La Universitat d'Alacant afronta el 2019 ampliant la llista de retallades


Comparte esta noticia en:

18-12-2018 | UA

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha donat el vistiplau a la proposta de pressupostos per a 2019, en la qual l’equip de direcció ha optat per garantir el funcionament futur de la institució apostant pel personal, després d’anys de minva continuada d’efectius per la paralització de la taxa de reposició. Tot i l’increment d’un 4,3 % respecte de l’any anterior, amb un global de 203 milions d’euros, el pressupost continua en els mateixos nivells que el 2009, de manera que resulta més que insuficient i obliga a ampliar la llista de retallades.
A més de les infraestructures, que ja es van veure afectades dràsticament el 2018, es reduiran les despeses centralitzades en un 1,4 %, el pressupost de centres, departaments i instituts en un 10 % i fins a un 75 % alguns programes institucionals, com el de captació de talent científic. Tal com ha apuntat la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí, «hem hagut de triar i ens hem decantat per les persones que són la salvaguarda de futur de la institució, ja que, després d’aquests anys de crisi i de paralització de la taxa de reposició, començava a ser preocupant la falta d’actius per jubilacions». Per aquest motiu es mantindran les beques i la convocatòria de places, «i es podrà atendre tant l’increment salarial de l’1,7 % que marca la llei, com també les despeses provocades pel creixement vegetatiu de la població universitària», explica. També es mantindran els recursos tecnològics i bibliogràfics i les infraestructures bàsiques per a donar suport a l’activitat universitària i garantir l’activitat docent i la producció científica.

Martí ha explicat, a més, que la falta d’un model de finançament just i estable ha obligat a instaurar un nou sistema d’ingressos per la via de la certificació al final de l’exercici. El nou sistema, que qualifica de «mal menor», garanteix la distribució dels nous fons consignats per la Generalitat Valenciana per a les cinc universitats públiques valencianes en funció de la despesa efectivament realitzada per cadascuna.

En el capítol de transferències corrents, la vicerectora ha apuntat que la transferència ordinària que es rep de la Generalitat s’ha incrementat en 1,6 %, i arriba als vora 125 milions d’euros, enfront dels 123 de l’any passat, una quantitat fins i tot un punt per davall de la pujada retributiva salarial que marca la llei.


Altres assumptes tramitats

Durant la reunió ordinària del mes de desembre, el Consell de Govern ha aprovat el calendari laboral per a 2019, que es podrà consultar tan bon punt es publique en el Butlletí de la Universitat d’Alacant, BOUA. Un altre dels assumptes aprovats ha sigut la proposta de concessió de premis extraordinaris de doctorat corresponents a la convocatòria de 2018-19. Els premis es lliuraran durant la celebració de Sant Tomás d’Aquino, el mes de gener.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El Consejo Social aprueba por unanimidad los presupuestos de la Universidad de Alicante para 2019

La Universidad de Alicante y la Diputación de Alicante celebran la Jornada de presentación del Pacto Provincial del Agua en la Sede Ciudad de Alicante

La Cervantes virtual va fer el seu Patronat semestral a la Ciutat Grup Santander

El Consell Espanyol de Turisme incorpora una professora de la Universitat d'Alacant

La UA reforça llaços amb la Universitat de Tsinghua, considerada com una de les millors institucions acadèmiques a Xina i Àsia

L'EBT de la UA Nouss Intelligence obté un préstec participatiu de 200.000 euros d'Enisa, Empresa Nacional d'Innovació

La UA oferta nuevos cursos de valenciano en sus sedes de Elda, Torrevieja y Villena

Alejandro Palomas, premi Nadal 2018, imparteix un taller d'escriptura a la Seu Ciutat d'Alacant

La UA es la más transparente de la Comunidad Valenciana y la sexta a nivel nacional, según el informe Dyntra


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.