Sis investigadors de prestigi internacional tornen a la Universitat d'Alacant gràcies al pla de recuperació de talent científic GenT


Comparte esta noticia en:

08-12-2018 | UA   |  Visitas:77Alacant. Divendres, 7 de novembre 2018

La Universitat d'Alacant recuperarà, a partir de gener, sis investigadors d’alt nivell que van iniciar les seues carreres científiques en la institució i que actualment treballen en centres i universitats nacionals i estrangeres. Aquests investigadors són beneficiaris del Programa per al Suport a Persones Investigadores amb Talent-Pla GenT, posat en marxa per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

En la resolució publicada el passat 3 de desembre de 2018, en la modalitat d’investigadors d’excel·lència, María Reyes Calvo, Fernando Tomás Maestre i Javier Fernández han aconseguit les màximes puntuacions per a establir-se en la Universitat d’Alacant. En concret, l’ajuda fixada en el Pla GenT és de quatre anys, prorrogables a dos més, amb una subvenció de 70.000 euros anuals i 50.000 euros més per al desenvolupament de projectes.

Tal com assenyalen des del Vicerectorat de la Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, «amb trajectòries de primer nivell internacional, aquests tops de la investigació treballaran en àmbits de gran projecció per a la Universitat. A més, en el cas dels investigadors Maestre i Fernández tornen amb projectes d’excel·lència ERC, els més reconeguts, competitius i de major finançament de la Unió Europea. Es tracta d’un gran èxit per a la institució, ja que són els primers ERC que es desenvoluparan i es gestionaran des de la Universitat d’Alacant».

En concret, la investigadora María Reyes Calvo es torna a incorporar al Departament de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant. El seu treball en el Centre d’Investigació Nanogune del País Basc, després de passar per la Universitat de Stanford i el London College, se centra en materials avançats per a dispositius de computació quàntica. Per la seua part, el catedràtic en la Universitat Rei Joan Carlos, Fernando Tomás Maestre, que tornarà al Departament d’Ecologia, és un referent mundial en ecologia de les zones àrides i la seua resposta al canvi climàtic. Finalment, l’investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social i de la Universitat Rovira i Virgili, Javier Fernández, tornarà a l’Institut Universitari d’Arqueologia i Patrimoni Històric de la UA. El doctor en Història és expert en les interaccions entre l’home i el medi ambient i la demografia prehistòrica.


Doctors amb experiència professional

En la modalitat del programa GenT dedicada a doctors amb experiència internacional, els experts en nanomaterials i materials avançats Carlos Sabater, procedent del Weizmann Institute of Science d’Israel, i Pablo de Vera, després de treballar en la Universitat de Múrcia i en el MBN Research Center d’Alemanya, s’incorporaran als Departaments de Física Aplicada i Química Inorgànica, respectivament. A més, el Departament de Química Inorgànica comptarà amb la investigadora especialitzada en catalitzadors per a la producció i purificació de combustible, Miriam Navlani, procedent de la Universitat d’Osaka (Japó). En aquest cas, el programa de talent estableix un contracte de quatre anys d’un màxim de 55.000 euros anuals. Addicionalment, l’investigador o investigadora disposarà d’una ajuda de 25.000 euros adscrita a finançar diversos conceptes de despeses del grup d’investigació per a projectes.

Finalment, en la modalitat de formació de doctors en empreses valencianes, la Universitat d’Alacant sumarà dos joves investigadors per a les àrees d’Enginyeria Química i Química Analítica. Realitzaran el doctorat industrial amb una subvenció de 22.000 euros anuals més 2.400 en despeses d’estades a l’estranger.


Pla GenT

L’objectiu del Programa per al Suport a Persones Investigadores amb Talent-Pla GenT és donar suport i atraure personal investigador amb talent per a potenciar el progrés científic, industrial, econòmic i social del territori valencià. Per a aquesta primera convocatòria, que suposarà el retorn de 25 investigadors i en retindrà quinze més en la Comunitat Valenciana, s’han destinat 4,1 milions d’euros del pressupost 2018.

Per al Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement de la UA els resultats en aquesta convocatòria són excel·lents, «ja que el 50% dels candidats han obtingut ajudes». En concret, en la modalitat d’investigadors d’excel·lència, «som la segona universitat valenciana amb més ajudes obtingudes, un 20 %, només per darrere de la Universitat de València», apunten.

En el cas de doctors amb experiència internacional, la xifra d’èxit arriba al 40 %, posicionant-se, al costat de la Jaume I, en la primera universitat en nombre d’ajudes concedides. En la modalitat de formació de doctors en empreses valencianes, la Universitat d’Alacant ha obtingut el 100 % de les ajudes sol·licitades.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El Consejo Social aprueba por unanimidad los presupuestos de la Universidad de Alicante para 2019

La Universidad de Alicante y la Diputación de Alicante celebran la Jornada de presentación del Pacto Provincial del Agua en la Sede Ciudad de Alicante

La Cervantes virtual va fer el seu Patronat semestral a la Ciutat Grup Santander

El Consell Espanyol de Turisme incorpora una professora de la Universitat d'Alacant

La UA reforça llaços amb la Universitat de Tsinghua, considerada com una de les millors institucions acadèmiques a Xina i Àsia

L'EBT de la UA Nouss Intelligence obté un préstec participatiu de 200.000 euros d'Enisa, Empresa Nacional d'Innovació

La UA oferta nuevos cursos de valenciano en sus sedes de Elda, Torrevieja y Villena

Alejandro Palomas, premi Nadal 2018, imparteix un taller d'escriptura a la Seu Ciutat d'Alacant

La UA es la más transparente de la Comunidad Valenciana y la sexta a nivel nacional, según el informe Dyntra


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.