La Universitat d'Alacant presenta la sisena edició del curs d'Especialista en Medicina i Infermeria Aerotransportada


  11-04-2019 | UA   |  Visitas:262
Actualitat

UA


Els alumnes reben una formació pràctica impartida per instructors HEMS sanitaris amb més de 15 anys d’experiènciaAlacant. Dimecres, 10 d’abril de 2019

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha inaugurat aquest matí la sisena edició del curs d’Especialista en Medicina i Infermeria Aerotransportada que s’imparteix a la Facultat de Ciències de la Salut acompanyat pel president i el director general d’Eliance, Luis Miñano i Jordi Tortras, l’operador de serveis aeronàutics que col·labora amb el curs i la vicedegana d’Ordenació Acadèmica del grau d’Infermeria de Ciències de la Salut, Eva María Gabaldón i la directora del Departament d’Infermeria, Ángela Sanjuán.

El curs està impartit per Instructors HEMS sanitaris, amb més de 15 anys d’experiència en medicina aerotransportada del pacient crític i segueix els estàndards europeus en matèria medicoassistencial en vol i de normativa aeronàutica amb l’aplicació de la metodologia del TRAINING HEMS. La temàtica del Curs d’Especialista HEMS tracta de la implicació de la fisiopatologia aèria en la fisiopatologia del pacient crític i en les seues diferents situacions clíniques, i també en l’atenció en els diversos entorns de l’àmbit de l’emergència mèdica, zona urbana, muntanya, mar, amb implicació de tècniques de rescat prevalent l’atenció in situ.

L’alumnat aprèn a desenvolupar-se amb confiança a l’entorn de l’helicòpter en les missions HEMS & HICAMS, i a l’entorn de l’avió en les missions FWAA. Adquirir les capacitats per a exercir professionalment la cura del pacient crític en un entorn específic amb les peculiaritats de la normativa aeronàutica.

El rector ha destacat «l’aposta per la formació de qualitat i d’interès per a la societat com aquest curs que compta a més amb la participació d’instructors amb una gran experiència en la matèria i que ofereixen a l’alumnat la millor de les preparacions» i ha agraït a l’empresa Eliance el seu compromís amb la Universitat i la formació.

Per la seua part el president de l’operadora de serveis aeronàutics, Luis Miñano, s’ha mostrat content per poder participar en un curs d’aquestes característiques i contribuir a oferir una bona formació i ha recordat que «va ser precisament a Alacant on fa 40 anys es va posar en funcionament el primer helicòpter medicalitzat per a atenció en carretera».

El curs s’imparteix entre abril i juny a la Universitat d’Alacant i és semipresencial amb un 90 per cent de les hores de tipus pràctic i treball en equip amb altres sectors implicats en la gestió d’emergències, com els bombers.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Exposición 'Alicante y su tren' en el MUA

Un sistema d'intel·ligència artificial guiarà als alumnes en el procés de matriculació en la Universitat d'Alacant

Les Aules de Teatre i Dansa de la UA porten les seues estrenes anuals al Teatre Arniches

La UA i el Museu Comercial d'Alacant exposen "Quaranta visions i versions d'Alacant i província"

Els premis extraordinaris "Capitania General de València" reconeixen els millors expedients acadèmics de tres alumnes de la Universitat d'Alacant

Francisco Poveda presenta el seu llibre 'Un atractivo refugio' en la Seu Ciutat d'Alacant

Una apassionada per la innovació i la creativitat, així és l'estudiant de Magisteri que representarà la UA en l'Imagine Silicon Valley 2019

Resultats globals per centres i per universitat UA: Estadístiques PAU Juny de 2019

Los Cursos de Verano Rafael Altamira de la UA imparten 10 cursos en su tercera semana


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.