La UA inaugura l'exposici 'Arquitectura i paisatge: mirades al Territori' a l'Estaci Cientfica Font Roja Natura


  10-09-2020 | UA   |  Visitas:301
Actualitat

UA

Alacant. Dimecres, 9 de setembre de 2020

Arquitectura i paisatge suneixen i senfronten en una nova proposta expositiva de la Universitat dAlacant que podr veures a partir de dem dijous 10 de setembre, a les 13 hores, a lEstaci Cientfica Font Roja Natura de la UA (Alcoi). La mostra ser inaugurada pel rector de la UA, Manuel Palomar, i lalcalde dAlcoi, Toni Francs, que estaran acompanyats pel vicerector de Cultura, Esport i Llenges, Carles Corts, el regidor de cultura, Ral Llopis, i el comissari de lexposici Carlos Barber.

Lexposici Arquitectura i Paisatge: Mirades al Territori est integrada per una srie de panells sobre els quals es projecten diferents mirades sobre el paisatge, atenent diverses disciplines. Sis projectors donen moviment a aquestes imatges i es completen amb un set per a cites bibliogrfiques dautors que parlen sobre paisatge.

Barber afirma que arquitectura i paisatge sn condicions contraposades, mentre una ens acosta al lloc, laltra ens en distancia. Mentre larquitectura defineix el lloc que toquem i sentim, el paisatge, encara que ens commoga, ens allunya del lloc que veiem, evoca i es pregunta per qu no enfrontar-les i pronunciar-les perqu una explique laltra? Per qu no utilitzar larquitectura per a definir paisatges?.

El comissari explica que en lexposici no es mostra larquitectura i s els paisatges entesos des de diferents maneres de veure: s perqu ometem les seues imatges per a justament explicar el paisatge, perqu la mirada ens distancia de lobjecte. Encara que puga semblar contradictori, s larquitectura que no es presenta, la que no veiem, la que defineix el paisatge. Sn els espais on es desenvolupa el programa arquitectnic, on els continguts han sigut pensats i exposats, els llocs on lexposici ha sigut constituda.

Per, i si lexposici fora una manera dexhalar loxigen que ve de la mar, que cont els lmits de loce per a expandir els lmits de larquitectura, de la sala on lexposici ha sigut realitzada? En aquest cas, seria el paisatge qui ens explicara larquitectura: daix tracta lexposici.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universitat d'Alacant i la Generalitat s'alien per a estudiar l's de les tecnologies com a motor d'inclusi social

El Programa d'Acci Tutorial de la Universitat d'Alacant es refora per a assessorar l'alumnat

La UA llana la seua oferta de Tallers Culturals per al primer quadrimestre del curs

El Congrs Nacional Inundacions arranca dijous a Oriola amb la direcci cientfica de la Universitat d'Alacant

Puesta de largo de los Premios Nuevas Ideas Empresariales de Fundeun en su XXVI Edicin

La UA presenta la nova collecci bibliogrfica "Territori UA"

La revista Zephyrus publica el primer article cientfic sobre el mausoleu de Iunia Rufina i la inscripci amb lletres de bronze trobades a Baelo Claudia (Cadis) per la UA

La UA inaugura l'exposici 'Arquitectura i paisatge: mirades al Territori' a l'Estaci Cientfica Font Roja Natura

La Universitat d'Alacant imparteix 27 cursos de formaci en competncies digitals per al professorat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.