La UA fa la segona edició del curs "Divulgar la Ciència en el Segle XXI"


  03-09-2019 | UA   |  Visitas:364
Actualitat

UA


La nanotecnologia, Darwin o la matèria fosca són alguns dels temes protagonistes d’un curs que pretén tractar els reptes científics del món actual des de perspectives diferents
Alacant. Dilluns, 2 de setembre de 2019

El curs «Divulgar la Ciència en el Segle XXI», organitzat per la Universitat d’Alacant, tindrà lloc entre els pròxims dimecres i dijous, 4 i 5 de setembre a la sala d’actes Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica del Campus de Sant Vicent del Raspeig. Es tracta de la segona edició d’una iniciativa que té com a objectiu promoure i fomentar en la ciutadania l’interès per la ciència, i mostrar diverses maneres de tractar els reptes científics del món actual des de perspectives diferents.

El format de curs que la UA va estrenar l’any passat, es conforma a través de conferències protagonitzades per experts i un debat col·lectiu posterior en el qual participa el públic. Tant les conferències com els debats es podran seguir en directe per Internet a través de Vèrtex.

L’investigador de l’Institut de Ciències de Materials, CSIC, Pedro A. Serena, tractarà l’actualitat sobre la investigació de la matèria a escala nanomètrica a través de la conferència «Nanotecnología: la revolución del siglo XXI. Muchas luces y algunas sombras», el dimecres a les 9.45 hores. Després del debat, «La tabla periódica de los elementos químicos: Icono cultural e impacto en la sociedad» serà el tema següent que es plantejarà, a càrrec de Bernardo Herradón. investigador de l’Institut de Química Orgànica General (IQOG), CSIC.

Ja a la vesprada Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular, de la Universitat de València i el CSIC, s’endinsarà en la teoria de l’evolució amb la conferència «L’origen de les espècies de Darwin: una invitació a la lectura». El programa del dimecres el tancarà Manuel Seara, biòleg i divulgador científic en RNE que presentarà la conferència «La ciencia en la radio: sin imágenes ni ecuaciones».

El dijous el protagonisme recaurà en la «Matèria i energia fosques. Entre la fantasia i la realitat», a partir de les 9 del matí a càrrec de Vicent Martinez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica en la Universitat de València. A les 11.45 el professor de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Múrcia, José Manuel López Nicolás presentarà la conferencia «Alimentación del sigle XXI: ciencia y pseudociencia».

El curs acabarà el dijous a les 17.45 amb la presentació de les conclusions i la clausura. Seran Isabel Abril, Mercedes Pastor, Nicolás Cuenca i Rafael García Molina, els qui formen el comitè científic del curs “Divulgar la Ciència en el Segle XXI», els encarregats de presentar les conclusions de les dues jornades de debats.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Carlos Navarro, nou entrenador de l'equip de Futbol Sala Femení de la Universitat d'Alacant

La Universitat d’Alacant presenta als seus esportistes federats per a la temporada 2019-2020

La UA acull les IX Jornades Científiques en Ciències de la Terra

Hoy en "Tu opinión nos importa", los estudiantes de la UA, ¿qué es lo que estudian y por qué?

Investigadors de la Universitat d'Alacant desenvolupen una aplicació per a la salut per a persones amb TEA i discapacitat intel·lectual

La Universitat d'Alacant llança una nova versió de la seua aplicació per a mòbil més còmoda, intuïtiva i actual

Concursos, música i degustacions entre les activitats de la Benvinguda als Estudiants en la Universitat d’Alacant

Experts en terrorisme analitzen en la Universitat d'Alacant com afrontar aquesta amenaça

El Consejo Superior de Deportes (CSD) otorga financiación a un proyecto de la UA sobre investigación en el balonmano de élite


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.