Ms dun centenar de participants en el curs de la UA i lICALI sobre els reptes de la responsabilitat penal de les persones jurdiques


  06-07-2017 | UA   |  Visitas:285
Educaci

UA

Amparo Navarro, vicerectora dInvestigaci i Transferncia de Coneixement; Fernando Candela, deg de lIllustre Collegi Provincial dAdvocats dAlacant, (ICALI); Isidoro Blanco, director del curs i catedrtic del Departament de Dret Internacional Pblic i Dret Penal de la UA; i Ignacio Gally, codirector del curs i diputat de lICALI, han inaugurat aquest mat en el campus de la UA el curs destiu Compliance penal: qestions actuals i reptes per a la responsabilitat penal de les persones jurdiques.

El curs, amb un gran xit de participaci amb ms dun centenar dinscrits, tracta entre avui i dem la nova regulaci de la responsabilitat penal de les persones jurdiques desprs de la reforma del Codi Penal per la Llei Orgnica 1/2015. Com comenten els organitzadors, aquesta proposta estiuenca permet analitzar, tant des del punt de vista legal com a jurisprudencial, els requisits i els efectes que t un Pla de Prevenci de Delictes dins duna empresa.

El deg de lICALI ha afirmat en la seua intervenci que la temtica del curs no est centrada en una visi de futur, sin que tracta una realitat que afecta avui les persones jurdiques i que suposa un nou camp de treball per als advocats.

Els Planes de Prevenci Penals per a empreses impliquen una anlisi dels riscos dins de lestructura i el funcionament de lempresa, com tamb de la hipottica comissi de delictes en els quals el Codi Penal estableix la responsabilitat penal de la persona jurdica, com per exemple, el frau fiscal, el blanqueig de capitals, delictes contra el medi ambient o estafa, entre daltres.

Desprs de fer una anlisi de riscos, dins dun pla de prevenci de delictes es prenen mesures, sadapten protocols i sistemes dactuaci i funcionament que tenen com a finalitat evitar la comissi de delictes dins de lempresa, tant pels directius i representants com pels empleats o dependents daquests.

Ladopci dun pla de prevenci de delictes dins duna empresa pot portar amb si lexempci de responsabilitat penal per a lempresa. Per tant, la implementaci daquest t una doble finalitat. Duna banda, una actuaci dins de lempresa dacord amb la Llei per a evitar que dins de lactivitat empresarial es puguen cometre delictes. I, a ms, que dins dun procediment judicial obert es puga aconseguir que lempresa quede eximida de responsabilitat penal, sempre que es demostre que el pla de prevenci de delictes implementat dins de lempresa amb anterioritat a la comissi, resulta efica des dun punt de vista teric.Programa complet:

https://web.ua.es/va/verano/2017/campus/compliance-penal-cuestiones-actuales-y-retos-para-la-responsabilidad-penal-de-las-personas-juridicas.html

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Una alumna de Filologia Catalana de la UA guanya el 2n Premi del XVII Sambori Universitats

La Sede Universitaria Ciudad de Alicante dedica un seminario al origen de les Fogueres (1928-1936)

El mercat del videojoc com a nova eixida professional per a historiadors i humanistes en un curs de la UA

La Universitat d'Alacant participa en l'estudi que marcar el full de ruta de la investigaci turstica dels prxims anys

La UA se suma al concert universitari 'Msica de poetes' per a celebrar el dia de Sant Joan

La Universitat d'Alacant mant el Festival de Teatre Clssic de l'Alcdia en format en lnia

NAER, editada per la Universitat d'Alacant, es posiciona com una de les millors revistes cientfiques en l'mbit educatiu

La Universitat d'Alacant comena l'1 de juliol la segona campanya d'excavacions en la localitat murciana de Gorgociles del Escabezado

La Universitat d'Alacant commemora l''Asteroid Day 2020' amb un programa obert en format en lnia


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.