La Universitat d'Alacant mant el Festival de Teatre Clssic de l'Alcdia en format en lnia


  26-06-2020 | UA   |  Visitas:96
Actualitat

UA

La Universitat dAlacant acaba de presentar la VIII edici del Festival de Teatre Clssic de lAlcdia-UA, una edici que, per primera vegada, tindr format digital per a adaptar-se a les circumstncies actuals.


La UA ofereix una doble programaci de teatre en lensenyament i teatre professional, ja que, com a instituci pblica educativa, la UA promou la prctica teatral entre lalumnat universitari i de batxillerat i, aix mateix, ofereix a tota la ciutadania muntatges dobres de companyies professionals, tal com ha explicat el vicerector de Cultura, Esport i Llenges, Carles Corts.


El programa est integrat per un total de 15 enregistraments dobres de teatre clssic (no en directe) que semetran en lnia en ladrea

https://cultura.ua.es/va/festival-alcudia/viii-festival-de-teatre-classic-de-l-alcudia.html.


El festival, com ja s tradicional, dedicar la primera setmana al Teatre de lEnsenyament (del 13 al 17 de juliol), cinc dies en qu soferiran dues propostes diries: la primera sessi, a les 18 hores, estar protagonitzada per companyies amateurs dinstituts i universitats; i la segona part, a les 20 h, ser a crrec de lAula de Teatre de la Universitat dAlacant.


La Setmana del Teatre de lEnsenyament comenar el dilluns 13 de juliol amb Enredando a Celestina, a les 18 h, de la m de la Companyia de Teatre de la UMH (versi lliure dAdn Rodrguez sobre La Celestina); i, a les 20 hores, lAula de Teatre de la UA representar La tempesta, de William Shakespeare, amb direcci dIvn Jimnez. El dimarts 14 de juliol ser el torn del grup teatral de lIES La Foia dIbi, i la seua obra Medea, dEurpides (18 h). A les 20 h, lAula de Teatre de la UA posar sobre les taules lobra Hcuba, amb dramatrgia i direcci de Pascual Carbonell. El dimecres 15 de juliol, a les 18 h, el Collegi Immaculada Jesutes dAlacant presentar lobra Hiplit, dEurpides, amb direcci de Marin Navarro, Carlos Aragez i Pablo Vallo, directors del grup de teatre La Nave Argo. A les 20 h, lAula de Teatre de la UA arribar amb Pluto, sota la direcci i dramatrgia de Pascual Carbonell. El dijous 16 de juliol, lIES Matemtic Vicent Caselles Costa, de Gata de Gorgos, representar Aululria (la comdia de lOlla), de Plaute, amb direcci de Vicent Buigues (18 h) i, a les 20 h, ser el torn de lAula de Teatre de la UA amb El anzuelo de Fenisa, de Lope de Vega, dirigida per Ricardo Arqueros. La setmana del Teatre de lEnsenyament acabar el divendres 17 de juliol, de la m del Collegi Immaculada Jesutes dAlacant, que representar Antgona, de Sfocles, a les 18 h (direcci de Fernando Nicols, Marin Navarro, Carlos Aragez i Pablo Vallo, directors del grup de teatre La Nave Argo); i amb lobra Electra de lAula de Teatre de la UA, dirigida per Ricardo Arquero (20 h).


El dilluns 20 de juliol comenar la segona part del Festival: La Setmana del Teatre Professional, amb cinc obres de teatre clssic, a les 20 h.


Verb Produccions, en coproducci amb el Festival de Teatre Clssic de Mrida, inaugura aquest apartat el dilluns 20 de juliol amb lobra El cerco de Numancia, una versi de Florin Recio dirigida per Paco Carrillo. El dimarts 21, la Companyia Atalaya Teatre, en coproducci amb el Festival de Teatre de Mrida, representar lobra Medea (la extrangera) amb direcci de Ricardo Iniesta, una adaptaci de Carlos Iniesta a partir dels textos de Sneca, Eurpides i Heiner Mller.


El dimecres 22 de juliol ser el torn dEdipo Rey, de Sfocles en versi de Miguel Murillo i dirigida per Denis Rafter, una producci del 60 Festival Internacional de Teatre Clssic de Mrida i Teatre del Noctmbul.


Lendem, el dijous 23 de juliol, la Companyia TNT-Atalaya representar Restos/Fedra, sota la direcci de Juana Casado.


El Festival de Teatre Clssic finalitzar el divendres 24 de juliol amb una sessi de clausura protagonitzada per Hamlet Canalla, una coproducci de lInstitut Valenci de Cultura i la Companyia Teatre Micalet. Manuel Molins ns lautor i Joan Peris, el director.



