La UA, entre les millors universitats del món segons el rànquing THE en tots els camps del coneixement


Comparte esta noticia en:

18-12-2018 | UA   |  Visitas:57

El rànquing internacional Times Higher Education (THE) World University analitza 1.500 institucions d’educació superior de tot el món a partir de tretze indicadors que pretenen representar la totalitat de les activitats universitàries. Aquest any la Universitat d’Alacant ha entrat per primera vegada en el rànquing del 2019 en el camp de Ciències de la Computació, en la posició 501-600, i se situa globalment entre les 20 primeres universitats espanyoles, concretament en el lloc 17.
L’àrea de Ciències de l’Educació també obté una posició destacada en aquest indicador, ja que està en la posició mundial 301-400, i en la desena de les universitats espanyoles.
A més, els estudis d’Enginyeria i Tecnologia han millorat la posició respecte del rànquing del 2018 i se situen en la forqueta 301-400, fet que la col·loca en la cinquena posició entre les universitats espanyoles que imparteixen aquestes disciplines.
La UA apareix també en el rànquing THE en les disciplines d’Art i Humanitats (401-500), Economia i Empresa (501-600), Ciències de la Vida (501-600), Ciències Físiques (501-600), Ciències Socials (601-700) i Ciències de la Salut (601-700). «És important remarcar que tots els camps del coneixement que s’imparteixen a la UA apareixen recollits en aquest prestigiós rànquing, i més si tenim en compte que en el món hi ha una mica més de 26.000 universitats», ha indicat el vicerector de Qualitat i Innovació Educativa, Francisco Torres.
Aquesta classificació s’orienta a àmbits com la investigació, la docència, la transferència del coneixement i la internacionalització. Dos dels indicadors, amb un pes important, es basen en la reputació de la docència i de la investigació, la informació de la qual és recaptada a través d’enquestes fetes a una mostra significativa d’experts acadèmics.
Així mateix, la UA es troba en la posició 201-250 en el rànquing THE Young University 2018, que aplica la mateixa metodologia que l’anterior, però recalibra els indicadors per a reflectir el perfil de les universitats que tenen una antiguitat inferior a 50 anys. En aquest rànquing només apareixen dues universitats de la Comunitat Valenciana, la Politècnica de València i la mateixa UA.
Pel que fa a la posició de la Universitat d’Alacant entre les institucions acadèmiques europees, el THE Europe Teaching Ranking 2018 la situa en la posició 151-200. En la seua metodologia utilitza tretze indicadors de rendiment, set dels quals procedeixen dels resultats de l’enquesta europea d’estudiants i representen el 50 per cent de la puntuació final.
L’enquesta examina una sèrie de qüestions clau, inclosa la participació dels estudiants en els estudis, la interacció amb el professorat, les oportunitats per a desenvolupar habilitats i els punts de vista que tenen sobre la qualitat dels serveis en la seua institució.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El Consejo Social aprueba por unanimidad los presupuestos de la Universidad de Alicante para 2019

La Universidad de Alicante y la Diputación de Alicante celebran la Jornada de presentación del Pacto Provincial del Agua en la Sede Ciudad de Alicante

La Cervantes virtual va fer el seu Patronat semestral a la Ciutat Grup Santander

El Consell Espanyol de Turisme incorpora una professora de la Universitat d'Alacant

La UA reforça llaços amb la Universitat de Tsinghua, considerada com una de les millors institucions acadèmiques a Xina i Àsia

L'EBT de la UA Nouss Intelligence obté un préstec participatiu de 200.000 euros d'Enisa, Empresa Nacional d'Innovació

La UA oferta nuevos cursos de valenciano en sus sedes de Elda, Torrevieja y Villena

Alejandro Palomas, premi Nadal 2018, imparteix un taller d'escriptura a la Seu Ciutat d'Alacant

La UA es la más transparente de la Comunidad Valenciana y la sexta a nivel nacional, según el informe Dyntra


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.