La UA acull les IX Jornades Científiques en Ciències de la Terra


  28-09-2019 | UA   |  Visitas:335
Actualitat

UA

Un any més, la Universitat d’Alacant farà les Jornades de Ciències de la Terra, els dies 1 i 2 d’octubre de 2019, organitzades pel Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient conjuntament amb la Facultat de Ciències i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües. Les jornades començaran el dia 1 a les 16.30 hores a la sala de graus «Ramón Martín Mateo» de la Facultat de Dret.

La temàtica d’aquesta IX edició és la Geologia Sedimentària i Patrimoni. Al llarg d’aquests dos dies s’analitzarà com l’estudi de les formes i els processos actuals és la clau per a interpretar els ambients del passat i reconstruir la història del nostre planeta. A més, es tractarà el paper de la Sedimentologia i Paleontologia com a factors de desenvolupament territorial i, finalment, la importància de la Sedimentologia Aplicada en la cerca i aprofitament de magatzems naturals.

Conferències

La doctora en Geologia per la Universitat Complutense de Madrid, que actualment és professora del Departament de Geologia de la Universitat d’Oviedo, Isabel Emma Quijada Van den Berghe, parlarà sobre què ens ensenyen els dipòsits mareals actuals sobre els dipòsits antics.

Per part seua, el doctor paleontòleg de la Fundació Paleontològica Conjunta de Teruel-Dinópolis, Alberto Cobos Periáñez, tractarà els colossos juràssics de Terol; la doctora en Estratigrafia del Departament de Geodinàmica, Estratigrafia i Paleontologia de la Universitat Complutense de Madrid, María Antonia Fregenal Martínez, impartirà la ciència per a reconstruir paisatges centrada en la regió muntanyenca de Conca; i el catedràtic d’Estratigrafia de la Universitat de Granada on lidera el Sedimentary Reservoirs Workgroup, César Viseras Alarcón, tractarà la sedimentologia aplicada a la caracterització de roques magatzem.

Aquestes jornades de divulgació científica, a més de la comunitat universitària, estan obertes al públic en general i es formen de diverses conferències en les quals participa, tant professorat universitari, com a especialistes de prestigi reconegut.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Les Aules de Teatre de la UA i la Universitat d'Almeria porten les seues obres aquesta setmana al Paranimf

La Seu Ciutat d'Alacant dedica un cicle i una exposició a les 'Dones en la Primera Guerra Mundial'

La Càtedra de Responsabilitat Social de la UA i la Seu Universitària d'Elda proposen un taller sobre eines d'autodiagnòstic RS orientat a pimes de la zona

La UA posa en marxa un programa gratuït d'aules de conversa en valencià en set municipis de la província

La Universitat d'Alacant commemora el Dia Mundial contra la Violència de Gènere el pròxim dimarts 19

La campanya de donació de sang de tardor a la UA es tradueix en la recollida de 700 bosses

Conocemos al catedrático más joven de la Universidad de Alicante

Prop de vuit-cents esportistes amb discapacitat intel·lectual participen en la XXVI Jornada Esportiva d'UPAPSA de la Universitat d'Alacant

L’aplicació mòbil de la UA es consolida entre la comunitat universitària


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.