La UA s’uneix a la commemoració del 130 aniversari del naixement d’Emilio Varela amb una taula redona

23-11-2017   |  Visitas:106

La Universitat d’Alacant s’uneix a la celebració del 130 aniversari del naixement d'Emilio Varela (1887-1951) amb una taula redona sobre el pintor alacantí, demà divendres 24 de novembre a les 20 hores a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4). L’activitat estarà coordinada i moderada per Juan A. Roche, professor de Sociologia de la Cultura i de les Arts de la UA, i tindrà les intervencions del professor Emilio Soler, historiador, escriptor i membre del patronat de la Fundació MARQ; Rosa Castells, directora del MACA-Museu d’Art Contemporani d’Alacant i Jordi Navas, periodista, historiador d’art i comissari de la mostra "El laberint lluminós".
Per la seua banda, i com a acte central dels homenatges a la ciutat, el Museu Belles Arts Gravina d'Alacant (MUBAG) acollirà del 30 de novembre del 2017 a l’1 d’abril del 2018 l’exposició "El laberint lluminós", una mostra formada per 89 obres d’Emilio Varela procedents de fons de la Diputació d’Alacant, Ajuntament d’Alacant, Banc Sabadell, les famílies Sánchez-Mateo i Ros-Vila, la Fundació CAM, la Fundació Frax i el Museu Reina Sofia.
El projecte té el suport del Consorci de Museus. La mostra pretén donar a conèixer Emilio Varela, el pintor i la persona, l’artista i l’ésser humà. El recorregut expositiu mostra els paisatges, colors i retrats d’aquest, al mateix temps que ajuda a dilucidar què li va fer pintar-los, i presenta un artista del segle XX vist a través del prisma i les tecnologies del segle XXI. Encarnación Varela, neboda-néta de l’artista que ha col·laborat en l’organització de l’exposició, assegura que reivindicar l’obra d’Emilio és una obligació de la nostra ciutat. “Jo sempre he volgut que siga tan conegut fora d’Alacant com es mereix". “El laberint lluminós” estarà oberta al públic durant cinc mesos al museu alacantí, per a després començar un itinerari per altres ciutats.
Més informació: http://varelalaberintoluminoso.com

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El MUA acull la primera trobada d'aules universitàries de la Universitat d'Alacant

El homenaje a Josep Bevià desborda la Sede de la Universidad

La infermera i professora de la Universitat d'Alacant María Elena Castejón guanya el premi Innovació i Creativitat en Infermeria

Investigadors internacionals en indústries creatives i economia taronja es donen cita a la UA

La UA inicia col·laboració amb la institució índia Acharya Institutes

Empresarios y estudiantes cara a cara en la Universidad de Alicante

El Consell de Govern de la UA aprova set nous títols propis

El Lucentum i la Universitat d’Alacant refermen el seu Compromís de col·laboració

La UA s’uneix a la commemoració del 130 aniversari del naixement d’Emilio Varela amb una taula redona

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en