La Universitat d'Alacant se suma al Dia de l'Asteroide amb dues conferències i una taula redona


Comparte esta noticia en:

26-06-2018 | UA   |  Visitas:144

Aquest dijous, 28 de juny de 2018, a la sala polivalent de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant del carrer de Sant Ferran, a partir de les 19 hores

Alacant. Dimarts, 26 de juny de 2018
El 30 de juny de 1908, fa 110 anys, un asteroide de quaranta metres va caure a Tunguska (Sibèria) i va destruir una superfície de bosc equivalent a la de l’illa de Gran Canària. Va ser l’impacte més important en la història recent de la Terra, i per això, les Nacions Unides van designar el 30 de juny com el Dia de l’Asteroide (Asteroid Day) per a conscienciar la societat sobre el potencial risc d’impactes d’asteroides sobre la Terra i per a conèixer més bé aquests petits cossos, l’estudi dels quals és fonamentals per a comprendre l’origen i l’evolució del sistema solar.
Aquesta efemèride se celebra a la Universitat d’Alacant, a la sala polivalent de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant del carrer de Sant Ferran, 40, aquest dijous, 28 de juny, a partir de les 19 hores, amb dues conferències breus i una taula redona oberta a tota la població. L’esdeveniment comptarà amb Rafael Alemañ, col·laborador honorífic del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA (DFESTS) i autor de nombrosos llibres de divulgació científica, que tractarà dels impactes sobre la Terra en la història i la prehistòria.

A més, l’expert en l’estudi d’asteroides i professor del DFESTS de la UA, Adriano Campo Bagatin, oferirà la conferència «La amenaza de impactos terrestres, riesgo y soluciones: la misión espacial AIDA». Campo Bagatin és membre de l’equip coordinador de la missió espacial AIDA i membre de l’equip d’investigació de la missió espacial Hera/AIM, integrada en AIDA.

Per la seua banda, l’astrònom pro-am Victoriano Canales, vocal de la Federació d’Associacions Astronòmiques d’Espanya (FAAE) i coordinador d’Astronomers Without Borders a Espanya, donarà una xarrada sobre l’aportació que poden fer els amateur a l’estudi dels NEO (objectes pròxims a la Terra) i exposarà una mostra de meteorits de diversos tipus.

Asteroid Day 2018
Enguany, l’Asteroid Day coincideix amb l’arribada de la sonda japonesa Hayabusa 2 a l’asteroide Ryugu, mentre que una altra sonda, aquesta nord-americana (Osiris-REX), arribarà a l’agost a Bennu, un altre petit i primitiu asteroide proper a la Terra. Però, hi ha algun programa espacial per a la protecció de potencials col·lisions sobre la Terra? La missió espacial AIDA, una col·laboració entre la NASA i l’ESA (Agència Europea de l’Espai), es proposa comprovar la tecnologia disponible actualment per a desviar asteroides que puguen representar un risc futur per al nostre planeta.

Els científics Julia de León, de l’Institut d’Astrofísica de Canàries, i Adriano Camp Bagatin, de la Universitat d’Alacant, com a representants d’institucions espanyoles, integren l’equip investigador de la missió espacial Hera, la part europea d’AIDA, que ha sigut proposada (però encara no aprovada) a l’ESA, en la que podria ser la primera missió a un asteroide que faça aquesta agència espacial.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El Consejo Social aprueba por unanimidad los presupuestos de la Universidad de Alicante para 2019

La Universidad de Alicante y la Diputación de Alicante celebran la Jornada de presentación del Pacto Provincial del Agua en la Sede Ciudad de Alicante

La Cervantes virtual va fer el seu Patronat semestral a la Ciutat Grup Santander

El Consell Espanyol de Turisme incorpora una professora de la Universitat d'Alacant

La UA reforça llaços amb la Universitat de Tsinghua, considerada com una de les millors institucions acadèmiques a Xina i Àsia

L'EBT de la UA Nouss Intelligence obté un préstec participatiu de 200.000 euros d'Enisa, Empresa Nacional d'Innovació

La UA oferta nuevos cursos de valenciano en sus sedes de Elda, Torrevieja y Villena

Alejandro Palomas, premi Nadal 2018, imparteix un taller d'escriptura a la Seu Ciutat d'Alacant

La UA es la más transparente de la Comunidad Valenciana y la sexta a nivel nacional, según el informe Dyntra


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.