L'ANECA designa Rosabel Roig Vila (UA) com a presidenta de la Comissió d'Acreditació d'Ensenyaments No Presencials i Híbrids


  12-12-2020 | UA   |  Visitas:700
Educació

UA

La catedràtica de la Universitat d’Alacant i directora de l’Institut de Ciències de l’Educació dirigirà la comissió encarregada d’avaluar els Segells Internacionals de Qualitat.

L’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) ha triat la catedràtica de la Universitat d’Alacant, Rosabel Roig Vila, per a presidir la Comissió d’Acreditació del Segell de Qualitat Internacional d’Ensenyaments No Presencials i Híbrids. Una comissió internacional de nova creació que té com a funció principal l’avaluació de títols de grau i màsters amb la finalitat d’adjudicar-los, si escau, el corresponent Segell Internacional de Qualitat.

L’elecció de Roig Vila per a dirigir la nova comissió creada per l’ANECA denota una clara aposta de l’ANECA per la pedagogia, la didàctica i la innovació docent, qüestions en les quals la catedràtica de la Universitat d’Alacant és una especialista de prestigi reconegut, no sols pel seu doctorat en Pedagogia, sinó per la dilatada experiència acadèmica investigadora i el treball al capdavant de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat d’Alacant, del qual ha fet un referent en innovació educativa.

Roig Vila ha destacat que està orgullosa que «un nomenament com aquest recaiga en un membre de la Universitat d’Alacant». Aquesta Comissió està vinculada a la feina acadèmica al voltant del compliment d’una sèrie de criteris de qualitat acordats per agències internacionals de certificació de la qualitat en educació superior, que es basen en estàndards internacionals reconeguts per ocupadors d’Europa. «Es tracta, en definitiva, de contribuir des de la Universitat d’Alacant, a l’excel·lència docent nacional i internacional. De fet, aquesta Comissió avaluarà títols nacionals i internacionals, especialment de l’àmbit iberoamericà».

La catedràtica de la Universitat d’Alacant presidirà una comissió que integren altres 12 acadèmics procedents d’universitats de diferents països i la composició dels quals és la següent:

Presidenta: Rosabel Roig Vila. Universitat d’Alacant.

Vocals acadèmics:

- David Carabantes Alarcón. Universitat Complutense de Madrid

- María José Gutiérrez. Universitat del País Basc

Vocals academicoprofessionals:

- Julio Navili Marco. Universitat Nacional a Distància.

- Begoña Cristina Pelayo García-Bustelo. Universitat d’Oviedo

Vocals internacionals acadèmics:

- Óscar Loureda. Universitat de Heildelberg (Alemanya)

- Luis Meneses Lerín. Universitat d’Artois (França)

- Carlos Enrique Montenegro Marín. Universitat Districtual Francisco José de Caldas (Colòmbia)

- Irene Villares Ojea. The Open University (Regne Unit)

Vocal internacional academicoprofessional:

- David René Thierry García. Comitès Interinstitucionals per a l’Avaluació de l’Educació Superior (CIEES. Mèxic) - Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) - Universitat de Texas (EUA)

Vocal internacional estudiant: Amy Stewart. University of Strathclyde (Regne Unit)

Vocal internacional estudiant-professional: Andrea Guadalupe Martínez de Luna. Institut Tecnològic i d’Estudis Superiors de Monterrey (ITESM) i Centre Nacional per a l’Avaluació per a l’Educació Superior (CENEVAL) (Mèxic)

Secretari: Pedro Rubio Mercado. Universitat de Granada



Rosabel Roig Vila

Rosabel Roig Vila és doctora en Pedagogia (premi extraordinari) i catedràtica de la Universitat d’Alacant en el Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques. Ha sigut degana de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant (2005-2009) i actualment és directora de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat d’Alacant. Té reconeguts 3 trams d’investigació (2 d’investigació + el de transferència) i 7 triennis de docència.

És editora de la revista electrònica científica Journal of New Approaches in Educational Research (NAER), indexada en SCOPUS i ESCI.

Dirigeix des de fa anys el grup d’investigació EDUTIC-ADEI de la Universitat d’Alacant (VIGROB-039) amb la vocació d’investigar els processos d’ensenyament-aprenentatge com a mitjà per a ampliar el coneixement científic i la innovació educativa i ha coordinat projectes d’investigació I+D+i a Espanya i la Unió Europea.

La seua línia d’investigació se centra en el camp de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació aplicades a l’educació, on ha publicat més de 250 publicacions científiques i ha dirigit més de 12 tesis doctorals. Ha impartit, per invitació, ponències en diverses universitats internacionals.

És coordinadora de diversos cursos organitzats de formació del professorat universitari. Ha impartit cursos i ponències per invitació a la Universitat Politècnica de Catalunya , Universitat de Bilbao, Universitat de València, etc. És coordinadora de les llistes de distribució EDUTIC i ARTICUA (RedIRIS-CSIC).

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Amparo Navarro pren possessió com a rectora de la Universitat d'Alacant

Quatre noves empreses sorgides de la UA es vinculen al Parc Científic d'Alacant

La Universitat d'Alacant publica per primera vegada Crònicas del boletín semanal del Banco de España (1932-1936) de Germà Bernàcer

La British Library premia l'equip d'investigació en biblioteques digitals de la Universitat d'Alacant

Nuevo éxito del programa Gennera de la UA que provee de soluciones innovadoras a empresas de la provincia

Patrimonio Virtual de la Universidad de Alicante reproduce, por medio de 3D, las dos esfinges ibéricas originarias de Agost

Jaume Ferrer será el decano de Derecho los próximos cuatro años

La Rectora de la Universitat d'Alacant parla del futur per a Intercomarcal Televisió

La Universitat d'Alacant participa amb l'IGME en el primer mapa mundial d'enfonsaments del terreny per extracció d'aigua subterrània, publicat avui a 'Science'


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.