La UA se suma al “Repte de la fruita” el Dia de les Universitats Saludables04-10-2017   |  Visitas:187

Alacant. Dimecres, 4 d’octubre de 2017
La Universitat d’Alacant celebra el pròxim dia 5 d’octubre el Dia de les Universitats Saludables sumant-se a la iniciativa del «Repte de la fruita» impulsat des de la Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables (REUS) a través d’un concurs de Twitter en el qual els guanyadors s’enduran una inscripció gratuïta al Congrés d'Universitats Saludables 2018, que tindrà lloc a Palma.
La Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS) constituïda l'any 2008, està formada per més de cinquanta universitats, dos ministeris (el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport), la conferència de rectors (CRUE) i nou estructures de salut pública de les comunitats autònomes. Té com a fonament la incorporació de la promoció de la salut en l'àmbit universitari, impulsant i evidenciant aquest com a entorn promotor de la salut. Al mateix temps, la REUS pertany també a la Xarxa Iberoamericana d'Universitats Saludables (RIUPS) i a la Xarxa Europea, a través de les quals s'estan creant sinergies i compartint experiències en l'àmbit de la salut.
El 7 d'octubre de l'any 2009 es va realitzar la declaració de Pamplona, per aquest motiu s’organitza el Dia de les Universitats Saludables. Aquest any, les universitats espanyoles el celebren el dia 5, ja que dia 7 és dissabte. Les universitats espanyoles celebren la seva tercera campanya conjunta emmarcada dins de la REUS. El seu objectiu és fer visible el treball que duen a terme les universitats espanyoles en promoció de la salut i oferir, entre les activitats programades de manera conjunta, fruita de temporada als edificis dels campus universitaris, a part d'altres activitats que puga muntar cada universitat.
A més, es posarà en marxa un concurs pilot anomenat #RetoFrutaREUS, que consistirà a pujar fotos a la xarxa social Twitter durant el dia assenyalat menjant una peça de fruita. Les persones guanyadores seran premiades amb la inscripció gratuïta al Congrés d'Universitats Saludables que se celebrarà del 7 al 9 de novembre de 2018 a Palma, a més de poder recollir els guanyadors el certificat del premi durant aquest esdeveniment.
Una Universitat Saludable és aquella que incorpora la promoció de la salut en el seu projecte educatiu i laboral, amb la finalitat de potenciar el desenvolupament humà i millorar la qualitat de vida dels que hi estudien o treballen, i, a més, formar-los amb la finalitat que actuen com a models o promotors de conductes saludables amb les seues famílies, en els seus futurs entorns laborals i en la societat en general.
Diversos estudis sobre hàbits i comportaments dels joves que repercuteixen directament en la seva salut, posen de manifest la necessitat d'intervenir amb polítiques de salut concretes en aquesta etapa de la vida. Tenint en compte que la universitat en si constitueix un espai d'especial interès per a la formació dels universitaris, l'enfortiment com a persones i la creació de futurs professionals per la seua repercussió en la societat en general, per la qual cosa es fa necessari implementar accions per promoure hàbits de vida saludables, així com oferir formació en valors en el mateix sentit.
En aquest sentit, la REUS treballa per compartir recursos i coneixements entre les universitats que afavorisquen l'execució d'accions de manera conjunta. A més, es troba immersa en la difusió de la xarxa, facilitant l'accés i potenciant els recursos comunitaris mitjançant la creació de la seua pàgina web .
Tot això, permet i potencia que la comunitat universitària i la resta de la societat puga, des d'una perspectiva de suport mutu, desenvolupar-se fins al seu màxim potencial.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El martes comienza en la Universidad de Alicante la Prueba Extraordinaria de Acceso a la Universidad

Expertes en Dret Constitucional tracten aquesta setmana en la XV Trobada de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional a la Seu de la UA a Biar la futura reforma de la Constitució espanyola des de la p

La Universidad de Alicante diseña un amplio programa de actividades con motivo del Día Internacional del Orgullo LGTBI

La Universitat d'Alacant se suma al Dia de l'Asteroide amb dues conferències i una taula redona

La Universitat d'Alacant ofereix més oportunitats per a aconseguir la capacitació docent i l'acreditació en llengües

La novel·la de l'estudiant de la UA, David García, Todo va a salir bien, s'imposa en els III Premis Literaris "María Zambrano" de la UNED Màlaga

Es gradua a la UA la primera promoció d'estudiants amb discapacitat intel·lectual del curs d'Especialista en Competències Laborals

La Seu Universitària de Torrevella acull l'acte inaugural dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA

Javier Rico presenta el seu llibre "La imagen del Pop Rock español" en la Seu Ciutat d’Alacant


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en