La UA presenta la nova programaci cultural marcada per la producci prpia i el seu carcter formatiu


  15-01-2020 | UA   |  Visitas:442
Actualitat

UA

Les estrenes anuals de les Aules de Teatre, Dansa i Coral, sessions per a IES, la Biennal Universitria de Teatre de la Xarxa Vives, el Certamen de Teatre Grecollat, i les actuacions de Xavi Castillo i Mara Aranda, a ms de noves exposicions, integren el nou programa


Alacant. Dimarts, 14 de gener de 2020

La Universitat dAlacant ha presentat aquest mat en roda de premsa la seua programaci cultural (ACUA) per als mesos de febrer a juny, integrada per 15 propostes culturals, una programaci que reflecteix laposta estratgica de la UA per la producci prpia, el vessant formatiu des de la cultura i la collaboraci institucional, com correspon a una instituci pblica dEducaci Superior. A ms, incloem en ACUA, com s habitual, altres activitats de producci externa, ha afirmat el vicerector de Cultura, esport i Llenges, Carles Corts, durant la presentaci.

El programa compta amb cites destacades entre les quals es troben Xavi Castillo, Mara Aranda, la Biennal Universitria de Teatre de la Xarxa Vives o el Certamen de Teatre Grecollat, a ms de les estrenes de producci prpia de les Aules de la UA de Dansa, Teatre i Msica que cada any veuen la llum en els mesos de maig i juny. La projecci cinematogrfica de Mirando al mar, dngel Puado, la tradicional Histria del Rock, teatre per a IES i noves exposicions, completen el programa.Producci externa

ACUA donar comenament el prxim 7 de febrer, amb la projecci de la pellcula Mirando al Mar, del cineasta alacant ngel Puado (20 hores. Facultat dEducaci). Lapartat teatral de la programaci comenar el 19 de febrer amb Xavi Castillo i Pot de Plom, que posaran sobre lescenari lespectacle La Bblia contada per Xavi Castillo (20 hores. Paranimf. Entrades a 5 euros). La cita segent, el 26 de febrer, vindr de la m de Bambolina Teatre i la seua representaci de Hamlet de William Shakespeare, en versi de Jaume Policarpo (sessi per a IES. 11.30 hores. Paranimf. Entrada: 3 euros).

Mara Aranda obrir lapartat musical del programa el 4 de mar, amb Trobairitz vs trobadors un concert que semmarca en els actes de commemoraci del Dia de la Dona (20 hores. Paranimf. Entrada 5 euros). Quatre dones msiques i una actriu reuniran msica amb textos que van ser escrits per cantautors medievals anomenats Trobairitz. Prviament al concert, el mateix mat del dia 4, Mara Aranda impartir un taller demponderament vocal a les 12 hores (taller gratut).

La msica arribar a la Facultat dEducaci l11 de mar a les 20 hores amb Miralls, un concert de msica vocal del barroc, amb veu, viola de gamba i guitarra barroca. El 25 de mar ser el torn de la dansa (20 hores. Paranimf. Entrada lliure) amb un espectacle de presentaci del duo Hasta dnde..?, integrat per Sharon Firdman i Carlos Pealver, una actuaci que es completa amb la projecci dun documental.

Enguany la Universitat dAlacant acollir la II Biennal de Teatre Universitari Xarxa Vives, una trobada que tindr lloc els dies 29 i 30 dabril al Collegi Major i que tindr la participaci duna desena dAules de Teatre, entre aquestes la de la UA. Aquesta Biennal s una mostra interuniversitria oberta al pblic que es desenvolupa en un format de marat dactuacions, on cada universitat participant representa una obra de no ms de 50 minuts. Aquest format permet al pblic assistent gaudir duna oferta teatral variada durant una mateixa jornada. A ms, aquesta trobada facilita que els grups de teatre compartisquen coneixements i experincies, i es formen amb diversos tallers que sorganitzen en el marc daquesta activitat.

Lapartat de producci externa compta tamb amb un espectacle de carcter pedaggic La historia del Rock (5 de maig.11.30 hores Paranimf. Entrada 3 euros per a IES), concert didctic que sha convertit en un petit clssic dins de la programaci del Servei de Cultura, un viatge a travs del temps que ens acosta a la histria daquest gnere musical des dels seus orgens fins a lactualitat.Producci prpia

En sessi tamb per a IES, el Paranimf acollir el 17 de mar, la representaci de Contra lamor, dEsteve Soler, a crrec de lAula de Teatre de la UA (11.30 hores. Entrada 3 euros). La UA tamb organitza el Certamen de Teatre Grecollat. Aquest certamen de producci prpia arriba a la V edici i t com a objectiu incentivar la creaci de muntatges teatrals basats en textos dautors clssics grecollatins, per part dels IES, i fomentar la creaci de nous pblics a travs de la formaci. Enguany tindr lloc de l11 al 15 de maig.Estrenes de producci prpia

Les Aules de Teatre, Dansa i Msica de la UA presentaran els seus treballs anuals en el segon quadrimestre de lany, com s habitual, en la programaci cultural de la UA. Totes les estrenes tindran lloc al Paranimf a les 20 hores amb entrada lliure. LAula de Dansa Contempornia de la UA estrenar lespectacle El Fest dels Bsties, amb direcci de Carlos Pealver i Federica Fasano (19 de maig).

