La UA organitza les Jornades sobre Aliances i Objectius de Desenvolupament Sostenible06-02-2018   |  Visitas:91

Del 7 al 9 de febrer les cinc universitats públiques valencianes i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació participen en aquestes jornades d’hivern que, en aquesta edició, organitza la UA

Alacant. Dimarts, 7 de febrer de 2018
La Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) acollirà les Jornades sobre Aliances i Objectius de Desenvolupament Sostenible, que tindran lloc del 7 al 9 de febrer, organitzades per la Universitat d’Alacant a través del Vicerectorat de Relacions Internacionals. L’acte inaugural, tindrà lloc demà dimecres 7 de febrer a les 9:30 hores. En les jornades participaran, a més d’altres professionals i experts en el tema, Federico Buyolo, director general de Cooperació i Solidaritat de la GV, Juan Llopis, vicerector de Relacions Internacionals de la UA, M. José Rodríguez, vicerectora de Responsabilitat Social de la UA, i tindrà l’assistència dels vicerectors d’Internacionalització i Cooperació de les cinc universitats públiques valencianes.
Aquesta activitat s’emmarca en la “Universitat d’Hivern de la Cooperació Universitària al Desenvolupament” en la qual participen les universitats públiques valencianes i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. En aquesta edició, la UA és l’organitzadora de la trobada i, enguany, les jornades tractaran el dissetè dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: “Aliances”, objectius aprovats per les Nacions Unides en l’agenda per al 2030.
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible constitueixen la primera resposta real i global als desafiaments del desenvolupament, en un món en canvi constant. La nova Agenda, aprovada per les Nacions Unides al setembre del 2015, qüestiona el model de creixement actual i tracta la necessitat d’un model nou. Però l’Agenda 2030 és únicament una guia per a l’acció de tots i cadascun dels actors implicats; públics, privats, societat civil i per descomptat, les mateixes universitats i ha de ser explicada i transmesa a la societat per tots aquests.
Per a les universitats valencianes, l’Agenda 2030 suposa un punt d’inflexió que obri un nou espai per a reflexionar col·lectivament sobre la Cooperació Universitària al Desenvolupament i quines implicacions tenen els ODS dins de les seues activitats. El paper de la Universitat com a actor de Cooperació al Desenvolupament està cada vegada més lligat a la generació i la transmissió de coneixement, com també a sensibilitzar i conscienciar tota la comunitat universitària en particular i la societat en general, en la necessitat d’integrar el Desenvolupament Humà Sostenible en el seu imaginari col·lectiu.
La Generalitat Valenciana, amb l’aprovació del Pla Director de la Cooperació per al període 2017-2020, s’alinea amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i prioritza les actuacions en les cinc dimensions que la mateixa preveu: les persones, la prosperitat, el planeta, la pau i les aliances. El pla, fruit d’un treball conjunt entre tots els agents de la cooperació, coordinats a través del Consell Valencià de Cooperació al Desenvolupament, preveu la posada en marxa d’activitats i compromisos amb els agents de la cooperació valenciana, entre aquests les universitats públiques. En aquesta línia d’actuació, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, ha construït un espai de treball conjunt amb les universitats públiques de la Comunitat i cada exercici subscriu un conveni de cooperació universitària amb cadascuna d’aquestes, fet que permet dur a terme activitats com la “Universitat d’Hivern”.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universidad de Alicante y Hawkers sellan un acuerdo de colaboración

César Bona participa en las VII Jornadas de Sociología de la Educación de la Universidad de Alicante

Nace la Cátedra Germán Bernácer con la vocación de contribuir al desarrollo económico y social del territorio

El rector de la UA y el obispo de Orihuela-Alicante apuestan por una "cultura creciente de encuentros"

La Universidad de Alicante estrena Aula Universitaria en Castalla

La Universitat d'Alacant lliura la recaptació del concert solidari de l'OFUA a Proyecto Hombre

¿Sabes qué día se celebra el Día del Libro?

La Universitat d'Alacant planteja un canvi en la metodologia docent basat en la robòtica educativa

La persona i el maltractament animal protagonitzen la divuitena edició de la Mostra d'Humor Social de la UA


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en