La Seu Ciutat d'Alacant proposa repensar la ciutat des de la perspectiva de gènere


  11-02-2019 | UA   |  Visitas:75
Educació

UA

L’Aula Ciutat de la Seu Ciutat d’Alacant continua amb el seu programa d’activitats amb una nova proposta de debat: la taula redona «Repensar la ciutat des de la perspectiva de gènere», que tindrà lloc demà dimarts, 12 de febrer, a les 19 hores, a les instal·lacions de la Seu de Ramón y Cajal, 4.

La taula comptarà amb les intervencions de Blanca Valdivia, integrant del Col·lectiu Punt 6 de Barcelona; Carmen Cobela, presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Pla d’Alacant; María Catalina Hernández, regidora d’Urbanisme i Igualtat de l’Ajuntament de Villena, i com a moderadora, María José Frau, professora de Sociologia de la UA.

L’Aula Ciutat està coordinada per Jorge Olcina, director de la seu, i pel professor de la UA, José Ramón Navarro, els quals plantegen aquesta taula de debat perquè «la ciutat, espai públic en el qual es desenvolupa la vida quotidiana de més de la meitat de la població mundial, no dóna una resposta adequada a la satisfacció de les necessitats de les persones en una societat complexa i diversa com l’actual».

La ciutat s’ha convertit en molts casos en un espai hostil per al desenvolupament de la vida quotidiana, especialment per als col·lectius més vulnerables. És necessari, per tant, reflexionar sobre els criteris que marquen el disseny i la gestió de la ciutat que, sovint, han respost a la lògica del mercat i han prioritzat en excés el servei a la producció –tradicionalment masculinitzat–, deixant en suspens l’atenció a l’esfera de la reproducció social i el manteniment de la vida i del territori.

La incorporació de la perspectiva de gènere en les pràctiques urbanes conté un potencial transformador gens negligible. No es tracta del disseny de la ciutat per les dones i per a les dones de manera exclusiva i excloent. Es tracta més aviat de dissenyar una ciutat inclusiva. Una ciutat en què la seua planificació siga definida pels actors que hi interactuen, amb les seues mançanes i necessitats, i que situe al mateix pla els processos de producció i de reproducció, i que done a aquest últim, als seus temps i als seus espais, el valor que se li ha negat.


Alacant. Dilluns, 11 de febrer de 2019

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Els millors del "seven" es donen cita en el XXII Torneig Rugbi Platja Universitat d'Alacant

La UA és pionera a l'hora de facilitar la mobilitat de persones amb discapacitat

Natalia Millán serà la protagonista de l´estrena de "Clitemnestra" en el Festival de Teatre Clàssic de l´Alcúdia-UA

El catedràtic de la UA, Juan José Díez, serà nomenat doctor honoris causa per la Pontifícia Universitat Catòlica de Perú.

Uns 200 investigadors internacionals es reuneixen en la UA en la XVIII Conferència Internacional de la Teoria del Funcional de la Densitat

La UA se convierte en la primera universidad en implementar la tecnología Navilens para facilitar la movilidad de personas con discapacidad

La Universitat d'Alacant mantindrà el nom de Baena Tocón en el seu repositori

La Universitat d'Alacant presenta a Islàndia el pla formatiu per al disseny de rutes actives saludables per persones grans

La UA impartirà el pròxim curs el títol d'Expert en Subtitulació


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.