LAula de Teatre tindr tres estrenes: El 26 de maig, es posar sobre lescenari lobra Medea, amb una versi dAndrs Lima sobre textos de Sneca, dirigida per Xiomara Wander-Berghe i representada en valenci. El 2 de juny, arribar lestrena dUn bell cadver, una creaci collectiva de lAula de Teatre UA, amb direcci dIvn Jimnez i tamb en valenci. El 9 de juny ser el torn de lAula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA que, dirigida per Begoa Tens, estrenaran lobra Gente que habla sola, de Juan Luis Mira. Finalitza aquest apartat amb msica, a crrec de la Coral de la UA, que oferir el seu concert de primavera el 3 de juny, sota la direcci de Shlomo Rodrguez.Exposicions i Acte Aniversari 20 Anys MUA

En lapartat expositiu destaquen quatre exposicions que sexposaran en el Museu de la UA (MUA) els prxims mesos:

- Indstries. Javier Garca-Solera. Sala El Cub. Inauguraci finals de gener (per confirmar) fins al 15 de mar de 2020. Exposici que presenta un conjunt dobres desenvolupades al llarg de trenta anys, per larquitecte alacant Javier Garca-Solera. Est promoguda pel Departament dExpressi Grfica, Composici i Projectes de lEscola Tcnica Superior dArquitectura de la Universitat Politcnica de Valncia i comissariada per M. Teresa Palomares Figueres.

- Situaci Lmit. M. Dolores Mul. Sala Cool. Inauguraci des del 31 de gener fins a l1 de mar de 2020. Mostra composta per obra indita de lartista M. Dolores Mul.

- El boom. La literatura llatinoamericana torna a creuar lAtlntic. Sala El Cub. Inauguraci des del 4 de febrer fins al 15 de mar de 2020. Comissariada per Ral Manrique Girn i Claudio Prez Mguez, directors del Museu de lEscriptor a Madrid. Exposici formada per fons propis del museu que reflecteix el boom que va viure la literatura llatinoamericana en els anys 60.

- Mulier Mulieris. 13 Convocatria dArts Plstiques (mar-juliol 2020)Acte Aniversari 20 Anys MUA

El 14 de desembre de 1999 la Universitat dAlacant va obrir les portes del MUA. Desprs de dues dcades de funcionament, aquest projecte pioner en el seu mbit compleix 20 anys, just quan arriba a la seua exposici nmero 400, amb unes xifres que superen el mig mili de visitants i 180 mil persones que han participat en els tallers i els concursos de la seua rea Didctica. El MUA ha aconseguit configurar en aquests anys una collecci prpia de ms de dues mil obres artstiques contempornies dautors entre els quals es troben Pablo Picasso, Joan Mir, Eduardo Chillida o Eusebi Sempere. A ms, en lmbit artstic, aquest museu ha consolidat la seua posici com a plataforma i altaveu per a la reflexi artstica, el dileg i la investigaci al voltant de la creaci plstica ms recent. Les convocatries darts visuals Mulier Mulieris i Pluri-Identitats, visibilitzen el comproms amb la diversa i multidisciplinria creaci artstica contempornia, i el comproms de la UA amb les poltiques actives en favor de la igualtat de gnere i del foment del respecte a la diversitat afectivosexual. Daltra banda, el MUA ha produt ms de mig centenar dexposicions itinerants, que recorren les seus universitries, ajuntaments, cases de cultura, diputacions, associacions i IES de tot el pas. Des del curs 2007 fins a lactual 2019-2020, shan gestionat 400 cessions daquestes exposicions itinerants.

Per a commemorar el 20 Aniversari del MUA, la Universitat dAlacant ha previst un acte institucional de celebraci que tindr lloc el prxim 23 de gener i tindr com a motiu central la presentaci del llibre 20 aos del MUA. El professor Jos Piqueras ha ultimat aquesta publicaci i hi fa un recorregut per levoluci del MUA, per la seua histria, els directors, les exposicions prpies i acollides, els comissaris, els artistes, la collecci prpia, etc., una publicaci que inclou nombroses fotografies histriques recopilades per a locasi. Lacte preveu reunir al MUA els rectors responsables de la posada en marxa i la continutat daquest, els vicerectors de cultura i els qui han sigut els seus tres responsables, Antonio Ramos (2001-2005); Mauro S. Hernndez (2005-2012); i Faust Ripoll (2012- actualitat), a ms de les institucions collaboradores habituals del MUA, representants dels museus dAlacant, artistes, comissaris i un llarg etctera del mn acadmic i cultural.

De la mateixa manera, el MUA ja ha obert al pblic lexposici 20 anys Collecci del MUA, a la Sala Arcadi Blasco, que podr visitar-se fins al 29 de juliol de 2020, una exhibici en qu sinclouen vint peces representatives de les lnies mestres que formen els seus fons.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universitat d'Alacant renova el nom i la imatge corporativa dels seus equips esportius

La Jornada Merc Rodoreda homenajea a una de las escritoras catalanas contemporneas ms influyentes

El rector reivindica la defensa de la universidad pblica y de las personas en la celebracin de Santo Toms de Aquino

Juan Miguel Gmez, entrenador de taekwondo de la UA, guardonat amb el Premi Nacional al Tcnic de Poomsae de la Federaci

Inaugurat el Mes Cultural de l'Escola Politcnica Superior en la Universitat d'Alacant

Linvestigador Carlos Hernndez obri ledici 2020 de lAula de la Cincia i la Tecnologia de la Seu Ciutat dAlacant

La Universitat d'Alacant acull tallers sobre intelligncia estratgica per a organitzacions innovadores

La Universitat d'Alacant i la Foguera Sneca-Autobusos promocionaran la cultura alacantina entre els estudiants estrangers

Parlem amb Carles Cortes a la Jornada Merc Rodoreda sobre les noves Aules de la UA a Ibi i Tibi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.