La investigadora de la UA Sara Prieto guardonada amb el premi ESSE Book Awards for 2020, Cultural and Area Studies per la European Society for the Study of English


  10-09-2020 | UA   |  Visitas:157
Educació

UA

Prieto és experta en periodisme literari en la Primera Guerra Mundial.

La European Society for the Study of English ha concedit el premi ESSE Book Awards for 2020, Cultural and Area Studies, Category B (junior scholar) a la investigadora del Departament de Filologia Anglesa de la Universitat d’Alacant Sara Prieto pel seu llibre Reporting the First World War in the Liminal Zone: British and American Eyewitness Accounts from the Western Front. La docent és experta en periodisme literari en la Primera Guerra Mundial.

El guardó s’anunciava el passat 31 d’agost de 2020 en una cerimònia retransmesa per videoconferència. Els premis van ser lliurats pel president d’ESSE, el professor Andreas H. Jucker.

La web de l’associació dóna compte de l’informe i valoració que ha fet el jurat sobre aquesta obra, i detalla com l’autora examina la descripció de la Primera Guerra Mundial en una sèrie de treballs de periodisme literari, escrits per autors i autores de les dues ribes de l’Atlàntic que van visitar el front occidental entre 1914 i 1918.

L’originalitat del llibre rau en el fet que adopta una perspectiva antropològica adaptada als estudis literaris, centrant-se en les tres fases dels ritus d’iniciació (separació, liminalitat i incorporació) i adaptant-les a l’anàlisi del gènere literari, i també al temps i a l’espai en què es desenvolupen les obres. En l’informe del jurat es destaca la valuosa aportació del llibre als estudis ja existents sobre la Primera Guerra Mundial, perquè incorpora textos que han sigut tradicionalment ignorats per la crítica, alguns publicats per autors molt coneguts, com Edith Wharton, Rudyard Kipling o Arthur Conan Doyle així com per altres autors i autores que van escriure les seues cròniques a partir de la seua experiència com a testimonis oculars del conflicte. El jurat subratlla el rigor i la precisió de l’estudi i el fet que, malgrat ser un text acadèmic, està escrit en un llenguatge accessible, cosa que el fa atractiu per a un públic més ampli.

Aquest estudi és una ampliació de la investigació realitzada per Prieto en la seua tesi doctoral, defensada l’any 2015 i finançada pel Ministeri de Ciència i Innovació a través del programa de beques FPI i per les ajudes a la investigació de l’antic Centre d’Estudis de la Dona de la UA. El llibre, editat el 2018, ja va obtenir el novembre d’aquell mateix any el Premi d’Investigació 2018 Enrique García Díez de literatura anglesa, que concedeix anualment l’Associació Espanyola d’Estudis Anglo-nord-americans (AEDEAN).

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universitat d'Alacant i la Generalitat s'alien per a estudiar l'ús de les tecnologies com a motor d'inclusió social

El Programa d'Acció Tutorial de la Universitat d'Alacant es reforça per a assessorar l'alumnat

La UA llança la seua oferta de Tallers Culturals per al primer quadrimestre del curs

Puesta de largo de los Premios Nuevas Ideas Empresariales de Fundeun en su XXVI Edición

El Congrés Nacional Inundacions arranca dijous a Oriola amb la direcció científica de la Universitat d'Alacant

La UA presenta la nova col·lecció bibliogràfica "Territori UA"

La revista Zephyrus publica el primer article científic sobre el mausoleu de Iunia Rufina i la inscripció amb lletres de bronze trobades a Baelo Claudia (Cadis) per la UA

La UA inaugura l'exposició 'Arquitectura i paisatge: mirades al Territori' a l'Estació Científica Font Roja Natura

La Universitat d'Alacant imparteix 27 cursos de formació en competències digitals per al professorat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.