La formació i la projecció són els reptes dels gelaters en el X Curs d’Expert Universitari de la UA en Elaboració Artesanal de Gelats


Comparte esta noticia en:

19-10-2017 | UA   |  Visitas:271

Alumnes i professionals del sector optaran als dos premis que es convoquen, el de Millor Elaboració Artesanal de Gelat amb Sabors Típics del Pinós i el d’”Arte Heladero” al millor treball d’investigació


Alacant. Dijous, 19 d’octubre de 2017

Avui arranca la desena edició del Curs d’Expert Universitari en l’Elaboració Artesanal de Gelat que imparteix la Universitat d’Alacant. Una iniciativa que va partir de l’Associació Nacional de Gelaters amb l’objectiu de complementar la formació dels professionals que els permetera avançar, innovar i millorar el producte.

En la presentació, que s’ha fet aquest dijous en la Facultat de Ciències de la Salut, han participat el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, el director del Curs, Juan Mora, a més del president de l’Associació Nacional de Gelaters, Marco Miquel, Luis Concepción, de la revista Arte Heladero, i l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, que ha sigut l’encarregat de presentar el nou premi que impulsa la localitat de l’Alt Vinalopó en el marc del curs, el concurs Millor Elaboració Artesanal de Gelat amb Sabors Típics del Pinós.

Azorín ha destacat la «col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la nostra localitat en diferents àmbits i especialment en el gastronòmic», que ara s’ha traduït en aquest concurs que, «qui sap, pot oferir-nos nous sabors de gelats de llonganissa seca o fondellol». El premi està dotat amb cinc-cents euros per als estudiants i mil euros per als professionals.

El curs també renova el seu compromís amb la revista Arte Heladero, que concedirà un premi al millor treball d’investigació en el marc del curs d’expert universitari de la UA.

Juan Mora, director del curs, ha destacat les deu edicions d’un curs que «ha demostrat ser útil i atractiu per als professionals d’un sector molt important per a la nostra economia, com és el gelat. Al costat de la Universitat d’Alacant, els gelaters han trobat el camí de l’excel·lència a través d’una formació que permet la innovació i la millora dels productes».

Marco Miquel, president de l’Associació Nacional de Gelaters, ha assegurat que «la formació avui dia és imprescindible, ja que no val això de dir que he heretat una fórmula de mon pare. Avui dia, el sector i el públic exigeixen molt més i això ens ho dóna la formació, i aquest curs ens porta a l’excel·lència a l’hora de posar en pràctica els coneixements». Miquel també ha explicat que, juntament amb la formació tècnica, és imprescindible tenir en compte altres paràmetres, com el màrqueting, «que és la nostra assignatura pendent i en la qual els gelaters italians ens superen; per això també apostem per la formació en aquest àmbit».

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.