Sis projectes participen en el programa Lean CT de la Universitat d'Alacant per a transformar idees de base científica i tecnològica en models de negoci
CulturaUA
La iniciativa d’ua:emprèn es basa en un mètode científic per a ensenyar a crear negocis que combina l’aprenentatge basat en experiències pràctiques i el coneixement compartit.
El programa intensiu de validació de mercat i models de negoci de la Universitat d’Alacant que ofereix enguany la segona edició té com a objectiu ensenyar a crear negocis. La iniciativa Lean CT està dirigida a membres de la comunitat universitària disposats a llançar un projecte d’emprenedoria de base científica o tecnològica i es basa en la metodologia Lligen Launchpad i en la intel·ligència col·lectiva.
El programa es desenvolupa al llarg de cinc mesos, entre febrer i juny, i els integrants dels sis projectes de diferents temàtiques preseleccionats participen en aquesta iniciativa amb l’objectiu de definir un model de negoci viable i aprendre a contrastar la idea amb el mercat d’una forma sistemàtica.
Projectes
En aquesta segona edició s’han seleccionat un total de sis projectes, quatre promoguts per investigadors i dos per titulats de la Universitat d’Alacant que ofereixen un ampli ventall de temes com són la degradabilitat i compostabilitat de nous materials plàstics (GREEN CYCLES); plataformes de salut per a evitar visites innecessàries a l’hospital que inclou, entre altres, un dispositiu basat en les últimes tècniques d’IA i sensorització per a evitar caigudes innecessàries (HOLDEN IA); una plataforma d’ensenyament piramidal que optimitza el procés educatiu que permet la interacció directa i cooperativa de l’alumnat, docents i famílies (PAIDEIA); fabricació de nanopartícules de ferro amb diferents aplicacions en producció de biogàs, fertilitzants o depuració d’aigües (CALPECH); producció d’algues autòctones en el medi marí per contribuir a la regeneració dels nostres fons marins i fomentar la cultura de productes km0 (MEDITERRANEAN ALGAE); o una aplicació per a entrenament guiat que incorpora l’anàlisi de diferents paràmetres relacionats amb la freqüència cardíaca i que permet personalitzar els entrenaments en funció no sols de la persona sinó de com s’hi trobe (HRV ENDURANCE)
Lean CT
La metodologia establida Lean Launchpad, d’Steve Blank, és un mètode científic per a ensenyar a crear negocis abandonant fórmules tradicionals de les escoles de negocis, per a centrar-se a proporcionar experiències pràctiques sobre el que es necessita per a fer realitat una idea empresarial. El mètode incideix a començar pel principi: contrastar com més prompte millor la solució amb clients potencials.
El programa estableix un total de 9 blocs de sessions presencials, amb periodicitat entre 2 i 3 setmanes. El programa es planteja en un format blended que combina sessions en línia i presencials, si la situació sanitària ho permet.
El programa, que forma part del projecte institucional de la UA ua:emprèn per al foment de l’emprenedoria combina sessions presencials amb treball fora de l’aula (classes invertides) i l’assessorament personalitzat de mentors que aporten coneixement sectorial o empresarial.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]
Comentarios a la noticia: