La Universitat d'Alacant supera amb nota l'avaluaci telemtica del segon semestre


  25-06-2020 | UA
Actualitat

UA


El desafiament tcnic i organitzatiu sha saldat amb un trnsit de ms de 90.000 proves fetes o presentades en lniaAlacant. Dijous, 25 de juny del 2020

Sens dubte, un dels reptes que ha plantejat la crisi de la COVID-19 per a les universitats ha sigut el de lavaluaci telemtica. La Universitat dAlacant amb ms 40.000 estudiants entre graus, msters i ttols propis sha vist obligada a afrontar un desafiament sense precedents que ha posat a prova tota la seua estructura, des del Servei dInformtica al professorat, passant pel Personal dAdministraci i Serveis i per descomptat, lalumnat.

Desprs dun primer encontre al qual va haver de fer front la instituci com va ser el de les classes telemtiques, amb un professorat i alumnat que sempre havia treballat de manera presencial, lltim ha sigut el de lavaluaci a distncia de tots els coneixements impartits amb les qestions que aix plantejava: tipus de proves, vigilncia o la capacitat de sistema per a suportar tot el trnsit. I tot aix sense haver tingut temps per a fer proves que permeteren identificar-hi possibles problemes o disfuncions i solucionar-los.

El resultat ha sigut, una vegada finalitzada la convocatria C3 segona avaluaci, que shi han fet 1.790 proves diferents que han suposat un total de 90.028 exmens o lliuraments de treballs. El nombre mxim destudiants que shan presentat a una mateixa prova ha sigut de 691. Un volum molt superior a qualsevol registrat fins ara pels servidors informtics de la Universitat dAlacant. I tot, sense incidncies dignes de ressaltar.

Enrique Herrero, vicerector dEstudis i Formaci de la Universitat dAlacant, ha destacat que shan adaptat les diferents proves que calia fer a cadascun dels centres i especialment shan reforat les necessitats dels exmens orals. El ms destacable, hi ha afegit ha sigut que cap estudiant sha quedat sense poder avaluar-se i que les poques incidncies que ens hem trobat, com desconnexions durant la realitzaci dalguna prova, han pogut solucionar-se.

Per part seua, el vicerector de Campus i Tecnologia, Ferran Verd, ha explicat que el Servei dInformtica ha treballat molt durant aquests mesos perqu els sistemes pogueren suportar tot el trnsit que hi ha hagut i el resultat ha sigut espectacular.

La convocatria dexmens C3 sha fet entre el 27 de maig i el 19 de juny, una setmana ms del que estava previst, desprs de la decisi del Consell de Govern dampliar el termini per a evitar possibles sobrecrregues dels sistemes informtics. Una mesura que tamb ser aplicada en la convocatria segent, lltima del curs, la C4, que tindr lloc entre el 29 de juny i el 23 de juliol, un augment de vuit dies respecte del calendari previst inicialment.

De cara a aquesta ltima avaluaci la previsi de la Universitat dAlacant s que es facen al voltant de 3.000 proves, un nou repte que arriba avalat pel bon funcionament dels sistemes durant els exmens de la C3.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universidad de Alicante presenta su oferta de Cursos de Verano Rafael Altamira

Una alumna de Filologia Catalana de la UA guanya el 2n Premi del XVII Sambori Universitats

La Sede Universitaria Ciudad de Alicante dedica un seminario al origen de les Fogueres (1928-1936)

El mercat del videojoc com a nova eixida professional per a historiadors i humanistes en un curs de la UA

La Universitat d'Alacant participa en l'estudi que marcar el full de ruta de la investigaci turstica dels prxims anys

La Concejala de Cultura prev retomar la actividad en el Castillo, Cigarreras, MACA y Lonja el martes 9 de junio

La UA se suma al concert universitari 'Msica de poetes' per a celebrar el dia de Sant Joan

La Universitat d'Alacant mant el Festival de Teatre Clssic de l'Alcdia en format en lnia

El Centre Majors Salut de la Universitat dAlacant presenta una collecci de videotallers sobre cuina saludable i sostenible


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.