoma de Mxic (UNAM) - Universitat de Texas (EUA)

Vocal internacional estudiant: Amy Stewart. University of Strathclyde (Regne Unit)

Vocal internacional estudiant-professional: Andrea Guadalupe Martnez de Luna. Institut Tecnolgic i dEstudis Superiors de Monterrey (ITESM) i Centre Nacional per a lAvaluaci per a lEducaci Superior (CENEVAL) (Mxic)

Secretari: Pedro Rubio Mercado. Universitat de GranadaRosabel Roig Vila

Rosabel Roig Vila s doctora en Pedagogia (premi extraordinari) i catedrtica de la Universitat dAlacant en el Departament de Didctica General i Didctiques Especfiques. Ha sigut degana de la Facultat dEducaci de la Universitat dAlacant (2005-2009) i actualment s directora de lInstitut de Cincies de lEducaci (ICE) de la Universitat dAlacant. T reconeguts 3 trams dinvestigaci (2 dinvestigaci + el de transferncia) i 7 triennis de docncia.

s editora de la revista electrnica cientfica Journal of New Approaches in Educational Research (NAER), indexada en SCOPUS i ESCI.

Dirigeix des de fa anys el grup dinvestigaci EDUTIC-ADEI de la Universitat dAlacant (VIGROB-039) amb la vocaci dinvestigar els processos densenyament-aprenentatge com a mitj per a ampliar el coneixement cientfic i la innovaci educativa i ha coordinat projectes dinvestigaci I+D+i a Espanya i la Uni Europea.

La seua lnia dinvestigaci se centra en el camp de les Tecnologies de la Informaci i la Comunicaci aplicades a leducaci, on ha publicat ms de 250 publicacions cientfiques i ha dirigit ms de 12 tesis doctorals. Ha impartit, per invitaci, ponncies en diverses universitats internacionals.

s coordinadora de diversos cursos organitzats de formaci del professorat universitari. Ha impartit cursos i ponncies per invitaci a la Universitat Politcnica de Catalunya , Universitat de Bilbao, Universitat de Valncia, etc. s coordinadora de les llistes de distribuci EDUTIC i ARTICUA (RedIRIS-CSIC).

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Amparo Navarro pren possessi com a rectora de la Universitat d'Alacant

Quatre noves empreses sorgides de la UA es vinculen al Parc Cientfic d'Alacant

La Universitat d'Alacant publica per primera vegada Crnicas del boletn semanal del Banco de Espaa (1932-1936) de Germ Berncer

La British Library premia l'equip d'investigaci en biblioteques digitals de la Universitat d'Alacant

Nuevo xito del programa Gennera de la UA que provee de soluciones innovadoras a empresas de la provincia

Patrimonio Virtual de la Universidad de Alicante reproduce, por medio de 3D, las dos esfinges ibricas originarias de Agost

Jaume Ferrer ser el decano de Derecho los prximos cuatro aos

La Rectora de la Universitat d'Alacant parla del futur per a Intercomarcal Televisi

La Universitat d'Alacant participa amb l'IGME en el primer mapa mundial d'enfonsaments del terreny per extracci d'aigua subterrnia, publicat avui a 'Science'


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.