Activitats complementries

A ms del programa de representacions amateurs i professionals, la Universitat dAlacant ha dissenyat una srie dactivitats complementries amb les quals vol incrementar la participaci del pblic en les activitats no presencials. Simpartir el taller "ARTQUEOLOGIA", un taller delaboraci i reinterpretaci de mscares dirigit per Beatriz Rico. La revista Quaderns de Cine 2020 dedicar un especial al Festival de lAlcdia, coordinat per Juan Antonio Ros Carratal. El nmero 16 de la revista porta el ttol "El teatro clsico en el cine".


La UA tamb ha dissenyat lexposci virtual LAlcdia i la Fundaci Universitria dInvestigaci Arqueolgica", una mostra que presenta, a travs de panells, la histria i evoluci del jaciment de lAlcdia, el recorregut cronolgic, el desenvolupament de la investigaci i la seua importncia en el context de larqueologia valenciana i espanyola.


LAula de Teatre de la UA tamb ha elaborat diversos videoclips de teatre clssic, que es difondran a travs de les webs del Festival, la UA i les xarxes socials. Amb el ttol Greco Electrollat, aquests vdeos seran un lloc de confluncia de msica, actitud i pica teatral.



ACTIVITATS COMPLEMENTRIES

Taller delaboraci i reinterpretaci de mscares ARTQUEOLOGIA

Dirigit per Beatriz Rico Tortosa.

Descripci: Entrar en una mscara s sentir el que lha feta nixer, s cercar en un mateix la vibraci de la mscara per a poder, desprs, actuar-la des de linterior." (Jaques Lecoq)


Des de lorigen millenari dels ritus que van donar inici al teatre, la mscara es va anar desenvolupant a travs del temps (mscares rituals, mscares expressives, mscares del personatge). En aquest taller et convidem a descobrir el llenguatge de la mscara. Aquesta et pot projectar a una investigaci profunda, a connectar amb la teua prpia energia i amb les teues emocions, cosa que ampliar la teua capacitat expressiva. La nostra proposta pot ser un territori en blanc en el qual investigar i donar-te loportunitat de desenvolupar un projecte de creaci i investigaci amb un llenguatge propi. Deixat endur!




Quaderns de Cine - 2020

El nmero 16 de la nostra revista Quaderns de cine porta el ttol "El teatro clsico en el cine". Ha sigut coordinat pel director de la publicaci, el catedrtic de la UA Juan Antonio Ros Carratal.




Exposici Virtual. LAlcdia dElx i la Fundaci Universitria lAlcdia

La Fundaci Universitria dInvestigaci Arqueolgica lAlcdia es va crear en 1996 mitjanant un acord entre la Universitat dAlacant, lAjuntament dElx i la famlia Ramos. Posteriorment, shi va incorporar la Diputaci Provincial dAlacant. La Fundaci ha impulsat la modernitzaci de les estructures del jaciment de lAlcdia dElx, tant des del punt de vista administratiu com de les installacions expositives i de la investigaci. Sha construt un Centre dInterpretaci, sha reformat lantic Museu Monogrfic i shan dut a terme nous treballs arqueolgics. Lexposici intenta reflectir tots aquests aspectes. Els panells informen del que s el jaciment, de la seua llarga evoluci cronolgica, del desenvolupament de la investigaci i de la importncia que t en el context de larqueologia valenciana i espanyola.




Videoclips de teatre clssic, a crrec de lAula de Teatre de la UA

GRECO ELECTROLLAT

Un lloc on conflueixen la msica, lactitud i lpica teatral. Un viatge per lunivers clssic, a laltura i de la magnitud del viatge dEnees. Avui no estem acompanyats de mscares i cors, sin dels ritmes i melodies dels dus contemporanis, els trapers i els reggaetoners. Lalumnat de laula de teatre s el responsable de les rimes i els balls. Un xicotet aperitiu del que ser la Galla Electrollatina 2021. Prepareu-vos per a tombar els coliseus amb un perreo pic. Les histries ja les sabeu, this is the remix.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universidad de Alicante presenta su oferta de Cursos de Verano Rafael Altamira

Una alumna de Filologia Catalana de la UA guanya el 2n Premi del XVII Sambori Universitats

La Sede Universitaria Ciudad de Alicante dedica un seminario al origen de les Fogueres (1928-1936)

El mercat del videojoc com a nova eixida professional per a historiadors i humanistes en un curs de la UA

La Universitat d'Alacant participa en l'estudi que marcar el full de ruta de la investigaci turstica dels prxims anys

La Concejala de Cultura prev retomar la actividad en el Castillo, Cigarreras, MACA y Lonja el martes 9 de junio

La UA se suma al concert universitari 'Msica de poetes' per a celebrar el dia de Sant Joan

La Universitat d'Alacant mant el Festival de Teatre Clssic de l'Alcdia en format en lnia

El Centre Majors Salut de la Universitat dAlacant presenta una collecci de videotallers sobre cuina saludable i sostenible


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.