La Cervantes virtual va fer el seu Patronat semestral a la Ciutat Grup Santander


  21-12-2018 | UA   |  Visitas:149
Actualitat

UA

La Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes va fer ahir a la Ciutat Grup Santander (Boadilla de la Monte, Madrid) la reunió del seu Patronat corresponent al segon semestre de 2018, que va tenir la presidència de Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant i vicepresident executiu de la Fundació.
El Patronat de la Cervantes va aprovar el pla d’actuació per a l’any pròxim, que preveu, entre altres qüestions, la realització de diversos portals dedicats a institucions com la Biblioteca Nacional de Colòmbia, la Fundació Pública Gallega Camilo José Cela o l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya. S’hi incorporaran, així mateix, espais web sobre autors destacats de les lletres en espanyol (Alfonso de Cartagena, Rufino Blanco Fombona, Mariano Picón Salas...) i hispanistes d’una trajectòria reconeguda (Salvador García Castañeda i Rinaldo Froldi). Fruit d’un conveni de col·laboració amb Edicions Rialp, es desenvoluparà també una secció sobre un dels premis literaris més prestigiosos de l’escena cultural espanyola, l’Adonáis de Poesia, que va iniciar la seua marxa el 1943 i gràcies al qual s’han donat a conèixer molts dels grans poetes espanyols i iberoamericans contemporanis.
També la Biblioteca Virtual de les Lletres Mexicanes, que la Fundació desenvolupa juntament amb les institucions culturals i educatives més importants del país americà, durà a terme una destacable activitat amb la publicació d’un catàleg electrònic que oferirà les obres imprescindibles de la literatura mexicana, com també la divulgació del Patrimoni Documental Ricardo B. Salines Pliego, un portal dedicat a Hernán Cortés i un espai, creat en col·laboració amb la Fundació Alfredo Harp Elú, que es farà coincidint amb l’Any de les Llengües Indígenes.
Finalment, el Centre de Competència en Digitalització IMPACT, gestionat per la Fundació i amb seu a la Universitat d’Alacant, farà a Brussel·les, entre els dies 8 i 10 de maig, la seua III Conferència Internacional DATeCH, que acollirà el lliurament dels premis IMPACT.

Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes
La Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes es va constituir l’any 2000 i el seu Patronat està presidit per Mario Vargas Llosa (Premi Nobel de Literatura el 2010). L’entitat gestiona la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, la Càtedra Vargas Llosa i el Centre de Competència en Digitalització IMPACT. La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantesva ser inaugurada l’any 1999 per iniciativa de la Universitat d’Alacant, Banc Santander –a través de Santander Universitats– i la Fundación Botín. En 2013 va obtenir el prestigiós Premi Stanford per a la Innovació en Biblioteques d’Investigació, i el 2017, el 2n Premi Aporta, promogut pel Govern d’Espanya a través de la Secretaria d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital, l’Entitat Pública Empresarial Red.es i la Secretaria General d’Administració Digital.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Els millors del "seven" es donen cita en el XXII Torneig Rugbi Platja Universitat d'Alacant

La UA és pionera a l'hora de facilitar la mobilitat de persones amb discapacitat

Natalia Millán serà la protagonista de l´estrena de "Clitemnestra" en el Festival de Teatre Clàssic de l´Alcúdia-UA

El catedràtic de la UA, Juan José Díez, serà nomenat doctor honoris causa per la Pontifícia Universitat Catòlica de Perú.

Uns 200 investigadors internacionals es reuneixen en la UA en la XVIII Conferència Internacional de la Teoria del Funcional de la Densitat

La UA se convierte en la primera universidad en implementar la tecnología Navilens para facilitar la movilidad de personas con discapacidad

La Universitat d'Alacant mantindrà el nom de Baena Tocón en el seu repositori

La Universitat d'Alacant presenta a Islàndia el pla formatiu per al disseny de rutes actives saludables per persones grans

La UA impartirà el pròxim curs el títol d'Expert en Subtitulació


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.