La Universitat d'Alacant manté el seguiment personalitzat de l'alumnat internacional


  26-03-2020 | UA   |  Visitas:96
Actualitat

UA


Prop d’un miler d'estudiants, immersos en diferents programes a l'inici de la crisi

Alacant. Dimecres, 25 de març de 2020

Per correu electrònic, missatgeria instantània o telèfon, els prop de mil estudiants immersos en diferents programes de mobilitat internacional en la Universitat d'Alacant han mantingut comunicació constant amb la institució acadèmica, que ha realitzat un seguiment personalitzat de cada cas des que van saltar les alarmes mundials per la crisi de la COVID-19.

Des del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació s'ha actuat en tot moment en coordinació amb els organismes internacionals competents i seguint les directrius marcades per la sectorial d'internacionalització de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, CRUE. Actualment, des de la mateixa sectorial s'ha remès una carta a la ministra d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, MAEUEC, Arancha González Laya, instant «a la creació d'un grup de treball, constituït per representants del ministeri que dirigeix, del Ministeri d'Universitats i de la CRUE, per a elaborar i coordinar recomanacions i actuacions que donen resposta comuna als membres de les nostres comunitats universitàries que es troben en aquesta situació i a les seues famílies». La iniciativa, que ja ha sigut acceptada per part del MAEUEC, es podria posar en marxa de manera immediata.

Encara que el titular d'Internacionalització de la Universitat d'Alacant, Juan Llopis, assegura que es tracta de «una situació molt canviant», informa que durant aquest segon semestre hem rebut un total de 488 estudiants de mobilitat estrangera, 329 de països europeus i 40 d'altres destinacions. D'ells, es té constància que han tornat als seus països d'origen 66.

Respecte del personal docent i investigador i personal d'administració i serveis, s'ha pogut constatar el retorn dels que eren a l'estranger en programes de mobilitat curta. Pel que fa als 435 estudiants alacantins en diferents programes de mobilitat, 354 en països europeus i 81 fora d'Europa, han comunicat la tornada 56.

Des del SEPIE (Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació) s'ha posat en marxa un canal de recopilació de la informació, tant per a l'alumnat com per al personal les universitats espanyoles que estant encara en destinació i vulga tornar de manera immediata a Espanya. Articulat com un formulari que ha sigut remès a totes les persones afectades, el SEPIE s'ha compromès a actuar com a canalitzador i transmissor de la informació al Ministeri d'Afers Estrangers, la Unió Europea i Cooperació perquè s'activen les accions de suport al retorn. El SEPIE manté, a més, comunicació directa amb cada universitat.

En el cas de la Universitat d'Alacant, segons les fonts de recopilació pròpies, dels 81 estudiants UA de mobilitat fora d'Europa, se sap que 38 es troben en destinació, de 9 s’espera una decisió personal i 5 se n'han tornat. La resta encara no ha respost als formularis. Juan Llopis afegeix que és molt important que si qualsevol estudiant de la UA que siga a l'estranger necessita suport (o pensa tornar a Espanya), es pose en contacte amb la Institució a través de l'Oficina de Mobilitat. En aquest sentit, el vicerector assegura que «ara com ara no es té informació de cap estudiant de la UA en mobilitat afectat pel virus».

El conjunt d'universitats espanyoles havia previst per a aquest curs unes 40.000 mobilitats d'estudiants, PDI i PAS d'Erasmus+, a les quals cal afegir-ne 8.000 d'altres programes. Prop del 80 % d'aquest total d'estudiants cursaria la formació en universitats estrangeres europees, i la resta completaria el període de mobilitat en centres no europeus, principalment d'Amèrica i Àsia.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Entrevista a Manuel Palomar, rector de la Universidad de Alicante

El CeMaB exposa la mostra '60 anys de Casa de las Américas' a la Seu Ciutat d'Alacant L'exposició s'obri avui al públic i es podrà visitar fins al 6 d'abril

La Universidad de Alicante adopta medidas preventivas frente al COVID-19

Hablamos con José Vicente Cabezuelo, candidato a rector de la UA

El campus acull aquest dimarts i dimecres la campanya de primavera de donació de sang

Fallece a los 91 años el Doctor Honoris Causa por la Universidad de Alicante, Germà Colón i Domènech

La UA crea una pàgina amb recursos culturals i lingüístics de producció pròpia i d’accés lliure

La UA dissenya una eina de modelització en obert per a comparar diferents escenaris de propagació de la COVID-19

La Seu ciutat d'Alacant de la UA acull la Trobada de joves geògrafes per a donar-los visibilitat i exposar els seus treballs


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.