La Universitat d'Alacant i la Generalitat s'alien per a estudiar l's de les tecnologies com a motor d'inclusi social


  04-09-2020 | UA   |  Visitas:495
Actualitat

UA


El rector, Manuel Palomar, i la consellera d'Innovaci, Carolina Pascual, han signat avui el conveni per a la creaci de la Ctedra de Bretxa Digital GeneracionalAlacant. Divendres, 4 de setembre de 2020

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i la consellera d'Innovaci, Universitats, Cincia i Societat Digital, Carolina Pascual, han signat aquest mat el conveni per a la creaci de la Ctedra de Bretxa Digital Generacional en el marc de la xarxa de ctedres de bretxa digital impulsades des de la Generalitat entre les universitats pbliques valencianes.

Palomar ha destacat que la nova ctedra que avui creem entre la Universitat d'Alacant i la Conselleria ser una eina molt til per a conixer la desigualtat entre les persones que poden tenir accs o coneixement a les noves tecnologies i les que no i, en particular, pel que fa al collectiu de persones adultes que no ha tingut l'oportunitat d'accedir a una formaci en l'mbit de les tecnologies de la informaci.

El rector de la Universitat d'Alacant ha assenyalat que la digitalitzaci s una arma molt poderosa per hi ha el risc que alguns collectius es queden arrere. s fonamental prendre mesures per a aconseguir la inclusi digital de tots eixos collectius, per abans s necessari conixer al detall quina s la realitat a la qual ens enfrontem.

Per part seua, la consellera ha indicat que la formaci en competncies bsiques de les persones grans s un factor que els pot ajudar en molts aspectes de la seua quotidianitat, els aporta autonomia personal i els facilita la comunicaci amb lentorn, evita la soledat no desitjada i millora la seua qualitat de vida, amb un envelliment actiu.

En aquest sentit, ha indicat que encara que ja sabem que vivem en un mn eminentment digital, la situaci generada pel confinament ha posat en evidncia encara ms la necessitat de tenir accs i competncies digitals.

La Ctedra de Bretxa Digital Generacional naix amb l'objectiu de potenciar el coneixement sobre les causes, les conseqncies i les solucions sobre la bretxa digital generacional en el marc de les accions de l'Observatori de Bretxa Digital que depn de la Conselleria d'Innovaci i comptar amb un finanament aquest primer any de 30.000 euros.

La nova ctedra, que dirigir la professora del Departament de Comunicaci i Psicologia Social de la Facultat de Cincies Econmiques i Empresarials de la UA, Natalia Pap, participar en la elaboraci conjunta del coneixement, en la transferncia d'informaci en matria de bretxa digital i en l'avaluaci i el disseny de les poltiques pbliques en matria de lluita contra la bretxa digital i avan de la societat digital, i assegura la transparncia, l'eficincia, l'eficcia i l'equitat de l'acci pblica.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universitat d'Alacant i la Generalitat s'alien per a estudiar l's de les tecnologies com a motor d'inclusi social

El Programa d'Acci Tutorial de la Universitat d'Alacant es refora per a assessorar l'alumnat

La UA llana la seua oferta de Tallers Culturals per al primer quadrimestre del curs

El Congrs Nacional Inundacions arranca dijous a Oriola amb la direcci cientfica de la Universitat d'Alacant

Puesta de largo de los Premios Nuevas Ideas Empresariales de Fundeun en su XXVI Edicin

La UA presenta la nova collecci bibliogrfica "Territori UA"

La revista Zephyrus publica el primer article cientfic sobre el mausoleu de Iunia Rufina i la inscripci amb lletres de bronze trobades a Baelo Claudia (Cadis) per la UA

La UA inaugura l'exposici 'Arquitectura i paisatge: mirades al Territori' a l'Estaci Cientfica Font Roja Natura

La Universitat d'Alacant imparteix 27 cursos de formaci en competncies digitals per al professorat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.