La investigadora Laura Pastor rep el XXV premi a la millor tesi doctoral en el camp de la Química “Sant Albert Magne”

17-11-2017   |  Visitas:124


El seu treball, dirigit per Antonio Sepúlveda del Departament de Química Inorgànica de la UA, s’emmarca en l’àrea de producció d’hidrogen a partir de biomassa per a produir energia renovable
Alacant. Divendres, 17 de novembre de 2017
Pel seu treball “Development of heterogeneous catalysts for clean hydrogen production from biomass resources”, centrat en la producció d’energia a partir de biomassa, la investigadora de la Universitat d’Alacant, Laura Pastor, ha rebut el XXV premi a la millor tesi doctoral en el camp de la Química convocat per la Secció Territorial d’Alacant de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ).
L’acte de lliurament, que ha tingut lloc avui a la Facultat de Ciències durant la commemoració del Dia de la Química i Sant Albert Magne 2017, ha comptat amb la presència del rector de la UA, Manuel Palomar, i el president i la secretària de la Secció Territorial d’Alacant de la RSEQ, Vicente Montiel i Juana Jordá, respectivament.
Segons la premiada, Laura Pastor, que es troba fora d’Alacant i que ha estat present a través d’un vídeo, “rebre aquest guardó és un gran reconeixement al treball i l’esforç de tots aquests anys no solament per la meua banda, sinó també a tots els qui m’han ajudat en el meu grup d’investigació: tant tècnics, companys, com el meu director. A més, suposa una motivació addicional per a seguir treballant en investigació i contribuir al desenvolupament de la societat a través de la ciència”.
Per la seua banda, Manuel Palomar ha destacat la importància d’aquest tipus d’actes i reconeixements per a posar en valor la qualitat i l’excel·lència investigadora de la Universitat d’Alacant i ha assenyalat que, de cara al futur i el desenvolupament social, “crear professionals en l’àrea de la Química és una certesa absoluta”.
La tesi, feta en el Departament de Química Inorgànica de la UA sota la direcció d’Antonio Sepúlveda, qui ha arreplegat el premi, s’emmarca en l’àrea de producció d’hidrogen com a vector energètic per a produir energia renovable. S’hi desenvolupen catalitzadors avançats que permeten obtenir hidrogen d’una manera eficient amb el valor afegit d’emprar residus de biomassa com a material de partida. La biomassa es considera una font d’energia renovable i sostenible, i és una de les alternatives més prometedores per a reemplaçar els combustibles fòssils en un futur proper.
A través del treball de Laura Pastor s’han estudiat processos diferents per a la producció i la purificació d’hidrogen a partir de recursos amb l’objectiu que puga ser utilitzat en piles de combustible per a generar “energia neta”. “En un futur proper les fonts renovables com l’hidrogen tindran un paper decisiu en el panorama energètic mundial per aquest motiu siga necessari seguir investigant en aquest camp”, afig la premiada.
El reconeixement, dotat amb 1.500 euros i diploma acreditatiu, ha obtingut la unanimitat del jurat, format per especialistes en diferents àrees de la Química, “en una edició molt competitiva a causa del nivell de les tesis presentades”, han assenyalat des de l’organització.
Obert concurs microrelats
Seguint amb els actes programats en la Facultat de Ciències per commemorar el seu patró Sant Albert Magne, encara segueix oberta la convocatòria per a participar en el Concurs de Microrelats Matemàtics dirigit a tota la comunitat universitària i antic alumnat, com també a estudiants i professorat de centres educatius d’Educació Secundària de la província d’Alacant. Amb un màxim de 20 paraules, els microrelats hauran de complir el requisit que el nombre de lletres de cada paraula siga la xifra corresponent del nombre i, eliminar els zeros. Les persones participants podran presentar les propostes en dues categories: castellà i valencià. Per a cadascuna d’aquestes s’ha establit un primer premi de 200 euros i un segon de 100 euros. El termini de presentació, que ha de fer-se a través del formulari disponible en la web de la Facultat, acaba el pròxim 8 de desembre de 2017.
Notícies relacionades:
La Universitat d’Alacant commemora aquest divendres la festivitat de Sant Albert Magne i el Dia de la Química
La Facultat de Ciències celebra Sant Albert Magne 2017 amb un ampli programa d’activitats culturals
Peu de foto: L’encarregat d’arreplegar el premi ha sigut el director de la tesi, Antonio Sepúlveda, professor del Departament de Química Inorgànica.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Raquel Huete directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana clausura el II Congrés Internacional de Sociologia

La Sede de la UA acoge la presentación de la obra "Un gaucho de Almería en el puente del Inca"

La Universitat d'Alacant obri el primer termini de preinscripció per als màsters oficials

Visita al Museo de la Universidad de Alicante.

Jorge Pereira assumeix la direcció de la Càtedra Pedro Zaragoza Orts d'Estudis Turístics de la UA

La Universidad de Alicante estudia los efectos del cambio climático en la Font Roja

La Universidad de Alicante acoge el II Congreso Internacional de Sociología y Antropología del Turismo con más de 200 participantes

La UA celebra el Día Mundial del Agua con una excursión por los manantiales molinos y saltos de agua en el entorno de Sella

Los Premios del Consejo Social de la Universidad de Alicante se entregarán el próximo 15 de mayo en la EUIPO

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en